0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
نویسندگان :
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی
1
محدثه سادات موسوی خلیجی
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
کلمات کلیدی :
امگا۳،امگا۶،الگوی تغذیه،بارداری و شیردهی،سلامت نوزاد
چکیده :
هدف: با در نظر گرفتن وابستگی کامل جنین و نوزاد شیرخوار جهت تامین مواد مغذی مورد نیاز از طریق مادر خود به نقش حیاتی رژیم غذایی انتخاب شده در دوران بارداری و شیردهی پی خواهیم برد این مقاله به ارزیابی ضرورت وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و نسبت بین آنها در الگوی تغذیهای بانوان هنگام شیردهی و بارداری میپردازد. مواد و روشها: این مقاله با نقد و بررسی بیش از ۱۲ پژوهش معتبر از پایگاههای داده نظیر پابمد و... گردآوری شده، بعلاوه جهت تکمیل اطلاعات از منابع کتابخانهای همچون کتابهای مرجع مرتبط استفاده کردهایم. یافتههای پژوهش: طبق مطالعات اسید های چرب ضروری تاثیر عمیقی بر سلامت مادر و نوزاد دارند منتهی بدن انسان قادر به سنتز آنها نیست. مصرف کافی امگا 3 و امگا 6 باعث رشد بهینه سیستم عصبی جنین شده و خطر زایمان زودرس را کاهش میدهد. همچنین، این اسیدهای چرب، کیفیت شیر را بالا برده و باعث تسهیل و افزایش فرایند نورونزایی در کودکان شیرخوار میشوند. از سوی دیگر، عدم تعادل بین امگا 3 و امگا 6 (که به ترتیب بهترین نسبت آنها 1:1 یا 4:1 است) میتواند منجر به مشکلات قلبی عروقی و التهابی در بدن مادر و کودک گردد. علاوه بر این، بررسیها نشان دادهاند اسیدهای چرب ضروری سیستم ایمنی نوزاد را تقویت میکنند و موجب تنوع فلور میکروبی رودهی نوزاد میشوند. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: یافتن فرایندهای مناسب در تولید محصولات غذایی که منجر به حفظ امگا 3 میشود و بررسی تاثیر روشهای مختلف پخت بر پایداری اسیدهای چرب ضروری و همچنین تحقیق درزمینهی توسعهی فرمولاسیون مکمل های غذایی بی خطر با جذب بهتر، مناسب برای مادران باردار و شیرده. نتیجهگیری: پیروی از یک رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب ضروری با نسبتی متعادل تضمینی بر سلامت مادر و رشد مطلوب نوزاد خواهد بود. این موضوع اهمیت نیاز به آموزش و مشاورهی مادران را برای داشتن الگوی تغذیه مناسب و همچنین توسعه محصولات غنی شده با امگا۳ را برجسته میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
فناوریهای نوین افزایش دهنده کیفیت شیمیایی و ميکروبي مواد غذایی
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
مطالعه تنوع ژنتیکی اجزاء عملکرد در گندم وحشیAegilops tauschii تحت شرایط تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
بررسی اثر تغییر اقلیم بر پراکنش و پویایی حشرات آفت
پریسا اسحاقی - وحید اعتماد - محمدابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - محمدحسین ارسلانلو
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
محمدحسین خانجانی - سعید حاجی رضائی - احمد رفیعی پور - علیرضا قائدی
نقش واکنشهای بیوشیمیایی در تولید ترکیبات معطر پنیر
محمدرضا صادقی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی - محبوبه باقری
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
ثمین دهقانی - نگین کریمی - حسین آهنگری
مطالعه کالبدشناختی ستون مهره و ساختار بالههای ماهی شوریده معمولی (Otolithes ruber) خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از تصاویر رادیوگرافی
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در هر عملیات زراعی در تولید گندم، سیبزمینی و چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4