0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بهینهسازی غلظت تنظیمکنندههای رشد و ساکاروز در کالوسزایی زامیفولیا
نویسندگان :
نفیس عاشوری
1
شیرین دیانتی دیلمی
2
سهیل کریمی
3
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
بنزیل آدنین،نفتالین استیک اسید،ساکاروز،ریزافزایی،کشت بافت،Zamioculcas zamiifolia
چکیده :
زامیفولیا (Zamioculcas zamiifolia)، به طور سنتی، با تقسیم ریزوم یا قلمه برگ تکثیر میشود درحالی که می توان با ریزافزایی، انبوهی از گیاهان یکنواخت و عاری از آفات و بیماری را در مدت کوتاهی تولید نمود. این پژوهش با هدف دستیابی به یک محیط کشت کارآمد برای کالوسزایی زامیفولیا از طریق تنظیم ترکیبات هورمونی و سطوح ساکاروز انجام شد. برگهای زایفولیا بر روی محیط نیمه جامد موراشیگ و اسکوگ (½MS) حاوی غلظتهای مختلف بنزیل ادنین (0، 1 و 2 میلیگرم در لیتر) و نفتالین استیک اسید (5/0، 1 و 2 میلیگرم در لیتر) و ساکاروز (20 و 30 گرم در لیتر) کشت شدند. 90 روز پس از کشت، درصد و مدت شروع کالوس، وزن تر و درصد کالوسزایی ثبت شد. بیشترین درصد تشکیل کالوس (100%) در محیط کشت حاوی 5/0 یا 1 میلیگرم در لیتر NAA بدون BA، یا 2 میلیگرم در لیتر NAA به همراه 1 میلیگرم در لیتر BA مشاهده شد. غلظت BA در محیط باعث کاهش شروع کالوس شد و کاربرد 2 میلیگرم در لیتر BA به همراه 2 میلیگرم در لیتر NAA از تشکیل کالوس جلوگیری کرد. بیشترین وزن تر کل کالوس در شیشه و میانگین وزن تر هر توده کالوس در حضور 5/0 میلیگرم در لیتر NAA + ساکاروز 30 گرم در لیتر و یا 1 میلیگرم در لیتر NAA + ساکاروز 30 گرم در لیتر مشاهده شد. این آزمایش نشان داد مقدار کمی از تنظیمکنندههای رشد برای بهینهسازی ریز افزایی Zamiifolia مورد نیاز است. برای کالوسزایی بهینه از ریزنمونههای برگ، استفاده از 5/0-0/1 میلیگرم در لیتر NAA + 30 گرم در لیتر ساکاروز در محیط MS نیم غلظت پیشنهاد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی میزان آلودگی سبزیجات و محصولات کشاورزی آبیاریشده با پسابهای حاوی سالمونلا (Salmonella)
امیر حسین رضازاده شیرازی - فاطمه متفکر - سارا مهبودی
تاثیر محلول پاشی گابا بر مقاومت به خشکی گیاه دارویی Mentha piperita
فرشته عباسی - آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی - محمد جعفر هدایتی - محمدحسین صیادی - محمود رمرودی
نقش استارتاپهای کشاورزی دقیق و هوشمند در توسعه اقتصادی
شراره قاسمی - امین محمودی نیا - محمد شجاع الدینی
ارزیابی فنوتیپی و ملکولی مقاومت به زنگ زرد در مجموعه متنوعی از ژنوتیپ¬های ایرانی Aegilops tauschii
حمیدرضا غلامی - علی دادخدایی
پتانسیل جلبکها در تولید بیودیزل و فوکوییدان: راهکارهای نوین برای انرژی پایدار و سلامت
مریم نظری - گیلان عطاران فریمان
ریز جلبک اسپرولینا (Spirulina)؛ طلای سبز
سید مبین قنبری - سجاد صفری
تأثیر عوامل اقلیمی بر پوشش گیاهی و علوفه تولیدی مراتع
محدثه امیری - سیفاله فیضی خانقاه
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا: دگرگونی نظارت و مدیریت محصولات در کشاورزی دقیق
محمد جواد ادیبیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2