0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
نویسندگان :
علی راحمی کاریزکی
1
حسن حبیبی
2
محمد ملکان
3
مسعود تاجی
4
سید قاسم حسینی حیدرآبادی
5
1- دانشیار ، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران.
2- ستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، ایران
3- دانشآموخته کارشناسی ارشد آگرواکولوژی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، ایران
4- کارشناس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
5- کارشناس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
کلمات کلیدی :
انتشار گازهای گلخانهای،انرژی خروجی،انرژی ورودی،سوخت،کودهای شیمیایی
چکیده :
مطالعهای به منظور بررسی میزان مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان صورت گرفت. این تحقیق در 25 مزرعه تولید چغندرقند در سال زراعی 1398-1397 انجام شد. در مرحله اول پس از انتخاب مزارع، یکایک عملیات زراعی ثبت شد. همچنین میزان مصرف نهادهها نیز در هر مزرعه یادداشتبرداری شد. در نهایت میزان عملکرد در مزارع مورد بررسی ثبت گردید. در مرحله دوم بر اساس مقدار مصرف سوخت و نهادههای مصرفی در هر نوع از عملیات زراعی انجام شده و میزان انرژی ورودی و تولید گازهای گلخانهای در هر هکتار آنالیز شد. براساس نتایج برای تولید هر هکتار چغندرقند به 240 لیتر گازوییل و 25476 مگاژول انرژی نیاز بود که این مصرف از انرژی موجب انتشار گازهای گلخانهای به میزان 2687 کیلوگرم معادل دیاکسیدکربن شد. میزان انرژی خروجی نیز 202500 مگاژول بر هکتار به دست آمد. بر این اساس نسبت انرژی خروجی به ورودی 94/7 محاسبه شد. همچنین انرژی خالص چغندرقند 177024 مگاژول بر هکتار، بهرهوری انرژی 92/1 کیلوگرم بر مگاژول و انرژی ویژه 52/0 مگاژول بر کیلوگرم ارزیابی گردید.. در نهایت میتوان گفت که مصرف کودهای شیمیایی به ویژه کودهای نیتروژنی و همچنین مصرف سوختهای فسیلی بخش مهمی از مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای را به خود اختصاص دادند که با بهینه سازی مصرف آنها میتوان گام مهمی در کاهش مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای برای تولید محصول چغندرقند برداشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
Zahra Izadi
توسعه کاربردهای بستهبندی پایدار موادغذایی از فیلمهای ترکیبی کیتوزان/پلیوینیلالکل
حدیثه صادق زاده بجندی - ثمین صمدزاد - طرلان کرامتی - محمدحسین عبدلی حسین آبادی
نقش گیاه دارویی (آویشن) بر افزایش ایمنی و رشد در پرورش ماهی
زینب کاظمی - رضا رضانژاد
بررسی تغییرات کاربری اراضی رویشگاه زاکرس با استفاده از سنجش از راه دور
سوسن سلاجقه - حامد اسکندری دامنه - هادی اسکندری دامنه
بررسی چالشهای مرتبط با تنوع زیست محیطی در شهریاسوج
سیده فائزه لاهوتی نسب - سیامک دخانی
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
وضعیت تاکسونومیکی جنس Cladosporium در ایران
آسیه بهاری میمندی - کژال زائری - امیررضا امیرمیجانی
بررسی اثر تغییر اقلیم بر پراکنش و پویایی حشرات آفت
پریسا اسحاقی - وحید اعتماد - محمدابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - محمدحسین ارسلانلو
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
الهام ارجمند - علی مقدم - علیرضا افشاریفر
Perspective of Nanosensors in Food Quality Evaluation
Zahra Izadi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2