0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
نویسندگان :
الهام ارجمند
1
علی مقدم
2
علیرضا افشاریفر
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
متاژنوم،مهندسی میکروبیوم،میکروبیوم ریزوسفر،کنترل بیماری میوه سبز
چکیده :
هدف: بیماری میوه سبز، مخربترین بیماری باکتریایی مرکبات است که کنترل پایدار آن به دلیل ماهیت غیرقابل کشت بیمارگر دشوار است. با توجه به نقش بالقوه میکروبیوتای ریزوسفر در سیستم های دفاعی مرکبات، این پژوهش با استفاده از توالییابی آمپلیکون، ترکیب جوامع باکتریایی ریزوسفر درختان پرتقال سالم و آلوده را بررسی کرده تا به درک بهتری از سرکوب بیماری دست یابد. مواد و روشها: نمونههای ریزوسفر از درختان پرتقال سالم و آلوده جمعآوری، استریل و DNA آنها با کیت مخصوص استخراج شد. جهت سنتز کتابخانه متاژنومی، ژن 16S rRNA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی طی دو مرحلهPCR تکثیر و محصولات تخلیص شدند. نمونههای بارکدگذاریشده توالییابی Illumina Novaseq شدند. قرائت های بدست آمده با نرم افزار CLC Genomics پردازش، توالیهای نامناسب حذف و OTUs با پایگاه داده Greengenes همتراز شدند. در نهایت جدول OTU فیلتر و تحلیل آماری برای بررسی اختلاف فراوانی تاکسون ها انجام شد. نتایج: طبقهبندی باکتریهای مرتبط با ریزوسفر با استفاده از توالییابی نسل بعدی (NGS) نشان داد که شاخههای غالب باکتریایی شامل Proteobacteria، Firmicutes و Bacteroidetes هستند. نتایج حاکی از کاهش معنیدار جمعیت باکتریایی در میکروبیوتای ریزوسفر درختان آلوده نسبت به درختان سالم بود. در ریزوسفر درختان پرتقال سالم، باکتریهای محرک رشد گیاه مانندSphingomonas وBacillus مشاهده شدند که به عنوان شاخص سلامت درخت شناخته میشوند. در مجموع، 20 جنس باکتریایی تحت تأثیر عامل بیماری Ca. Liberibacter شناسایی شد. در درختان آلوده، فراوانی Planococcus و Planomicrobium افزایش یافت، در حالی که فراوانی جنسهای Bacillus، Sphingomonas، Ensifer، وRhodobacteria در درختان سالم بیشتر بود. نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که درختان پرتقال آلوده فراوانی کمتری از باکتریهای مفید مانندBacillus دارند که نقش مهمی در کنترل بیولوژیکی دارند. استفاده از این جوامع میکروبی میتواند راهکاری مؤثر برای مهندسی میکروبیوم ریزوسفر و کنترل بیماری میوه سبز باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد قارچهای همزیست برای مقابله با تنش شوری در شیرین بیان
رستم یزدانی بیوکی - حسین کاری دولت آباد - محمدحسین بناکار - حسین بیرامی - امیر پرنیان
بررسی میزان آلودگی سبزیجات و محصولات کشاورزی آبیاریشده با پسابهای حاوی سالمونلا (Salmonella)
امیر حسین رضازاده شیرازی - فاطمه متفکر - سارا مهبودی
نانوریزپوشانی اسانسهای گیاهی، خواص و کاربرد آنها
کوثر دشتی سرمدی - محمدعلی نجفی
مسائل اخلاقی، حقوقی و اجتماعی بهکارگیری هوش مصنوعی: با تأکید بر بخش کشاورزی
زیبا سلیمانی - خدیجه سلیمانی - زینب مرادی یگانه
بررسی و مقایسه دستگاههای تمام اتوماتیک وکیوم فرمینگ از نظر میزان برق مصرفی در سرعتهای مختلف وکیوم
مهرداد قاسمی نژاد
بررسی حذف فسفر از محلول آبی توسط بیوچارحاصل از پوستموز اصلاحشده با کلسیمکلرید
آرزو عطایی - رضا خوشبوی - فاطمه میانجیان
روشهای فیزیکوشیمیایی تلخیزدایی از بادام وحشی
احسان شاهمرادی - سپیده خراسانی - کاظم جعفری نعیمی - حمید رضا اخوان
برآورد کیفیت آبخوانهای دشت البرز برای مصارف کشاورزی و آب شرب
مهدی هدایت پور - حمیدرضا ربیعی فر - حسین حسن پور درویشی - رضا شیرین آبادی - سعید فرخی زاده
تاثیر مقادیر مختلف فسفر بر خصوصیات مروفولوژیک کینوا تحت تاثیر تنش شوری
منیره ابویی - ناصر برومند - معصومه صالحی
اثر نانوالیاف حاوی عصاره گیاه درمنه به روش الکتروریسی بر سلامتی
تکتم میری - نفیسه مهدینژاد - هما ملائی - حسین بارانی - محمود سلوکی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2