0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نویسندگان :
نفیس عاشوری
1
شیرین دیانتی دیلمی
2
سهیل کریمی
3
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
قلمه برگ،ریشه زایی،کارایی افزایش،کربوهیدراتهای محلول،کلروفیل،Zamioculcas zamiifolia
چکیده :
زامیفولیا (Zamioculcas zamiifolia) از گونههای زینتی ارزشمندی است که اخیراً در کشور ما نیز موردتوجه قرارگرفته است. این گیاه را می توان از طریق قلمه برگ تکثیر نمود ولی سرعت تکثیر و رشد متعاقب گیاه کند است. برای بهینهسازی فرآیند تکثیر و سرعت رشد گیاهان دختری، در این آزمایش اثرات انواع قلمههای برگ بررسی شد. برای تکثیر از 4 نوع قلمه برگ شامل نیمه پایینی برگچه، نیمه بالایی برگچه، برگچه کامل و برگچه کامل از بخش میانی ساقه استفاده شد. قلمهها در بستر کشتی شامل دو قسمت کوکوپیت و یک قسمت پرلیت کشت شدند. پس از گذشت 6 ماه، شاخص های رشد و بیوشیمیایی اندازه گیری شد. با در نظر گرفتن مجموع دو شاخص وزن تر اندام هوایی و سطح برگ گیاه، در گیاهان حاصل از برگچه های نیم شده، قدرت رشد اندام هوایی بیشتر از گیاهان حاصل از برگچه کامل و یا برگچه کامل بهعلاوه دمبرگ بود. ارزیابی رشد اندام زمینی از نظر وزن تر و قطر غدهها مشخص شد که گیاهان حاصل از نیمه پایینی برگچه کارایی بهتری در تولید و رشد اندامهای زمینی داشتند. محتوای کلروفیل در تمامی تیمارها مشابه بود با این وجود محتوای کربوهیدراتهای محلول در برگ گیاهان دختری متفاوت بود. مقدار کمتر کربوهیدراتهای محلول در برگ گیاهان حاصل از قلمه نیمه پایینی برگچه با مصرف این ترکیبات برای رشد و تجمع بیومس بیشتر در اندام زمینی این گیاهان مرتبط بود. بر اساس نتایج، استفاده از برگچه های نیم شده برای تکثیر زامیفولیا توصیه شد. این برگها از نظر قدرت رشد رویشی بهتر از برگهای کامل عمل مینمایند و با این روش میتوان تعداد گیاه بیشتری از گیاه مادری تولید کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تجزیه خوشهای برخی از ژنوتیپهای پسته باغستان سنتی قزوین براساس صفات کیفی
پوریا کاکوند - علی سلیمانی - فرهنگ رضوی
اثر کودهاي زیستی بر قطر ساقه ریحان بنفش
شاهین مکری - حسن حیدری - فاطمه شیرزادی
نانوامولسیون عصاره گیاهی رازیانه روی صفات اسپرم قوچ در نگهداری درشرایط سرد
مریم محمدی - غلامعلی مقدم - بابک قاسمی پناهی - سید عباس رأفت
Perspective of Nanosensors in Food Quality Evaluation
Zahra Izadi
فراوردههای گوشتی تخمیری عملگرا
مهلا الهی نیا
شناسایی 20 جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع یونجه شهرستان سلسله استان لرستان
کورش عزیزی - سجاد کریمی نسب - عاطفه دریکوند
روشهای تولید و کاربرد نانوذرات مس در بستهبندی مواد غذایی
صابر حیدرنژاد ماکویی - فرید عمیدی فضلی - ندا عمیدی فضلی
سنجش کارایی مدل¬های تعیین دمای نقطه شبنم
لاله پرویز - فائزه عبدی کر - سارا عبادی نژاد مرودیزج
بررسی حذف فسفر از محلول آبی توسط بیوچارحاصل از پوستموز اصلاحشده با کلسیمکلرید
آرزو عطایی - رضا خوشبوی - فاطمه میانجیان
لگجی (Capparis spinosa L.) گیاه دارویی مناسب جهت بهبود معیشت بهره¬برداران و احیای مراتع خشک و نیمه¬خشک
وحید کریمیان - محسن فرزین
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4