0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
نویسندگان :
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی
1
محدثه سادات موسوی خلیجی
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
کلمات کلیدی :
امگا۳،امگا۶،الگوی تغذیه،بارداری و شیردهی،سلامت نوزاد
چکیده :
هدف: با در نظر گرفتن وابستگی کامل جنین و نوزاد شیرخوار جهت تامین مواد مغذی مورد نیاز از طریق مادر خود به نقش حیاتی رژیم غذایی انتخاب شده در دوران بارداری و شیردهی پی خواهیم برد این مقاله به ارزیابی ضرورت وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و نسبت بین آنها در الگوی تغذیهای بانوان هنگام شیردهی و بارداری میپردازد. مواد و روشها: این مقاله با نقد و بررسی بیش از ۱۲ پژوهش معتبر از پایگاههای داده نظیر پابمد و... گردآوری شده، بعلاوه جهت تکمیل اطلاعات از منابع کتابخانهای همچون کتابهای مرجع مرتبط استفاده کردهایم. یافتههای پژوهش: طبق مطالعات اسید های چرب ضروری تاثیر عمیقی بر سلامت مادر و نوزاد دارند منتهی بدن انسان قادر به سنتز آنها نیست. مصرف کافی امگا 3 و امگا 6 باعث رشد بهینه سیستم عصبی جنین شده و خطر زایمان زودرس را کاهش میدهد. همچنین، این اسیدهای چرب، کیفیت شیر را بالا برده و باعث تسهیل و افزایش فرایند نورونزایی در کودکان شیرخوار میشوند. از سوی دیگر، عدم تعادل بین امگا 3 و امگا 6 (که به ترتیب بهترین نسبت آنها 1:1 یا 4:1 است) میتواند منجر به مشکلات قلبی عروقی و التهابی در بدن مادر و کودک گردد. علاوه بر این، بررسیها نشان دادهاند اسیدهای چرب ضروری سیستم ایمنی نوزاد را تقویت میکنند و موجب تنوع فلور میکروبی رودهی نوزاد میشوند. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: یافتن فرایندهای مناسب در تولید محصولات غذایی که منجر به حفظ امگا 3 میشود و بررسی تاثیر روشهای مختلف پخت بر پایداری اسیدهای چرب ضروری و همچنین تحقیق درزمینهی توسعهی فرمولاسیون مکمل های غذایی بی خطر با جذب بهتر، مناسب برای مادران باردار و شیرده. نتیجهگیری: پیروی از یک رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب ضروری با نسبتی متعادل تضمینی بر سلامت مادر و رشد مطلوب نوزاد خواهد بود. این موضوع اهمیت نیاز به آموزش و مشاورهی مادران را برای داشتن الگوی تغذیه مناسب و همچنین توسعه محصولات غنی شده با امگا۳ را برجسته میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر کاربرد و توسعه نانوزیمها در کنترل کیفیت مواد غذایی و شناسایی آلایندهها
نگین کریمی - ثمین دهقانی - حسین آهنگری
مروری بر بیماریزایی بیمارگرهای گیاهی در انسان
مینا راستگو - محمدرضا اتابکی
Potential Application of Gas Sensors to Evaluate the Quality and Classification of Spices and Medicinal Plants
Mhadi Ghasemi-Varnamkhasti
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
پتانسیلهای اکولوژیکی و گردشگری تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - ُامیر حمزه درخشانی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - حسین هادی زاده - امین ترابی فر - حسین میرکی - نجم هادی زاده
مصرف دانه کتان مورفولوژی بیضه در فرزندان نسل اول موش سوری نر را بهبود بخشید
فهیمه پورجعفری
A Review: Application Of Soilless Culture Technologies In The Ornamental plants
Omid Rasouli
کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی هوشمند برای کاهش نیتراتها در محصولات کشاورزی
زهرا سیمایی - محمدحسین صیادی - سارا امامی
مدیریت هوشمند فضاهای سبز شهری و کشاورزی با هوش مصنوعی (رویکردی نوین به پایداری و کیفیت زندگی)
یاسمن ارجمندمزیدی
Medicinal Plants in Alzheimer's Disease Prevention and Treatment: Recent Advances in Biotechnology Approaches and Molecular Insights
Hosein Yousefi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2