0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد قارچهای همزیست برای مقابله با تنش شوری در شیرین بیان
نویسندگان :
رستم یزدانی بیوکی
1
حسین کاری دولت آباد
2
محمدحسین بناکار
3
حسین بیرامی
4
امیر پرنیان
5
1- مرکز ملی تحقیقات شوری
2- بخش تحقیقات خاک و آب، مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
3- مرکز ملی تحقیقات شوری
4- مرکز ملی تحقیقات شوری
5- مرکز ملی تحقیقات شوری
کلمات کلیدی :
تریکودرما،تلقیح،محتوای آب نسبی،نشت یونی
چکیده :
این پژوهش با هدف ارزیابی تأثیر تیمارهای قارچی بر افزایش تحمل به تنش شوری در گیاه دارویی شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L.) انجام شد. در این راستا، ابتدا گونههای قارچی متحمل به شوری شناسایی و فرمولاسیونهای مناسبی برای آنها تهیه گردید. سپس، آزمایش گلدانی در مرکز ملی تحقیقات شوری با دو گونه قارچ Trichoderma harzianum و Epicoccum nigrum و چهار سطح شوری (آب شهر، 5، 10 و 15 دسی زیمنس بر متر) انجام شد. نتایج نشان داد که گونههای تریکودرما کمترین تأثیر را از شوری دریافت کردند و گونه T. harzianum در شوری 14/2 درصد کلرید سدیم نیز رشد کرد. فرمولاسیونهای تهیه شده با حاملهای ورمیکولیت، کمپوست و خاک اره، بهترین ماندگاری را برای جمعیت قارچها داشتند. تیمار شوری بر تمامی صفات مورد مطالعه تأثیر معنیدار داشت، اما تیمار قارچ تنها بر ارتفاع بوته، وزن خشک ریشه و نشت یونی تأثیرگذار بود. کاربرد تیمارهای قارچی به ویژه Epicoccum nigrum، در شرایط شوری 5 دسی زیمنس بر متر، ارتفاع بوته را افزایش داد. همچنین، کاربرد قارچ Epicoccum nigrum وزن خشک ریشه را به طور معنیداری افزایش داد. به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تیمارهای قارچی میتواند به بهبود تحمل به شوری در گیاه شیرین بیان کمک کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی ریشهزایی قلمه گونههای گلابی شمالغرب کشور
مشهید هناره
استفاده از تنظیمکنندههای رشد جهت افزایش مقاومت به تنش شوری در گیاهان دارویی (مطالعه موردی بر دیاکسید تیتانیوم)
محمدرضا جلالی - مینا امانی
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
بررسي ویژگيهاي فيزيكوشيميايي نشاستهي حاصل از ارقام مختلف سيب زميني
آرش جعفرزاده شایان - اسمعیل نصیری - زهرا اسپرورینی
بررسی سطح مختلف تنش شوری بر محتوای کاروفیل و وزن خشک گیاهچه ماش (Vigna radiata L.)
رقیه عبدلی نژاد - فاطمه فتاحیان - آزیتا ببراک - بهاره پارسامطلق
بررسی تاثیر پلاسمای سرد به همراه اسانس میخک هندی بر افزایش مدت ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
ارزیابی اثرات زیست محیطی توسعه سامانههای نوین آبیاری از دیدگاه بهرهبرداران(نمونه موردی: دشت جیرفت)*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
Global Importance of Rosaceous Fruits’ Germplasm in Iran and New Approaches for Their Conservation and Utilization
Ali Gharaghani
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2