0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش اطلاعات رقومی خاک در مدیریت خاک
نویسندگان :
زهره الویار
1
معصومه مصطفائی
2
1- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)
2- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
کلمات کلیدی :
نقشهبرداری رقومی خاک،تغییرپذیری مکانی خاک،مدیریت مواد مغذی
چکیده :
این مقاله به بررسی اطلاعات و نقشهبرداری رقومی خاک و نقش آن در بهبود مدیریت خاک میپردازد. تغییرپذیری مکانی ویژگیهای خاک و کمبود اطلاعات دقیق، منجر به استفاده ناکارآمد از کودها و کاهش بهرهوری محصولات میشود. نقشهبرداری رقومی خاک با ارائه اطلاعات دقیق و با کیفیت بالا از توزیع مواد مغذی در زمینهای کشاورزی، امکان استفاده هدفمند از کودها را فراهم میآورد و به صرفهجویی در هزینهها و افزایش کارایی منجر میشود. این روش با بهرهگیری از تکنیکهای آماری و ریاضی، تغییرات مکانی ویژگیهای خاک را شناسایی کرده و زمین را به نواحی مدیریتی با نیازهای خاص تقسیم میکند. با وجود مزایای متعدد، چالشهایی نظیر هزینه بالای نمونهبرداری خاک، عدم دسترسی به دادههای با کیفیت و ناهمگونی اطلاعات موجود، مانع از گسترش این فناوری میشود. برای فائق آمدن بر این موانع، سرمایهگذاری در تحقیقات، توسعه استانداردها و آموزش کشاورزان ضروری است. در نهایت، دسترسی به دادههای دقیق و بهروز خاک، کلید افزایش امنیت غذایی جهانی و حرکت به سمت کشاورزی هوشمندتر و پایدارتر است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
اولین گزارش از همراهی باکتری Klebsiella pneumoniae با بیماری لکه برگی پسته
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - مهدی آزادوار - اکبر حسینی پور - زهره لری
Lethal Effects of CO2 on the Greenhouse Whitefly
Arsalan Jamshidnia
کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی و پیشگیری از مقاومت آنتیبیوتیکی
مجتبی اسدی - زهرا خواجه زاده یاوری
نقش واکنشهای بیوشیمیایی در تولید ترکیبات معطر پنیر
محمدرضا صادقی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی - محبوبه باقری
کاربرد پرتودهی گاما در صنایع غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
Neoscytalidium dimidiatum (Botryosphaeriaceae, Ascomycota) همراه با شاخه، جوانه، میوه و بذر درختان انبه (Mangifera indica L.) در ایران
آتیه رئیسی - حمید محمدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2