0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
The Effect of Nano Emulsions to Extend the Life of Rose Cuttings Flowers
نویسندگان :
Fatemeh Amini
1
1- university of Tehran
کلمات کلیدی :
longevity،rose،silver nanoparticles
چکیده :
Roses are one of the most important commercial products worldwide due to their value in landscaping and their use as ornamental plants. inimizing postharvest losses in cut flowers and increasing their postharvest life, considering the high production costs and the sensitivity of the product to storage conditions and the sale of flowers and ornamental plants, is extremely necessary and important. Improving the quality and longevity of cut flowers is one of the key topics in postharvest physiology and the floriculture industry. In this study, rose cut flowers (Dolsevita cultivar) that were harvested in the commercial stage were prepared from greenhouses and immediately transferred to the nano-material laboratory of University of Tehran, Aburaihan campus. Cut flowers were treated with solutions containing 0, 5, and 10 milligrams per liter of silver nitrate nanoparticles for 24 and 72 hours, and the effect of these solutions on the longevity of the flowers was investigated. Evaluated traits included Flower Shelf life (days), Fresh Weight Reduction (grams) and Stem Bacterial Count (CFU). The results showed that the effect of silver nano particle was significant for all of the evaluated traits. The effect of time was significant only for weight loss. silver nanoparticles at a concentration of 10 mg per liter exhibited the longest flower shell life, while the control treatment had the shortest flower shelf life. Additionally, the treatment with silver nanoparticles at a concentration of 10 mg per liter also recorded the lowest bacterial count in the stem. Using silver nanoparticles at a concentration of 10 milligrams per liter can increase the longevity of cut roses.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پتانسیل جلبکها در تولید بیودیزل و فوکوییدان: راهکارهای نوین برای انرژی پایدار و سلامت
مریم نظری - گیلان عطاران فریمان
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
Amin Baghizadeh - Zohreh Iranmanesh parizi - Hassan Karimi maleh - Mohammadali Ebrahimi - Behsa Baghizadeh - Negar Sadeghi
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نرگس نجفی - سید مصطفی پیغمبری
تحلیل رفتار کشاورزان شهرستان جیرفت در کاهش مصرف سموم کشاورزی بر مبنای نظریه رفتار برنامهریزیشده
امید شریفی
مروری بر گیاه پالایی خاکهای آلوده به فلزات سنگین
آمنه قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیانی - سوسن قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
محسن عادلی ساردوئی - سمیه نقوی
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
کشت و کار هوشمندانه: چگونه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به کشاورزان کمک میکنند؟
محمد جواد ادیبیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4