0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
نویسندگان :
مریم احمدی پازوکی
1
هستی سیری
2
مبینا شکری
3
احد منافی
4
1- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
2- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
3- مرکز پژوهش سرای خوارزمی
4- پژوهشگاه شیمی
کلمات کلیدی :
پلیمر زیستی،صمغ زانتان،پلی ساکارید طبیعی،استخراج نفت،پلیمر فوق جاذب
چکیده :
هدف: صمغ زانتان یک هتروپلی ساکارید طبیعی با وزن مولکولی بالا است که از طریق فرآیندهای تخمیر توسط سویههای باکتری زانتوموناس تولید میشود. خواص رئولوژیکی منحصر به فرد این پلیمر، آن را به یک افزودنی مناسب برای سیستمهای مبتنی بر آب تبدیل کرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کاربردهای صنعتی مختلف پلیمر زیستی زانتان صورت گرفت. یافتهها: صمغ زانتان به طور گسترده در صنایع آرایشی، دارویی، نساجی، کشاورزی، استخراج نفت و به ویژه صنایع غذایی به عنوان عامل تثبیتکننده، غلیظ کننده یا معلق کننده استفاده میشود. افزودن این پلیمر به مواد غذایی منجر به بهبود سیالیت و بافت آنها میشود. صمغ زانتان به عنوان پلیمر فوق جاذب در کشاورزی با نگهداری مقدار زیادی آب در خاک و در دسترس قرار دادن آن برای گیاه برای مدت طولانی، بازده محصول را به ویژه در مناطق خشک افزایش میدهد. این پلیمر به دلیل زنجیره های جانبی آنیونی که باعث افزایش هیدراتاسیون میشوند، حلالیت بالایی در آب گرم و سرد دارد و بنابراین در مایعات حفاری و پروژههای ازدیاد برداشت نفت نیز استفاده میشود. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: اصلاح ساختار صمغ زانتان به روش های فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی مختلف میتواند منجر به تغییراتی در خواص فیزیکوشیمیایی آن از جمله افزایش مقاومت مکانیکی و دمایی و همچنین بهبود ویژگیهای حل شوندگی آن شود که در نهایت باعث گسترش دامنه کاربردی آن میشود. نتیجهگیری: صمغ زانتان پرمصرفترین صمغ صنعتی تولیدی در سطح تجاری است که از ویژگیهای مهمی مانند توانایی تشکیل محلول با ویسکوزیته بالا در نیروهای برشی پایین و خاصیت شبه پلاستیکی بهره میگیرد. با این وجود، محدودیتهای مکانیکی این پلیمر، لزوم اصلاح ساختار آن برای موارد مصرف جدیدتر را ضروری میسازد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مزیتهای استفاده از لامپهای الایدی در گلخانهها و فضاهای سرپوشیده جهت تولید گیاهان
پریا دهخدایی - محمود اثنی عشری - مهدی رحیم ملک - داود عسگری
Review of Biological Fertilizers and Biotechnological Approaches for Sustainable Agriculture: Reducing Chemical Pesticide Dependency
Hosein Yousefi
Assessment of Phenolic Compound Accumulation in Fagopyrum esculentum Seeds under Salinity Stress
Nasrin Farhadi - Mojgan Abdeshahian - Samaneh Mottaghi
تاثیر کاربرد بیوچار و سیلیکون بر ویژگیهای بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در خاک آلوده به سرب
احسان بیژن زاده - حمید رضا بوستانی - مهدی نجفی قیری
تحولات پنج نسل کشاورزی؛ از کار دستی تا هوش مصنوعی و اتوماسیون
آرزو حسنوند
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
مروری بر بازیابی پایدار فسفر از پساب صنایع لبنی با استفاده از تبلور استروویت: رویکردی نوین در تولید کود زیستی
حسین کیانی - بهاره ابراهیمی تمندگانی - ملیکا امینی زاده
نقش هوش مصنوعی در تأمین امنیت غذایی با تکیه بر شناسایی و تشخیص آفات، بیماریهای گیاهی و باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی
سلمان امیری
پیشبینی مخارج غذایی خانوارهای روستایی ایران با استفاده از ماشین یادگیری افراطی
جبرئیل واحدی - محمد قهرمان زاده - سعید صمدیان فرد
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4