0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نویسندگان :
نرگس نجفی
1
سید مصطفی پیغمبری
2
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
پروبیوتیک،پری بیوتیک،سینبیوتیک،حذف رقابتی،پاتوژن،سیستم ایمنی
چکیده :
پرورش پرندگانی سالم به عنوان یکی از اصلیترین و ابتداییترین چالشهای صنعت طیور، نیازمند توجه به عوامل متعددی است که میتوانند بر سلامت و بازدهی پرندگان تأثیرگذار باشند. عوامل استرسزای محیطی و تغذیهای، همراه با افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی، لزوم یافتن جایگزینهای مناسب برای آنتیبیوتیکها را بیش از پیش آشکار ساختهاند. در این راستا، پروبیوتیکها و پریبیوتیکها به عنوان افزودنیهای خوراکی نوین، توجه بسیاری از محققان و صنعتگران را به خود جلب کردهاند. پروبیوتیکها با مکانیسمهایی نظیر فعالسازی سیستم ایمنی، رقابت با پاتوژنها، تولید ترکیبات ضد میکروبی و بهبود هضم و جذب مواد مغذی، سلامت و عملکرد پرندگان را بهبود میبخشند. پریبیوتیکها نیز با تحریک رشد و فعالیت باکتریهای مفید روده، سلامت روده و سیستم ایمنی را ارتقاء میبخشند. ترکیب این دو در قالب سینبیوتیکها، اثرات سینرژیستی ایجاد کرده و مقاومت در برابر عفونتها و عملکرد کلی گله را افزایش میدهد. استفاده از این ترکیبات در مقایسه با آنتیبیوتیکهای سنتی، مزایای متعددی از جمله عدم نیاز به دوره قطع مصرف، عدم وجود اثرات باقیمانده و عدم ایجاد مقاومت ضد میکروبی دارد. با توجه به چالشهای موجود در صنعت طیور و لزوم کاهش مصرف آنتیبیوتیکها، استفاده هرچه بیشتر از پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها به عنوان راهکارهای نوین و پایدار، امیدوارکننده به نظر میرسد. تحقیقات بیشتر در زمینه بهینهسازی فرمولاسیون و کاربرد این ترکیبات میتواند نقش مهمی در توسعه صنعت طیور ایفا کند، از این رو در این مقاله مروری به ترکیبات برخی برندها در صنعت طیور ایران نیز اشاره شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد ترکیبات آلی فرّار گیاهی در مدیریت بیماریهای گیاهی: مروری بر چالشها و پتانسیلها
زهرا امجدی - فریده فرحبخش
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
فاطمه سلیمانی - مریم مظاهری-تیرانی - اسرا سالاری - سیده عاطفه حسینی - حمیدرضا علیزاده
مروری بر مدیریت سرخرطومی حنایی خرما Rhynchophorus ferrugineus
مصطفی خنامانی
اولین گزارش ویروس ساقه آبلهای سیب (Apple stem pitting virus (Foveavirus mali) , ASPV) از باغات گلابی در استان کرمان
نجمه عظیمی - احمد حسینی - خلیل ملک زاده
درون پوشانی پروبیوتیکها به روش الکتروریسی کواکسیال
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه بادام زمینی
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
نقش متابارکدینگ در شناسایی آلودگیهای زیستی و تأثیر آن بر امنیت غذایی جهانی
یاسمن مظفری گودرزی - مهسا ساکی - زهرا میرسلیمانی - زینب بهمنی
بررسی خصوصیات و موارد استفاده از نانوسلولز استخراج شده از جلبکها
نرجس سنچولی
پیشبینی مخارج غذایی خانوارهای روستایی ایران با استفاده از ماشین یادگیری افراطی
جبرئیل واحدی - محمد قهرمان زاده - سعید صمدیان فرد
بیوتروریسم کشاورزی
صدیقه سادات سیددعائیان - ابراهیم دورانی علیایی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2