0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
استفاده از تنظیمکنندههای رشد جهت افزایش مقاومت به تنش شوری در گیاهان دارویی (مطالعه موردی بر دیاکسید تیتانیوم)
نویسندگان :
محمدرضا جلالی
1
مینا امانی
2
1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
تنش شوری،تنش غیرزیستی،تنظیم کننده های رشد،دی اکسید تیتانیوم
چکیده :
شوری یکی از تنشهای غیرزیستی مهمی است که بهطور گستردهای بر رشد و نمو گیاهان تأثیر میگذارد و میتواند منجر به کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی شود. این تنش باعث اختلال در جذب آب و مواد مغذی توسط گیاهان میشود و درنتیجه، فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند فتوسنتز، تنفس و تولید مثل را تحت تأثیر قرار میدهد. در این راستا، دیاکسید تیتانیوم به عنوان یک ماده مؤثر در کاهش اثرات منفی تنش شوری شناخته شده است. خاصیت فتوکاتالیستی دیاکسید تیتانیوم به آن اجازه میدهد تا با جذب نور و تولید الکترون و حفرههای مثبت، رادیکالهای آزاد مشتق شده از اکسیژن را غیرفعال کند و از این طریق استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. این ویژگیها به دیاکسید تیتانیوم این امکان را میدهد که به عنوان یک عامل محافظتی در برابر آسیبهای ناشی از شوری عمل کند و به بهبود شرایط رشد گیاهان کمک نماید. علاوه بر دیاکسید تیتانیوم، استفاده از تنظیم کنندههای رشد گیاهی نیز به عنوان یک استراتژی مؤثر برای مقابله با تنش شوری مطرح شده است. این ترکیبات میتوانند با تحریک فرآیندهای فیزیولوژیکی و متابولیکی در گیاهان، به افزایش تحمل آن ها به شوری کمک کنند. این رویکرد نه تنها به بهبود عملکرد گیاهان تحت شرایط شوری کمک میکند و به افزایش تولید محصولات کشاورزی در مناطق با شوری بالا منجر شود. درنهایت، این مطالعه به بررسی و تحلیل تأثیرات این ترکیبات بر روی گیاهان در شرایط شوری پرداخته و راهکارهای نوینی برای مقابله با این چالشهای محیطی ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
عملکرد و ترکیبات شیمیایی بالنگوی شهری (Lalelemantia iberica Fisch. et Mey) تحت تاثیر تاریخ کاشت و فاصله
ویدا فتاحی - علیرضا پیرزاد - سعیده رحیم زاده
مدلسازی و تهیه نقشه رقومی غلظت عناصر موجود در طوفان گردوغبار
الهه اکبری - مهرداد جیهونی
نقش کشاورزی ارگانیک در دستیابی به کشاورزی پایدار :اثرات زیست محیطی و اجتماعی- اقتصادی
محمد سعید وقار
کشت و کار هوشمندانه: چگونه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به کشاورزان کمک میکنند؟
محمد جواد ادیبیان
نانوپروبیوتیکها: کاربردهای نوین نانوذرات در بهبود عملکرد و اثربخشی پروبیوتیکها
رضا کاظمی درسنکی
بررسی لاکتاز مهندسی شده در صنایع غذایی
محمد کرد
کاربرد قارچهای همزیست برای مقابله با تنش شوری در شیرین بیان
رستم یزدانی بیوکی - حسین کاری دولت آباد - محمدحسین بناکار - حسین بیرامی - امیر پرنیان
بررسی انگلهای خونی در ماهی کفال طلایی (Liza aurata)دریای خزر
سالار علیزاده - حسین جوان بخت - مهوش هادوی
پیامدهای تغییر اقلیم در کاهش تنوع زیستی در خاک و پوشش جنگل
فاطمه امیری - زهرا امیری
واکنش فتوسنتزی و تعداد میوه دو توده بادمجان بومی ایران به محلولپاشی مخمر
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2