0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Potential Application of Gas Sensors to Evaluate the Quality and Classification of Spices and Medicinal Plants
نویسندگان :
Mhadi Ghasemi-Varnamkhasti
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Gas sensors،Medicinal plants،Spices
چکیده :
Spices are one of the most valuable herbs used in the food industry and medical science and due to the difference in quality and price between different species, detection, classification and separation based on purity and degree of quality are of great importance. Spices are produced in a variety of countries, including India, Pakistan, China, and East Asian and South Asian countries. The difference in the percentage of aromatic constituents in different types of spices from different regions has led to a distinction between spices. Also, profitable individuals for economic purposes and more profit without regard to the general health of the community will lead to the creation of fraud in different types of spices. The most important of these frauds is the addition of volatile ingredients such as cubeb pepper and palm kernel powder in black pepper, walnut skin and hazelnut powder in cinnamon and adding chickpea flour and starch to turmeric. In many cases, with increasing volatility, fraudsters are forced to use food colors to cover fraud. Techniques such as panel tests, gas chromatography, machine vision and taste machine have been used to identify spices. However, in this paper, an array of gas sensors (olfactory machine technology) that simulate the human sense of odor is introduced and the research that has been done in this regard is reviewed.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی کارایی فتوکاتالیستهای بیوچار-نیمهرسانا TiO2 و ZnO در تصفیه آب
حمیرا مسعودی پور
امنیت غذایی، امنیت بذر و سیستمهای تامین بذر
فاطمه شریعتینیا - هرمزد نقوی - جلال قنبری - مهدی غضنفری
کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی و پیشگیری از مقاومت آنتیبیوتیکی
مجتبی اسدی - زهرا خواجه زاده یاوری
فناوری نانو و تاثیر آن بر کاهش آفات گیاهی: مطالعه برخی خواص ضد قارچی و ضد حشراتی نانوذرات مس/ اکسید
بهناز افضلیان مند - نادیا عسگرزاده
ارزیابی کارایی تریاکونتانول در پاسخهای بادام درشرایط تنش خشکی و بازیابی
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
مطالعه کالبدشناختی ستون مهره و ساختار بالههای ماهی شوریده معمولی (Otolithes ruber) خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از تصاویر رادیوگرافی
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
بررسی نقش محلول ارگانیک چای کمپوست بر بهبود و اصلاح تنش شوری با تاکید بر پاسخهای جوانه-زنی بذر ذرت (رقم بومی بهبهان) در راستای سیاستهای زیست فناوری کشاورزی
راهله احمدپور - حکیمه بخرد - سعیدرضا حسین زاده - فاطمه عابدیان - فاطمه شبان - زهرا مرامی - فاطمه بنایی
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
اثر اسید هیومیک بر فراسیون سفید در تنش شوری
سپیده مجرب - علیرضا پیرزاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2