0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر تیمار پس از برداشت ملاتونین بر کیفیت و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه توتفرنگی رقم سابرینا
نویسندگان :
محمد صالحی سربیژن
1
حسین میغانی
2
محمد سادات حسینی
3
صدیقه افشاری پور
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه بیرجند
3- دانشگاه جیرفت
4- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آنتی اکسیدان،سفتی بافت میوه،ترکیبات فنولی،کاهش وزن،عمر انبارداری
چکیده :
توتفرنگی (Fragaria × ananassa Duch) بهعنوان میوهای با عمر انبارداری کوتاه، تحت تأثیر عواملی همچون کاهش وزن، نرم شدن بافت و افت ترکیبات تغذیهای قرار میگیرد. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر تیمار ملاتونین بر حفظ کیفیت و ترکیبات آنتیاکسیدانی توتفرنگی طی انبارداری بود. آزمایش بر روی میوههای برداشتشده از رقم سابرینا، با غوطهوری در غلظتهای مختلف ملاتونین (صفر، 5/0 و 1 میلیمولار) انجام شد. میوهها در دمای 1±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد به مدت 10 روز نگهداری شدند و ارزیابی صفات قبل از تیمار (روز صفر)، 5 و 10 روز پس از انبارداری انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار ملاتونین بهطور معنیداری کاهش وزن و نرم شدن بافت میوه را به تأخیر انداخت و موجب افزایش سطوح ترکیبات آنتیاکسیدانی از جمله ویتامین ث، فنول، فلاونوئید و آنتوسیانین شد. بیشترین تأثیر مثبت در تیمار 1 میلیمولار ملاتونین مشاهده شد که موجب حفظ بیشتر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میوه گردید. این یافتهها نشان میدهد که ملاتونین میتواند بهعنوان یک راهکار طبیعی و مؤثر برای بهبود عمر انبارداری و کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
نقش فناوری هوشمندسازی آبیاری در کنترل هدر رفت آبهای زیرزمینی
مرضیه پهلوانی دهگودال - معصومه فروزانی
برآورد عملکرد یونجه بر اساس نهادههای انرژی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس و الگوریتم کرم شبتاب
علیرضا خوشرو
ویروس موزائیک رگه¬ای گندم: تاریخچه، خسارت و راهکارهای مقاومتی صورت گرفته در ایران
فریده فرح بخش - زهرا امجدی - محمود معصومی
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
محمد دیانی - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - سیدداود شریفی
Assessment of Phenolic Compound Accumulation in Fagopyrum esculentum Seeds under Salinity Stress
Nasrin Farhadi - Mojgan Abdeshahian - Samaneh Mottaghi
بررسی کاربرد باکتریهای مقاوم به شوری در کشاورزی
معصومه مقبلی گردینی - قباد جلالی - شکوفه السادات اعتمادزاده
ارزیابی کارایی سیلیکات پتاسیم و نانو ذرات سیلیکون در تحمل به خشکی بادام
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
تحلیل اقتصادی تولید تخم مرغ بلدرچین: تاثیر یارانهها بر هزینهها و سودآوری در شهرستان سراوان
راضیه گلدرزهی - منوچهر یوسفی
کشاورزی دقیق و کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی و محیط زیست
اعظم امیری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2