0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
The Effect of Nano Emulsions to Extend the Life of Rose Cuttings Flowers
نویسندگان :
Fatemeh Amini
1
1- university of Tehran
کلمات کلیدی :
longevity،rose،silver nanoparticles
چکیده :
Roses are one of the most important commercial products worldwide due to their value in landscaping and their use as ornamental plants. inimizing postharvest losses in cut flowers and increasing their postharvest life, considering the high production costs and the sensitivity of the product to storage conditions and the sale of flowers and ornamental plants, is extremely necessary and important. Improving the quality and longevity of cut flowers is one of the key topics in postharvest physiology and the floriculture industry. In this study, rose cut flowers (Dolsevita cultivar) that were harvested in the commercial stage were prepared from greenhouses and immediately transferred to the nano-material laboratory of University of Tehran, Aburaihan campus. Cut flowers were treated with solutions containing 0, 5, and 10 milligrams per liter of silver nitrate nanoparticles for 24 and 72 hours, and the effect of these solutions on the longevity of the flowers was investigated. Evaluated traits included Flower Shelf life (days), Fresh Weight Reduction (grams) and Stem Bacterial Count (CFU). The results showed that the effect of silver nano particle was significant for all of the evaluated traits. The effect of time was significant only for weight loss. silver nanoparticles at a concentration of 10 mg per liter exhibited the longest flower shell life, while the control treatment had the shortest flower shelf life. Additionally, the treatment with silver nanoparticles at a concentration of 10 mg per liter also recorded the lowest bacterial count in the stem. Using silver nanoparticles at a concentration of 10 milligrams per liter can increase the longevity of cut roses.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
تأثیر روشهای نوین کشاورزی بر کاهش ردپای آب و بهینهسازی مصرف منابع آب در راستای مدیریت پایدار
امید بهمنی - مانا فروتن
The Laelapidae Family and the Biological Control Potential of Gaeolaelaps aculeifer: Advancing Sustainable Pest Management in Agriculture
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
اثر سن و حذف برگ نشاء بر زنده¬مانی چغندر علوفهای
پروانه فتحی - حسن حیدری - محمود خرمی وفا
نقش هوش مصنوعی در تأمین امنیت غذایی با تکیه بر شناسایی و تشخیص آفات، بیماریهای گیاهی و باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی
سلمان امیری
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
ثمین دهقانی - نگین کریمی - حسین آهنگری
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه بادام زمینی
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
عوامل موثر بر مرگ و میر در بزهای مورسیا –گرانادینا
محمد محسنی تکلو - مسعود اسدی فوزی - مرتضی مختاری
A Review of Biologically Active Compounds and Therapeutic Properties Agaricus campestris L. (Button mushroom or Field mushroom)
Mohammad Reza Jalali - Mina Amani
تحلیل عوامل موثر بر مشارکت جوامع محلی در مناطق حفاظت شده: مرور سیستماتیک
الهام احمدی فرد - اسماعیل کرمی دهکردی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2