0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان شهرک شهید کریمی دزفول در ارتباط با شاخصهای توسعه پایدار کشاورزی
نویسندگان :
فاطمه صفائی راد
1
روشنا بهباش
2
سینا عطارروشن
3
1- دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهواز
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
کلمات کلیدی :
آگاهی،کشاورزان،ایران،توسعه پایدار،دزفول،کشاورزی
چکیده :
هدف: بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان منطقه شهرک شهید کریمی (دزفول) در سال 1397. مواد و روش ها: مطالعه میدانی در شهرک شهید کریمی (960 هکتار) با مشارکت 38 کشاورز از میان 80 نفر، با استفاده از پرسشنامه دو بخشی (آگاهی و رفتار) صورت گرفت. یافته های پژوهش: میزان آگاهی و رفتار کشاورزان در چند زمینه بررسی شد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می-شود. آشنایی با : با فن آوری های نوین:15.8%، سیستم های نوین آبیاری:57.9%، روش حذف ضایعات کشاورزی: 21%سوزاندن، چرای دام و شخم زدن:68%، سیستم جمع آوری زهاب:46%عدم جمع آوری و رها نمودن در محل و در مورد رفتار، انجام آیش: 71%، تناوب زراعی:89%، استفاده از بقولات در تناوب:81.6%، انجام تفکیک و استفاده از ضایعات کشاورزی:5.4%، استفاده از سیستم های نوین آبیاری:92% خیلی کم، بیشترین کود استفاده شده:90.5%شیمیایی، سیستم انتقال آب:65%بتونی و مدیریت زهاب کشاورزی:28.9% . نتیجه گیری: بالای50% کشاورزان با سیستم های نوین آبیاری آشنا بودند ولی درصد بسیار کمی از این سیستم ها استفاده می-کردند. بیش از 50% با روش های درست حذف ضایعات کشاورزی آشنا بودند ولی تعداد بسیار کمی دست به اقدام درست می زدند. آشنایی با سیستم های جمع آوری زهاب زیر 50% بود و در عمل هم فقط نزدیک به 30% کشاورزان به این موضوع اهمیت می دادند. عدم بروز رفتار مناسب می تواند دلیل های متفاوتی داشته باشد از جمله آگاهی ناکافی در مورد اهمیت یک رفتار، عدم وجود انگیزه و اراده کافی برای اقدام با وجود آگاهی، استیجاری بودن زمین، عدم وجود نظارت کافی نهادهای مسوول و واکنش های تشویقی و تنبیهی از طرف آنها، داشتن آگاهی کافی از اهمیت انجام یک رفتار ولی عدم وجود دانش و امکانات فنی برای اجرای آن و همچنین عدم وجود حمایت و پشتوانه مالی کافی. در این مطالعه به نظر می رسد برخی رفتارهای درست، از جمله توجه به آیش و تناوب زراعی، از طریق دانش سنتی به کشاورزان رسیده است. در نهایت می توان چنین نتیجه گرفت که وجود آگاهی همیشه منجر به رفتار درست نمی شود و آموزش های اصولی و مستمر همراه با حمایت علمی، فنی و مالی از کشاورزان، تشویق رفتارهای درست و ارزش دادن به دانش بومی می تواند منجر به افزایش بروز رفتارهای کشاورزان در راستای رسیدن به توسعه پایدار گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر تنوع زیستی قارچهای خاکزی بر عملکرد اکوسیستمهای خاکی و سلامت آنها
یاسمن مظفری گودرزی - زهرا میرسلیمانی - زینب بهمنی
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی - محدثه سادات موسوی خلیجی
تاثیر سطوح مختلف پودر رازیانه بر ویژگیهای حسی و میکروبی کلمپه
فاطمه شهدادی
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
بررسی انواع پریبیوتیکها و نقش آنها در حفظ سلامت انسان
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
کاربرد پرتودهی گاما در صنایع غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر تغییر شکل در نقطه گسیختگی پسته
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
نقش استارتاپهای کشاورزی دقیق و هوشمند در توسعه اقتصادی
شراره قاسمی - امین محمودی نیا - محمد شجاع الدینی
Investigation of Fractal Dimension Variations on Basin Characteristics (Case Study: Shirkuh Yazd Watersheds)
Hassan Fathizad - Saeed Shojaei
تغییر اقلیم و اثرات آن بر تولید بذر
فاطمه شریعتینیا - هرمزد نقوی - جلال قنبری - مهدی غضنفری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2