0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نویسندگان :
نرگس نجفی
1
سید مصطفی پیغمبری
2
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
پروبیوتیک،پری بیوتیک،سینبیوتیک،حذف رقابتی،پاتوژن،سیستم ایمنی
چکیده :
پرورش پرندگانی سالم به عنوان یکی از اصلیترین و ابتداییترین چالشهای صنعت طیور، نیازمند توجه به عوامل متعددی است که میتوانند بر سلامت و بازدهی پرندگان تأثیرگذار باشند. عوامل استرسزای محیطی و تغذیهای، همراه با افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی، لزوم یافتن جایگزینهای مناسب برای آنتیبیوتیکها را بیش از پیش آشکار ساختهاند. در این راستا، پروبیوتیکها و پریبیوتیکها به عنوان افزودنیهای خوراکی نوین، توجه بسیاری از محققان و صنعتگران را به خود جلب کردهاند. پروبیوتیکها با مکانیسمهایی نظیر فعالسازی سیستم ایمنی، رقابت با پاتوژنها، تولید ترکیبات ضد میکروبی و بهبود هضم و جذب مواد مغذی، سلامت و عملکرد پرندگان را بهبود میبخشند. پریبیوتیکها نیز با تحریک رشد و فعالیت باکتریهای مفید روده، سلامت روده و سیستم ایمنی را ارتقاء میبخشند. ترکیب این دو در قالب سینبیوتیکها، اثرات سینرژیستی ایجاد کرده و مقاومت در برابر عفونتها و عملکرد کلی گله را افزایش میدهد. استفاده از این ترکیبات در مقایسه با آنتیبیوتیکهای سنتی، مزایای متعددی از جمله عدم نیاز به دوره قطع مصرف، عدم وجود اثرات باقیمانده و عدم ایجاد مقاومت ضد میکروبی دارد. با توجه به چالشهای موجود در صنعت طیور و لزوم کاهش مصرف آنتیبیوتیکها، استفاده هرچه بیشتر از پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها به عنوان راهکارهای نوین و پایدار، امیدوارکننده به نظر میرسد. تحقیقات بیشتر در زمینه بهینهسازی فرمولاسیون و کاربرد این ترکیبات میتواند نقش مهمی در توسعه صنعت طیور ایفا کند، از این رو در این مقاله مروری به ترکیبات برخی برندها در صنعت طیور ایران نیز اشاره شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی لاکتاز مهندسی شده در صنایع غذایی
محمد کرد
سيستم تجزيه و تحليل خطر و نقاط کنترل بحراني در ایمنی فرآیند سرخکردن
حسن صباغی
Life Cycle Assessment (LCA) – A Necessity for The Sustainable Food Systems
Mahta Samadi
نقش استارتآپها در توسعه اقتصادی کشاورزی و جوامع روستایی ایران
معصومه والی
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
برآورد عملکرد یونجه بر اساس نهادههای انرژی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس و الگوریتم کرم شبتاب
علیرضا خوشرو
ارزیابی انواع باکتری های افراطی پسند بر عملکرد ذرت و عناصر ریزمغذی تحت تنش شوری و قلیائیت خاک
مهرنوش اسکندری تربقان - غلامحسین خلیلی طربقه
بررسی اثر ترکیب کائولین و روغن معدنی بر مهار پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus (Lep., Papilionidae)
عاطفه اسدنیا چوب بستی - محمدرضا دماوندیان - بهنام امیری بشلی
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
محمدحسین خانجانی - سعید حاجی رضائی - احمد رفیعی پور - علیرضا قائدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2