0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
نویسندگان :
مریم احمدی پازوکی
1
هستی سیری
2
مبینا شکری
3
احد منافی
4
1- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
2- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
3- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
4- پژوهشگاه شیمی
کلمات کلیدی :
پلیمر زیستی،صمغ زانتان،پلی ساکارید طبیعی،استخراج نفت،پلیمر فوق جاذب
چکیده :
هدف: صمغ زانتان یک هتروپلی ساکارید طبیعی با وزن مولکولی بالا است که از طریق فرآیندهای تخمیر توسط سویههای باکتری زانتوموناس تولید میشود. خواص رئولوژیکی منحصر به فرد این پلیمر، آن را به یک افزودنی مناسب برای سیستمهای مبتنی بر آب تبدیل کرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کاربردهای صنعتی مختلف پلیمر زیستی زانتان صورت گرفت. یافتهها: صمغ زانتان به طور گسترده در صنایع آرایشی، دارویی، نساجی، کشاورزی، استخراج نفت و به ویژه صنایع غذایی به عنوان عامل تثبیتکننده، غلیظ کننده یا معلق کننده استفاده میشود. افزودن این پلیمر به مواد غذایی منجر به بهبود سیالیت و بافت آنها میشود. صمغ زانتان به عنوان پلیمر فوق جاذب در کشاورزی با نگهداری مقدار زیادی آب در خاک و در دسترس قرار دادن آن برای گیاه برای مدت طولانی، بازده محصول را به ویژه در مناطق خشک افزایش میدهد. این پلیمر به دلیل زنجیره های جانبی آنیونی که باعث افزایش هیدراتاسیون میشوند، حلالیت بالایی در آب گرم و سرد دارد و بنابراین در مایعات حفاری و پروژههای ازدیاد برداشت نفت نیز استفاده میشود. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: اصلاح ساختار صمغ زانتان به روش های فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی مختلف میتواند منجر به تغییراتی در خواص فیزیکوشیمیایی آن از جمله افزایش مقاومت مکانیکی و دمایی و همچنین بهبود ویژگیهای حل شوندگی آن شود که در نهایت باعث گسترش دامنه کاربردی آن میشود. نتیجهگیری: صمغ زانتان پرمصرفترین صمغ صنعتی تولیدی در سطح تجاری است که از ویژگیهای مهمی مانند توانایی تشکیل محلول با ویسکوزیته بالا در نیروهای برشی پایین و خاصیت شبه پلاستیکی بهره میگیرد. با این وجود، محدودیتهای مکانیکی این پلیمر، لزوم اصلاح ساختار آن برای موارد مصرف جدیدتر را ضروری میسازد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
مطالعه کالبدشناختی ستون مهره و ساختار بالههای ماهی شوریده معمولی (Otolithes ruber) خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از تصاویر رادیوگرافی
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
مروری بر تاثیر فیلم و پوششهای خوراکی در افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
بررسي ویژگيهاي فيزيكوشيميايي نشاستهي حاصل از ارقام مختلف سيب زميني
آرش جعفرزاده شایان - اسمعیل نصیری - زهرا اسپرورینی
راهکارهای نوین مدیریت بهرهوری آب در کشاورزی: استراتژیهای بهینهسازی مصرف در مناطق خشک و نیمهخشک
مینا کاظمپور - جمال احمدآلی - جواد فرهودی - ایمان حاجی راد
بررسی اثر پیش تیمار بذر با قارچ میکوریز بر شاخصهای جوانهزنی در گیاه کینوا تحت تنش شوری
زهرا مسعود - فرزانه نجفی - کبری توفیقی - زهره شیرخانی
تحلیل دقیق اثرات ترکیبی ملاتونین و سلنیوم بر رشد بوته گندم (Triticum aestivum) در شرایط تنش خشکی
حکیمه علومی - محمود ملکی - حسین مظفری - محمد رضانژاد
تاثیر پیوند و هیومیک اسید بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوۀ گوجهفرنگی گیلاسی (Solanum lycopersicum var. cerasiforme) تحت تنش خشکی
رضا اصغری بایقوت - شهاب محمودی تک آغاج - صدیقه اصغری بایقوت - هادی وصال نعمتی آذر
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
مروری بر کاربرد کنجاله دانههای روغنی در غنی سازی فرآوردههای غذایی
زهرا آذری - علیرضا مهرگان نیکو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2