0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
نویسندگان :
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی
1
محدثه سادات موسوی خلیجی
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
کلمات کلیدی :
امگا۳،امگا۶،الگوی تغذیه،بارداری و شیردهی،سلامت نوزاد
چکیده :
هدف: با در نظر گرفتن وابستگی کامل جنین و نوزاد شیرخوار جهت تامین مواد مغذی مورد نیاز از طریق مادر خود به نقش حیاتی رژیم غذایی انتخاب شده در دوران بارداری و شیردهی پی خواهیم برد این مقاله به ارزیابی ضرورت وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و نسبت بین آنها در الگوی تغذیهای بانوان هنگام شیردهی و بارداری میپردازد. مواد و روشها: این مقاله با نقد و بررسی بیش از ۱۲ پژوهش معتبر از پایگاههای داده نظیر پابمد و... گردآوری شده، بعلاوه جهت تکمیل اطلاعات از منابع کتابخانهای همچون کتابهای مرجع مرتبط استفاده کردهایم. یافتههای پژوهش: طبق مطالعات اسید های چرب ضروری تاثیر عمیقی بر سلامت مادر و نوزاد دارند منتهی بدن انسان قادر به سنتز آنها نیست. مصرف کافی امگا 3 و امگا 6 باعث رشد بهینه سیستم عصبی جنین شده و خطر زایمان زودرس را کاهش میدهد. همچنین، این اسیدهای چرب، کیفیت شیر را بالا برده و باعث تسهیل و افزایش فرایند نورونزایی در کودکان شیرخوار میشوند. از سوی دیگر، عدم تعادل بین امگا 3 و امگا 6 (که به ترتیب بهترین نسبت آنها 1:1 یا 4:1 است) میتواند منجر به مشکلات قلبی عروقی و التهابی در بدن مادر و کودک گردد. علاوه بر این، بررسیها نشان دادهاند اسیدهای چرب ضروری سیستم ایمنی نوزاد را تقویت میکنند و موجب تنوع فلور میکروبی رودهی نوزاد میشوند. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: یافتن فرایندهای مناسب در تولید محصولات غذایی که منجر به حفظ امگا 3 میشود و بررسی تاثیر روشهای مختلف پخت بر پایداری اسیدهای چرب ضروری و همچنین تحقیق درزمینهی توسعهی فرمولاسیون مکمل های غذایی بی خطر با جذب بهتر، مناسب برای مادران باردار و شیرده. نتیجهگیری: پیروی از یک رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب ضروری با نسبتی متعادل تضمینی بر سلامت مادر و رشد مطلوب نوزاد خواهد بود. این موضوع اهمیت نیاز به آموزش و مشاورهی مادران را برای داشتن الگوی تغذیه مناسب و همچنین توسعه محصولات غنی شده با امگا۳ را برجسته میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش اقتصاد چرخهای در انتشار دی اکسید کربن
هاجر اثنی عشری
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
زینب میرزاپور
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
مروری بر تاثیر تنش سرما بر فیزیولوژیک گیاهان زراعی
آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد جعفر هدایتی - سعید نوابپور
تنوع زیستی نماتدهای انگل گیاهی مزارع سبزی، صیفی و جالیزی شهرستان رومشکان
فهیمه یاراحمدی - مصطفی درویش نیا - کورش عزیزی
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
ارزیابی تنوع مورفولوژیکی صفات ریشهای اکوتیپهای گندم وحشی تحت شرایط تنش رطوبتی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
بررسی تولید سوخچه پیاز تحت شرایط کشت هیدروپونیک و رفع چالشهای تولید آن جهت حفظ امنیت غذایی
سیده ندا موسوی - ناصر عالم زاده انصاری
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
الهام ارجمند - علی مقدم - علیرضا افشاریفر
مروری بر گیاهپالایی در پالایش فلزات سنگین با تاکید بر گونههای بومی ایران
شیدا جباری - سیدوحید سیدنا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2