0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
High-Performance Activated Biochars Tailored by Potassium Hydroxide for Capacitive Deionization
نویسندگان :
Fatemeh Mianjian
1
Reza Khoshbouy
2
1- Sahand University of Technology
2- Sahand University of Technology
کلمات کلیدی :
Water Desalination،Capacitive Deionization،Activated Biochar،Biomass Waste
چکیده :
Capacitive deionization (CDI) is a promising water desalination technology, known for its low energy consumption. CDI systems critically depend on the properties of electrode materials. Carbonaceous materials have shown significant potential due to their inherent properties and enhanced ion adsorption. This study explores the use of biomass waste, specifically orange waste, for producing high-performance carbon electrodes for CDI. Biomass conversion into high-value carbon materials is an economically and environmentally viable way to produce electrodes. The activation process, utilizing potassium hydroxide (KOH), was optimized to create a carbon material with a highly developed porous structure with a large surface area and superior ion electrosorption capacity. The activated electrodes achieved a surface area of 1415 m² g⁻¹ and a salt adsorption capacity (SAC) of 15.65 mg g⁻¹. This research highlights the potential for converting agricultural and citrus processing waste into valuable materials for clean water applications. It emphasizes the importance of selecting the appropriate activating agent to modify the carbon structure and surface chemistry. The findings of this study will contribute to the way for sustainable and cost-effective advancements in CDI technology by utilizing biomass waste, potentially transforming the water desalination industry while minimizing environmental impact.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
متاآنالیز در گیاهان روغنی کلزا و ذرت و برای شناسایی ژنهای فعال در بیوسنتز اسیدهای چرب و پاسخ به تنش خشکی
فاطمه محمودی خالدآبادی - علی مقدم - مرضیه مهری
ارزیابی اثرات ضدمیکروبی و ضداکسایشی حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی اسانسها در مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
بررسی خصوصیات چهار گونه جلبک قرمز با روش الکتروشیمیایی
اسماعیل تماری - هاجر صداقت
ارزیابی تناسب بخشی از اراضی شهرستان هوراند برای گندم با رویکرد فازی-نقطهایدهآل
حسین رضائی - سمیرا رسولی - مسلم ثروتی - علی اصغر جعفرزاده
تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی
علی فضل الهی
بررسی و مقایسه میزان انرژی مصرفی مدلهای مختلف دستگاههای وکیوم سیب در استان خوزستان
محمد مهران زاده
احیای گونههای گیاهی بومی در جهت حفظ تنوع زیستی مطالعه موردی: استان هرمزگان
شراره قاسمی
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر تغییر شکل در نقطه گسیختگی پسته
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
برآورد کیفیت آبخوانهای دشت البرز برای مصارف کشاورزی و آب شرب
مهدی هدایت پور - حمیدرضا ربیعی فر - حسین حسن پور درویشی - رضا شیرین آبادی - سعید فرخی زاده
نقش کنه Pronematus ubiquitus (Trombidiformes:Iolinidae) در کنترل آفات
آزاده جمشیدی - مریم دربامامیه
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4