0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران (Potyvirus croci) از مزارع زعفران استان کرمان
نویسندگان :
فاطمه شمسی
1
احمد حسینی
2
1- دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
2- دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
کلمات کلیدی :
پوتیویروس،ویروس نهفته زعفران،واکنش زنجیرهای پلیمراز رونویسی معکوس
چکیده :
زعفران یکی از ارزآورترین محصولات کشاورزی ایران است. پس از نمونه برداری از برگها و بنههای گیاه زعفران از برخی مناطق کشت زعفران در سه منطقه راویز، بی بی حیات و دشتخاک زرند از استان کرمان طی پاییز و زمستان سالهای 1402و 1403، تعداد 34 از 60 نمونه جمع آوری شده با آنتیبادیهای عمومی جنس پوتیویروس در آزمون الایزا واکنش مثبت نشان داد. قسمتی از ناحیه NIb ژنوم ویروس، پس از استخراج RNA کل از گیاهان آلوده در واکنش RT-PCR تکثیر شد. بر پایه بررسی نتایج حاصل از آزمونهاي سرولوژیکی و مولکولی مشخص گردید، عامل اصلی ایجادکننده علایم ویروسی شامل موزاییک خفیف و بدشکلی برگ در گیاه زعفران در استان کرمان، جدایهاي از ویروس نهفته زعفران (SaLV) است. بررسی و مقایسهي فیلوژنتیکی ترادف نوکلئوتیدي ناحیه NIb جدایههاي کرمان با سایر پوتیویروسهای شناخته شده نیز نشان میدهد که این جدایهها بیشترین نزدیکی را با جدایههای ایرانی SaLV دارد. پژوهش حاضر اولین گزارش از ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران در استان کرمان میباشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکاوی هم بیانی شبکههای ژنی درگیر در پاسخ به تنش خشکی در Brassica rapa
شهلا اتابکی - هومن راضی - علی مقدم - مرضیه مُهری
بررسی و تعیین سهم عناصر ماکرو خاک بر خلأ عملکرد سویا (Glycin Max L.)
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کایزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
مروری بر استفاده از عصاره پوست سبز پسته در صنعت مواد غذایی
سعیده امان الهی - سپیده خراسانی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
هدیه صادق احمدی - هادی ابراهیم نژاد - فاطمه سرکوهی
تمدن نوین اسلامی و امپریالیسم
مینا نکوئیان
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
کاربرد نانوکیتوزان و اسانسهای گیاهی در توسعه فیلمهای خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2