0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نویسندگان :
نفیس عاشوری
1
شیرین دیانتی دیلمی
2
سهیل کریمی
3
1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
قلمه برگ،ریشه زایی،کارایی افزایش،کربوهیدراتهای محلول،کلروفیل،Zamioculcas zamiifolia
چکیده :
زامیفولیا (Zamioculcas zamiifolia) از گونههای زینتی ارزشمندی است که اخیراً در کشور ما نیز موردتوجه قرارگرفته است. این گیاه را می توان از طریق قلمه برگ تکثیر نمود ولی سرعت تکثیر و رشد متعاقب گیاه کند است. برای بهینهسازی فرآیند تکثیر و سرعت رشد گیاهان دختری، در این آزمایش اثرات انواع قلمههای برگ بررسی شد. برای تکثیر از 4 نوع قلمه برگ شامل نیمه پایینی برگچه، نیمه بالایی برگچه، برگچه کامل و برگچه کامل از بخش میانی ساقه استفاده شد. قلمهها در بستر کشتی شامل دو قسمت کوکوپیت و یک قسمت پرلیت کشت شدند. پس از گذشت 6 ماه، شاخص های رشد و بیوشیمیایی اندازه گیری شد. با در نظر گرفتن مجموع دو شاخص وزن تر اندام هوایی و سطح برگ گیاه، در گیاهان حاصل از برگچه های نیم شده، قدرت رشد اندام هوایی بیشتر از گیاهان حاصل از برگچه کامل و یا برگچه کامل بهعلاوه دمبرگ بود. ارزیابی رشد اندام زمینی از نظر وزن تر و قطر غدهها مشخص شد که گیاهان حاصل از نیمه پایینی برگچه کارایی بهتری در تولید و رشد اندامهای زمینی داشتند. محتوای کلروفیل در تمامی تیمارها مشابه بود با این وجود محتوای کربوهیدراتهای محلول در برگ گیاهان دختری متفاوت بود. مقدار کمتر کربوهیدراتهای محلول در برگ گیاهان حاصل از قلمه نیمه پایینی برگچه با مصرف این ترکیبات برای رشد و تجمع بیومس بیشتر در اندام زمینی این گیاهان مرتبط بود. بر اساس نتایج، استفاده از برگچه های نیم شده برای تکثیر زامیفولیا توصیه شد. این برگها از نظر قدرت رشد رویشی بهتر از برگهای کامل عمل مینمایند و با این روش میتوان تعداد گیاه بیشتری از گیاه مادری تولید کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
فاطمه سلیمانی - مریم مظاهری-تیرانی - اسرا سالاری - سیده عاطفه حسینی - حمیدرضا علیزاده
کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصول
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بررسی اثر پیش تیمارهای خراش دهی و هورمون پرایمینگ در جوانه زنی بذر و تولید گیاهچههای انزروت Astragalus fasciculifolius Bioss)) در شرایط کشت بافت
مجید جعفری - سید مسعود ضیائی
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
صادق یافرهادیان - زهرا پاک کیش - سهیلا محمدرضاخانی
کیفیت میکروبی محصولات کنجدی فرآوری شده در شهرستان اردکان
زهرا بیاتی - علی صحرایی - زینب عبیری - علی رضائی گلمیشه
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
Amin Baghizadeh - Zohreh Iranmanesh parizi - Hassan Karimi maleh - Mohammadali Ebrahimi - Behsa Baghizadeh - Negar Sadeghi
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
روشهای فیزیکوشیمیایی تلخیزدایی از بادام وحشی
احسان شاهمرادی - سپیده خراسانی - کاظم جعفری نعیمی - حمید رضا اخوان
بررسی تولید سوخچه پیاز تحت شرایط کشت هیدروپونیک و رفع چالشهای تولید آن جهت حفظ امنیت غذایی
سیده ندا موسوی - ناصر عالم زاده انصاری
بررسی اثرات ریزگردها و توسعه معدنکاوی بر کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای کنترل آنها در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - سید ابراهیم نبوی چاشمی - نگار عبدالرحیمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2