0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان شهرک شهید کریمی دزفول در ارتباط با شاخصهای توسعه پایدار کشاورزی
نویسندگان :
فاطمه صفائی راد
1
روشنا بهباش
2
سینا عطارروشن
3
1- دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهواز
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
کلمات کلیدی :
آگاهی،کشاورزان،ایران،توسعه پایدار،دزفول،کشاورزی
چکیده :
هدف: بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان منطقه شهرک شهید کریمی (دزفول) در سال 1397. مواد و روش ها: مطالعه میدانی در شهرک شهید کریمی (960 هکتار) با مشارکت 38 کشاورز از میان 80 نفر، با استفاده از پرسشنامه دو بخشی (آگاهی و رفتار) صورت گرفت. یافته های پژوهش: میزان آگاهی و رفتار کشاورزان در چند زمینه بررسی شد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می-شود. آشنایی با : با فن آوری های نوین:15.8%، سیستم های نوین آبیاری:57.9%، روش حذف ضایعات کشاورزی: 21%سوزاندن، چرای دام و شخم زدن:68%، سیستم جمع آوری زهاب:46%عدم جمع آوری و رها نمودن در محل و در مورد رفتار، انجام آیش: 71%، تناوب زراعی:89%، استفاده از بقولات در تناوب:81.6%، انجام تفکیک و استفاده از ضایعات کشاورزی:5.4%، استفاده از سیستم های نوین آبیاری:92% خیلی کم، بیشترین کود استفاده شده:90.5%شیمیایی، سیستم انتقال آب:65%بتونی و مدیریت زهاب کشاورزی:28.9% . نتیجه گیری: بالای50% کشاورزان با سیستم های نوین آبیاری آشنا بودند ولی درصد بسیار کمی از این سیستم ها استفاده می-کردند. بیش از 50% با روش های درست حذف ضایعات کشاورزی آشنا بودند ولی تعداد بسیار کمی دست به اقدام درست می زدند. آشنایی با سیستم های جمع آوری زهاب زیر 50% بود و در عمل هم فقط نزدیک به 30% کشاورزان به این موضوع اهمیت می دادند. عدم بروز رفتار مناسب می تواند دلیل های متفاوتی داشته باشد از جمله آگاهی ناکافی در مورد اهمیت یک رفتار، عدم وجود انگیزه و اراده کافی برای اقدام با وجود آگاهی، استیجاری بودن زمین، عدم وجود نظارت کافی نهادهای مسوول و واکنش های تشویقی و تنبیهی از طرف آنها، داشتن آگاهی کافی از اهمیت انجام یک رفتار ولی عدم وجود دانش و امکانات فنی برای اجرای آن و همچنین عدم وجود حمایت و پشتوانه مالی کافی. در این مطالعه به نظر می رسد برخی رفتارهای درست، از جمله توجه به آیش و تناوب زراعی، از طریق دانش سنتی به کشاورزان رسیده است. در نهایت می توان چنین نتیجه گرفت که وجود آگاهی همیشه منجر به رفتار درست نمی شود و آموزش های اصولی و مستمر همراه با حمایت علمی، فنی و مالی از کشاورزان، تشویق رفتارهای درست و ارزش دادن به دانش بومی می تواند منجر به افزایش بروز رفتارهای کشاورزان در راستای رسیدن به توسعه پایدار گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فراوردههای گوشتی تخمیری عملگرا
مهلا الهی نیا
بررسی صفات رویشی ارقام جديد و ژنوتیپ¬های امیدبخش به روی دو پایه بذری به و زالزالک
مشهید هناره - حسن اکبری - حمید عبدالهی
اثر عصارۀ فلاونوئیدی کرفس در برابر سفیدک پودری خیار و ارزیابی سازوکارهای دفاعی القا شده با آن
هاجر سلیمانی - رضا مستوفیزاده قلمفرسا
ارزیابی سواد پایداری دانشجویان کشاورزی و علوم اقتصادی و اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا
سعید کریمی
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
محمد دیانی - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - سیدداود شریفی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
Assessment of Phenolic Compound Accumulation in Fagopyrum esculentum Seeds under Salinity Stress
Nasrin Farhadi - Mojgan Abdeshahian - Samaneh Mottaghi
بررسی تاثیر آمینو اسید، جلبک دریایی و زمان محلول پاشی بر عملکرد، اجزای عملکرد و ویژگیهای فیتو شیمیایی گیاه دارویی ریحان
رضا ابراهیمی - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
نقش هوش مصنوعی در مدیریت آفات: راهکارهای نوین و چالشهای اجرایی
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
نقش گیاه دارویی (آویشن) بر افزایش ایمنی و رشد در پرورش ماهی
زینب کاظمی - رضا رضانژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4