0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
نویسندگان :
علی راحمی کاریزکی
1
حسن حبیبی
2
محمد ملکان
3
مسعود تاجی
4
سید قاسم حسینی حیدرآبادی
5
1- دانشیار ، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.
2- ستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، ایران
3- دانشآموخته کارشناسی ارشد آگرواکولوژی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، ایران
4- کارشناس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
5- کارشناس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
کلمات کلیدی :
انتشار گازهای گلخانهای،انرژی خروجی،انرژی ورودی،سوخت،کودهای شیمیایی
چکیده :
مطالعهای به منظور بررسی میزان مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان صورت گرفت. این تحقیق در 25 مزرعه تولید چغندرقند در سال زراعی 1398-1397 انجام شد. در مرحله اول پس از انتخاب مزارع، یکایک عملیات زراعی ثبت شد. همچنین میزان مصرف نهادهها نیز در هر مزرعه یادداشتبرداری شد. در نهایت میزان عملکرد در مزارع مورد بررسی ثبت گردید. در مرحله دوم بر اساس مقدار مصرف سوخت و نهادههای مصرفی در هر نوع از عملیات زراعی انجام شده و میزان انرژی ورودی و تولید گازهای گلخانهای در هر هکتار آنالیز شد. براساس نتایج برای تولید هر هکتار چغندرقند به 240 لیتر گازوییل و 25476 مگاژول انرژی نیاز بود که این مصرف از انرژی موجب انتشار گازهای گلخانهای به میزان 2687 کیلوگرم معادل دیاکسیدکربن شد. میزان انرژی خروجی نیز 202500 مگاژول بر هکتار به دست آمد. بر این اساس نسبت انرژی خروجی به ورودی 94/7 محاسبه شد. همچنین انرژی خالص چغندرقند 177024 مگاژول بر هکتار، بهرهوری انرژی 92/1 کیلوگرم بر مگاژول و انرژی ویژه 52/0 مگاژول بر کیلوگرم ارزیابی گردید.. در نهایت میتوان گفت که مصرف کودهای شیمیایی به ویژه کودهای نیتروژنی و همچنین مصرف سوختهای فسیلی بخش مهمی از مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای را به خود اختصاص دادند که با بهینه سازی مصرف آنها میتوان گام مهمی در کاهش مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای برای تولید محصول چغندرقند برداشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر اسید هیومیک بر فراسیون سفید در تنش شوری
سپیده مجرب - علیرضا پیرزاد
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
Review of Biological Fertilizers and Biotechnological Approaches for Sustainable Agriculture: Reducing Chemical Pesticide Dependency
Hosein Yousefi
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
آزاده خرم دل - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
ارزیابی کارایی انرژی تولید گندم با استفاده از برنامهریزی ریاضی
علیرضا خوشرو
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
شناسایی ویژگی¬های فیزیکو¬شیمیایی مؤثر خاک بر فرسایش خندقی (مطالعه موردی: علی آباد، رودبار)
سمیه فرید - سپیده ابریشم کش - نفیسه یغمائیان - عطااله مصلحت جو
The Effect of Nano Emulsions to Extend the Life of Rose Cuttings Flowers
Fatemeh Amini
سنتز سبز نانو کامپوزیت روی-سولفور (nZn-S) و بررسی اثر آن بر رشد گیاه کلزا در شرایط تنش آرسنیک
فاطمه رنجبری - زهرا سوری - لیلا نوروزی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4