0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نویسندگان :
نفیس عاشوری
1
شیرین دیانتی دیلمی
2
سهیل کریمی
3
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
قلمه برگ،ریشه زایی،کارایی افزایش،کربوهیدراتهای محلول،کلروفیل،Zamioculcas zamiifolia
چکیده :
زامیفولیا (Zamioculcas zamiifolia) از گونههای زینتی ارزشمندی است که اخیراً در کشور ما نیز موردتوجه قرارگرفته است. این گیاه را می توان از طریق قلمه برگ تکثیر نمود ولی سرعت تکثیر و رشد متعاقب گیاه کند است. برای بهینهسازی فرآیند تکثیر و سرعت رشد گیاهان دختری، در این آزمایش اثرات انواع قلمههای برگ بررسی شد. برای تکثیر از 4 نوع قلمه برگ شامل نیمه پایینی برگچه، نیمه بالایی برگچه، برگچه کامل و برگچه کامل از بخش میانی ساقه استفاده شد. قلمهها در بستر کشتی شامل دو قسمت کوکوپیت و یک قسمت پرلیت کشت شدند. پس از گذشت 6 ماه، شاخص های رشد و بیوشیمیایی اندازه گیری شد. با در نظر گرفتن مجموع دو شاخص وزن تر اندام هوایی و سطح برگ گیاه، در گیاهان حاصل از برگچه های نیم شده، قدرت رشد اندام هوایی بیشتر از گیاهان حاصل از برگچه کامل و یا برگچه کامل بهعلاوه دمبرگ بود. ارزیابی رشد اندام زمینی از نظر وزن تر و قطر غدهها مشخص شد که گیاهان حاصل از نیمه پایینی برگچه کارایی بهتری در تولید و رشد اندامهای زمینی داشتند. محتوای کلروفیل در تمامی تیمارها مشابه بود با این وجود محتوای کربوهیدراتهای محلول در برگ گیاهان دختری متفاوت بود. مقدار کمتر کربوهیدراتهای محلول در برگ گیاهان حاصل از قلمه نیمه پایینی برگچه با مصرف این ترکیبات برای رشد و تجمع بیومس بیشتر در اندام زمینی این گیاهان مرتبط بود. بر اساس نتایج، استفاده از برگچه های نیم شده برای تکثیر زامیفولیا توصیه شد. این برگها از نظر قدرت رشد رویشی بهتر از برگهای کامل عمل مینمایند و با این روش میتوان تعداد گیاه بیشتری از گیاه مادری تولید کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیر ماکروجلبکها بر عملکرد جوجههای گوشتی
علی حسین پیرای - رضا مهدوی - حسنا حاجاتی - جمیل بهرام پور
کاربرد متیل جاسمونات بر برخی صفات فیزیولوژیکی گل همیشه بهار (Calendula officinalis) در شرایط خاک شور
آرین لشکری - وحیدرضا صفاری - صفورا سعادتی
همبستگی انرژی و کشاورزی: کاوش در آیندهی کاربردهای هوش مصنوعی
مرتضی ادیبیان - محمد جواد ادیبیان - محمد حسین تنورساز
ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مصرف کودهای نیتراته در برخی از محصولات پرمصرف کشاورزی در شهرستانهای کرمان و جیرفت
مسلم بسیج - فریده گنجوی - ایمان شریفیان
شیوع سرمی تب کیو در زنان باردار روستایی خرم آباد با استفاده از روش IFA
امین جایدری - ایمان عزیزیار قبادی - شیوا آزادی چگنی
Mealworm (Tenebrio molitor): A Promising Candidate for Biocompound Extraction
Marzieh Kashkouli - Amir mohammad Ghazavi
شناسایی ویژگی¬های فیزیکو¬شیمیایی مؤثر خاک بر فرسایش خندقی (مطالعه موردی: علی آباد، رودبار)
سمیه فرید - سپیده ابریشم کش - نفیسه یغمائیان - عطااله مصلحت جو
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
فاطمه آباریان - مژگان مظهری - امیدعلی اسماعیلی پور - زهرا رنجبری نسب
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2