0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
نویسندگان :
محمد دیانی
1
شیرین هنربخش
2
علی کلانتری حصاری
3
سیدداود شریفی
4
1- university of Tehran
2- university of Tehran
3- دانشگاه بوعلی سینا
4- university of Tehran
کلمات کلیدی :
آرین،استخوان تیبیا،نانو سلنیوم،کل جامدات محلول
چکیده :
هدف: سطوح بالای کل جامدات محلول (TDS) در آب در برخی مناطق ایران، جایی که جوجههای گوشتی در این شرایط پرورش داده میشوند، نگرانکننده است. این مطالعه اثرات سه منبع مختلف سلنیوم آلی بر ویژگیهای استخوان تیبیا در جوجههای گوشتی که آب با TDS زیاد مصرف میکنند را بررسی میکند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر سلنیوم بر ویژگیهای استخوان تیبیا در شرایط شوری آب بود. مواد و روشها: در این مطالعه تعداد 140 قطعه جوجه گوشتی آرین نر و ماده در یک طرح کاملاً تصادفی به چهار تیمار، پنج تکرار و هفت مشاهده در هر تکرار، اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد بدون سلنیوم (WS)، نانو سلنومتیونین (NSMet)، میکرو سلنومتیونین (MSMet) و نانو هیدروکسی سلنومتیونین (NHSMet) بودند. TDS آب با افزودن NaCl به 3098 پیپیام افزایش یافت. در تمام تیمارهای سلنیوم به میزان 3/0 میلیگرم سلنیوم به هر کیلوگرم خوراک اضافه شد. در روز 35، استخوان تیبیا با اندازهگیری پارامترهای ماکروسکوپی (طول، وزن، قطر، حجم و چگالی استخوان) و پارامترهای میکروسکوپی (ضخامت لایه استراحت (RLT)، ضخامت لایه تکثیر (PLT) و ضخامت لایه هیپرتروفی (HLT) که همگی براساس میکرومتر هستند) ارزیابی شد. تحلیل آماری با استفاده از رویه مدل خطی تعمیمیافته (GLM) در نرمافزار R انجام شد و آزمون توکی برای مقایسه میانگینها به کار رفت. یافتههای پژوهش: تفاوت معنیداری در پارامترهای ماکروسکوپی استخوان بین تیمارها مشاهده نشد، که نشان میدهد آب با TDS بالا بر طول استخوان تیبیا، وزن، حجم، چگالی و قطر آن تأثیر نگذاشت. با این حال، ویژگیهای میکروسکوپی استخوان به طور معنیداری بین تیمارهای سلنیوم متفاوت بود. تیمار نانو هیدروکسی سلنومتیونین بیشترین مقادیر HLT (08/39± 42/1524) و RLT (52/59± 63/5040) را داشت (0001/0 > P)، در حالی که میکرو-سلنومتیونین بیشترین PLT (05/23± 36/938) را نشان داد (001/0 > P). گروه شاهد کمترین مقادیر RLT (22/49± 85/3487) و PLT (16/18± 75/502) را داشت، که نشان میدهد آب با TDS زیاد بدون مکمل سلنیوم ممکن است بر فرآیندهای تشکیل سلولی استخوان تأثیر منفی بگذارد. نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد که آب با میزان TDS بالا تأثیر معنیداری بر رشد ماکروسکوپی تیبیا در جوجههای گوشتی نداشت، اما ویژگیهای میکروسکوپی استخوان تحت تأثیر مکمل سلنیوم قرار گرفت. به نظر میرسد که نانو هیدروکسی سلنومتیونین و میکرو سلنومتیونین برخی از تغییرات سلولی مرتبط با شرایط TDS بالای آب را کاهش میدهند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر عصارۀ فلاونوئیدی کرفس در برابر سفیدک پودری خیار و ارزیابی سازوکارهای دفاعی القا شده با آن
هاجر سلیمانی - رضا مستوفیزاده قلمفرسا
واکاوی هم بیانی شبکههای ژنی درگیر در پاسخ به تنش خشکی در Brassica rapa
شهلا اتابکی - هومن راضی - علی مقدم - مرضیه مُهری
نقش قرآن در تمدنسازی اسلامی معاصر و شکلگیری تمدن نوین اسلامی
رضا ملازاده یامچی - سید مهدی مصطفوی
فراواکاوی دادههای ترانسکریپتوم به منظور شناسایی ژنهای درگیر در پاسخ به تنش خشکی در کلزا (Brassica napus)
شهلا اتابکی - علی مقدم - هومن راضی - مرضیه مُهری
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوآفتکش
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
ارزیابی مدل تابش خورشیدی آنگستروم- پرسكات در منطقه سیستان
عمران اسماعیلی نژاد
شیوع و شدت انگلهای خونی آپی کمپلکسایی در جمعیتی از گاوهای شمال ایران
زهرا دربندی املشی - حسین جوان بخت
ارزیابی مقاومت و شناسایی لاین¬های گرده افشان جدید چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریزوکتونیایی
حامد منصوری - حمزه حمزه - مهدی حسنی - اکبر علی وردی
بررسی خصوصیات زایشی توت فرنگی رقم سابرینا تحت تیمارهای نانو ذرات زینک اکساید و باکتری Bacillus velezensis در شرایط تنش قلیایی)
عباس دانایی فر - اسمعیل خالقی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2