0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی تنوع زیستی گونه Aporrectodea rosea در زاگرس میانی
نویسندگان :
ربابه لطیف
1
اتابک روحی امینجان
2
1- دانشگاه سمنان
2- دانشگاه بوعلی سینا
کلمات کلیدی :
تنوع ریختی،تنوع مولکولی،مورفوتیپ،COI،H3 marker
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تنوع زیستی گونه Aporrectodea rosea در منطقه زاگرس میانی در غرب ایران انجام شد. مواد و روشها: نمونههای مطالعه شده به روش فیزیکی با حفر خاک در ابعاد 50 × 50 × 25 سانتیمتر جمعآوری شدند و بر اساس صفات ریختی و آناتومیک، با استفاده از کلیدهای معتبر (Bouché, 1972; Perel, 1979; Sims and Gerard, 1999; Csuzdi and Zicsi, 2003) شناسایی شدند. ارزیابی تنوع مولکولی با استفاده از مارکرهای هستهای (H3) و میتوکندریایی (COI) انجام شد. یافتههای پژوهش: با ارزیابیهای ریختی بوسیله آنالیز خوشهای، براساس ضریب شباهت Jaccard، دو مورفوتیپ قرمز و بیرنگ شناسایی شد. با آنالیزهای مولکولی نیز این دو گروه از هم جدا شدند. این دو مورفوتیپ از نظر رنگ، موقعیت کمربند، موقعیت و شکل توبرکول با هم تفاوت دارند. همچنین، غلظت مایع سلومی در مورفوتیپ بیرنگ بیشتر از مورفوتیپ قرمز میباشد. نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که جمعیتهای A. rosea در زاگرس میانی دارای تنوع ریختی و مولکولی بالایی هستند. این تنوع بالا میتواند ناشی از سازش برای زیستگاههای مختلف بوده یا اینکه مربوط به وجود گونههای مخفی باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
راهکارهای نوین مدیریت بهرهوری آب در کشاورزی: استراتژیهای بهینهسازی مصرف در مناطق خشک و نیمهخشک
مینا کاظمپور - جمال احمدآلی - جواد فرهودی - ایمان حاجی راد
تعیین نیروی گسیختگی پسته
سید رسول راضی هشجین - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
فناوریهای نوآورانه در خدمت امنیت غذایی: بهبود پذیرش مصرف کننده در تولید شیرهای جایگزین گیاهی بادام هندی خام
سید محمد حسین نظام دوست
کنترل واکنشهای قهوهای شدن آنزیمی در محصولات کشاورزی با استفاده از روش فراصوت
محمدرضا بذرافشان - ابوالفضل فدوی
بررسی عوامل موثر بر توسعه گل و گیاهان زینتی (مطالعه موردی: شهرستان محلات استان مرکزی)
مستانه غنجی - زهرا خوشنودی فر - غلامرضا گودرزی
وضعیت تاکسونومیکی جنس Fusarium در ایران
کژال زائری - آسیه بهاری میمندی - امیررضا امیرمیجانی
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
میزان زیرالنون در روغن، برنج و نان و روشهای کاهش آن: یک مطالعهی مروری
محیا سلطانی - احسان صادقی - مارال نیستانی
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوآفتکش
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و پایداری زیستمحیطی: نقش تولید پایدار در تأمین غذای سالم و حفظ منابع طبیعی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی - سیدرفیع عارف حسینی - حسام الدین حسینی - میدیا جرایی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2