0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
استفاده از تنظیمکنندههای رشد جهت افزایش مقاومت به تنش شوری در گیاهان دارویی (مطالعه موردی بر دیاکسید تیتانیوم)
نویسندگان :
محمدرضا جلالی
1
مینا امانی
2
1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
تنش شوری،تنش غیرزیستی،تنظیم کننده های رشد،دی اکسید تیتانیوم
چکیده :
شوری یکی از تنشهای غیرزیستی مهمی است که بهطور گستردهای بر رشد و نمو گیاهان تأثیر میگذارد و میتواند منجر به کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی شود. این تنش باعث اختلال در جذب آب و مواد مغذی توسط گیاهان میشود و درنتیجه، فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند فتوسنتز، تنفس و تولید مثل را تحت تأثیر قرار میدهد. در این راستا، دیاکسید تیتانیوم به عنوان یک ماده مؤثر در کاهش اثرات منفی تنش شوری شناخته شده است. خاصیت فتوکاتالیستی دیاکسید تیتانیوم به آن اجازه میدهد تا با جذب نور و تولید الکترون و حفرههای مثبت، رادیکالهای آزاد مشتق شده از اکسیژن را غیرفعال کند و از این طریق استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. این ویژگیها به دیاکسید تیتانیوم این امکان را میدهد که به عنوان یک عامل محافظتی در برابر آسیبهای ناشی از شوری عمل کند و به بهبود شرایط رشد گیاهان کمک نماید. علاوه بر دیاکسید تیتانیوم، استفاده از تنظیم کنندههای رشد گیاهی نیز به عنوان یک استراتژی مؤثر برای مقابله با تنش شوری مطرح شده است. این ترکیبات میتوانند با تحریک فرآیندهای فیزیولوژیکی و متابولیکی در گیاهان، به افزایش تحمل آن ها به شوری کمک کنند. این رویکرد نه تنها به بهبود عملکرد گیاهان تحت شرایط شوری کمک میکند و به افزایش تولید محصولات کشاورزی در مناطق با شوری بالا منجر شود. درنهایت، این مطالعه به بررسی و تحلیل تأثیرات این ترکیبات بر روی گیاهان در شرایط شوری پرداخته و راهکارهای نوینی برای مقابله با این چالشهای محیطی ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش استارتآپها در توسعه اقتصادی کشاورزی و جوامع روستایی ایران
معصومه والی
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
کیمیا شفیعی زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی
اولین گزارش از شناسایی ویروس موزائیک زرد لوبیا (Potyvirus phaseoluteum) از گیاه فریزیا از ایران
سید عبداله معراجی نیا - احمد حسینی - علی پور خالویی
واکنش فتوسنتزی و تعداد میوه دو توده بادمجان بومی ایران به محلولپاشی مخمر
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
مدیریت پایدار منابع در مناطق خشک: راهکارهای همبست آب، انرژی و غذا برای تأمین امنیت غذایی
ایمان حاجی راد - پریا پورمحمد
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
Investigating the Impact of Ascorbic Acid Foliar Application on Marigold Growth Parameters under Saline Conditions
Arian Lashkari - Vahidreza Saffari - Safoora Saadati
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4