0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Potential Application of Gas Sensors to Evaluate the Quality and Classification of Spices and Medicinal Plants
نویسندگان :
Mhadi Ghasemi-Varnamkhasti
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Gas sensors،Medicinal plants،Spices
چکیده :
Spices are one of the most valuable herbs used in the food industry and medical science and due to the difference in quality and price between different species, detection, classification and separation based on purity and degree of quality are of great importance. Spices are produced in a variety of countries, including India, Pakistan, China, and East Asian and South Asian countries. The difference in the percentage of aromatic constituents in different types of spices from different regions has led to a distinction between spices. Also, profitable individuals for economic purposes and more profit without regard to the general health of the community will lead to the creation of fraud in different types of spices. The most important of these frauds is the addition of volatile ingredients such as cubeb pepper and palm kernel powder in black pepper, walnut skin and hazelnut powder in cinnamon and adding chickpea flour and starch to turmeric. In many cases, with increasing volatility, fraudsters are forced to use food colors to cover fraud. Techniques such as panel tests, gas chromatography, machine vision and taste machine have been used to identify spices. However, in this paper, an array of gas sensors (olfactory machine technology) that simulate the human sense of odor is introduced and the research that has been done in this regard is reviewed.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی خشکسالی در حوضه آجیچای، استان آذربایجان شرقی
پویا اللهویردی پور - یعقوب دین پژوه
تاثیر حسابداری در کشاورزی با تاکید بر تغییرات اقلیمی
حسین محمدی
بررسی حضور و اثرات منفی میکروپلاستیکها بر گیاهان تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
سارا امامی - محمدحسین صیادی
ارزیابی گونهEisenia fetida به عنوان نشانگر زیستی در کود گاوی آلوده به سرب
مائده ایرانخواه خانقاه - عطیه الهام نیا - پریسا فرازی - نارین صادقی - نرگس جعفری - ملیسا زحمت کش اینچه برون - زینب کاشفی - مبینا محمدی - رقیه محمدعلیزاده کلرود - ربابه لطیف
Vegetative and Yield Characteristics in New Prune Cultivars (P. cerasifera)
Maryam Tatari Varnousfaderani - Mohyeddin Pirkhezri
تاثیر بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکرو پلاستیک PVC در گیاه گاوزبان
اسما نجارزاده - محمدحسین صیادی - سارا امامی - فاطمه نبوی - ریحانه ابراهیمی
بررسی و تعیین سهم عناصر ماکرو خاک بر خلأ عملکرد سویا (Glycin Max L.)
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کایزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
فناوری نانو و تاثیر آن بر کاهش آفات گیاهی: مطالعه برخی خواص ضد قارچی و ضد حشراتی نانوذرات مس/ اکسید
بهناز افضلیان مند - نادیا عسگرزاده
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
بررسی نقش استفاده از پوششهای خوراکی و اسانسها بر افزایش ماندگاری مغزهای خوراکی
نیما براتی فر - آزاده سلیمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4