0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
نویسندگان :
مریم احمدی پازوکی
1
هستی سیری
2
مبینا شکری
3
احد منافی
4
1- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
2- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
3- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
4- پژوهشگاه شیمی
کلمات کلیدی :
پلیمر زیستی،صمغ زانتان،پلی ساکارید طبیعی،استخراج نفت،پلیمر فوق جاذب
چکیده :
هدف: صمغ زانتان یک هتروپلی ساکارید طبیعی با وزن مولکولی بالا است که از طریق فرآیندهای تخمیر توسط سویههای باکتری زانتوموناس تولید میشود. خواص رئولوژیکی منحصر به فرد این پلیمر، آن را به یک افزودنی مناسب برای سیستمهای مبتنی بر آب تبدیل کرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کاربردهای صنعتی مختلف پلیمر زیستی زانتان صورت گرفت. یافتهها: صمغ زانتان به طور گسترده در صنایع آرایشی، دارویی، نساجی، کشاورزی، استخراج نفت و به ویژه صنایع غذایی به عنوان عامل تثبیتکننده، غلیظ کننده یا معلق کننده استفاده میشود. افزودن این پلیمر به مواد غذایی منجر به بهبود سیالیت و بافت آنها میشود. صمغ زانتان به عنوان پلیمر فوق جاذب در کشاورزی با نگهداری مقدار زیادی آب در خاک و در دسترس قرار دادن آن برای گیاه برای مدت طولانی، بازده محصول را به ویژه در مناطق خشک افزایش میدهد. این پلیمر به دلیل زنجیره های جانبی آنیونی که باعث افزایش هیدراتاسیون میشوند، حلالیت بالایی در آب گرم و سرد دارد و بنابراین در مایعات حفاری و پروژههای ازدیاد برداشت نفت نیز استفاده میشود. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: اصلاح ساختار صمغ زانتان به روش های فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی مختلف میتواند منجر به تغییراتی در خواص فیزیکوشیمیایی آن از جمله افزایش مقاومت مکانیکی و دمایی و همچنین بهبود ویژگیهای حل شوندگی آن شود که در نهایت باعث گسترش دامنه کاربردی آن میشود. نتیجهگیری: صمغ زانتان پرمصرفترین صمغ صنعتی تولیدی در سطح تجاری است که از ویژگیهای مهمی مانند توانایی تشکیل محلول با ویسکوزیته بالا در نیروهای برشی پایین و خاصیت شبه پلاستیکی بهره میگیرد. با این وجود، محدودیتهای مکانیکی این پلیمر، لزوم اصلاح ساختار آن برای موارد مصرف جدیدتر را ضروری میسازد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Life Cycle Assessment (LCA) – A Necessity for The Sustainable Food Systems
Mahta Samadi
تاثیر کاربرد لجن لاگونی تصفیهخانههای فاضلاب بر رشد و عملکرد نعناع فلفلی
رضا تیموری الشتر - حسن مومیوند - رضا ابوالقاسمی - حسین میرزایی نجفقلی
مطالعه ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی پدیده گردوغبار
معصومه سرمست
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
تاثیر استفاده از ماکروجلبکها در جیره مرغهای تخمگذار
حسنا حاجاتی - علی حسین پیرای
Lethal Effects of CO2 on the Greenhouse Whitefly
Arsalan Jamshidnia
بررسی میزان حساسیت بیابان¬زایی زاهدان با استفاده از مدل MEDALUS
سعید شجاعی
Investigating Infrastructure of the Right to Climate Sustainability, an Obligation to Achieving Climate Justice
Shabab Jahanbin - Ali Faghih Habibi - Ali Mohammadi - Shirin Shirazian - Hadi Kiadliri
بستهبندی هوشمند: محافظت از غذا و تضمین سلامت
مهناز خسروی
تاثیر سطوح مختلف پودر رازیانه بر ویژگیهای حسی و میکروبی کلمپه
فاطمه شهدادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2