0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر تیمار پس از برداشت ملاتونین بر کیفیت و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه توتفرنگی رقم سابرینا
نویسندگان :
محمد صالحی سربیژن
1
حسین میغانی
2
محمد سادات حسینی
3
صدیقه افشاری پور
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه بیرجند
3- دانشگاه جیرفت
4- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آنتی اکسیدان،سفتی بافت میوه،ترکیبات فنولی،کاهش وزن،عمر انبارداری
چکیده :
توتفرنگی (Fragaria × ananassa Duch) بهعنوان میوهای با عمر انبارداری کوتاه، تحت تأثیر عواملی همچون کاهش وزن، نرم شدن بافت و افت ترکیبات تغذیهای قرار میگیرد. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر تیمار ملاتونین بر حفظ کیفیت و ترکیبات آنتیاکسیدانی توتفرنگی طی انبارداری بود. آزمایش بر روی میوههای برداشتشده از رقم سابرینا، با غوطهوری در غلظتهای مختلف ملاتونین (صفر، 5/0 و 1 میلیمولار) انجام شد. میوهها در دمای 1±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد به مدت 10 روز نگهداری شدند و ارزیابی صفات قبل از تیمار (روز صفر)، 5 و 10 روز پس از انبارداری انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار ملاتونین بهطور معنیداری کاهش وزن و نرم شدن بافت میوه را به تأخیر انداخت و موجب افزایش سطوح ترکیبات آنتیاکسیدانی از جمله ویتامین ث، فنول، فلاونوئید و آنتوسیانین شد. بیشترین تأثیر مثبت در تیمار 1 میلیمولار ملاتونین مشاهده شد که موجب حفظ بیشتر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میوه گردید. این یافتهها نشان میدهد که ملاتونین میتواند بهعنوان یک راهکار طبیعی و مؤثر برای بهبود عمر انبارداری و کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
زینب میرزاپور
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
مدیریت منابع آب درحوزه آبخیز تالاب جازموزیان با توسعه سدهای زیر زمینی
پرویز گرشاسبی - علی شریفی شلمانی - عطالله ابراهیمی - باقر قرمز چشمه
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
نقش اقتصاد چرخهای در انتشار دی اکسید کربن
هاجر اثنی عشری
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
پتانسیلهای اکولوژیکی و گردشگری تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - ُامیر حمزه درخشانی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - حسین هادی زاده - امین ترابی فر - حسین میرکی - نجم هادی زاده
توسعه پایدار توسعه روستایی بر تاکید در دانش بومی
بهمن خسرویپور
ارزیابی پتانسیل علف وتیور برای بهبود باغچههای باران در شهرهای ایران
ایمان سعیدی
کنترل واکنشهای قهوهای شدن آنزیمی در محصولات کشاورزی با استفاده از روش فراصوت
محمدرضا بذرافشان - ابوالفضل فدوی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4