0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
نویسندگان :
الهام ارجمند
1
علی مقدم
2
علیرضا افشاریفر
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
متاژنوم،مهندسی میکروبیوم،میکروبیوم ریزوسفر،کنترل بیماری میوه سبز
چکیده :
هدف: بیماری میوه سبز، مخربترین بیماری باکتریایی مرکبات است که کنترل پایدار آن به دلیل ماهیت غیرقابل کشت بیمارگر دشوار است. با توجه به نقش بالقوه میکروبیوتای ریزوسفر در سیستم های دفاعی مرکبات، این پژوهش با استفاده از توالییابی آمپلیکون، ترکیب جوامع باکتریایی ریزوسفر درختان پرتقال سالم و آلوده را بررسی کرده تا به درک بهتری از سرکوب بیماری دست یابد. مواد و روشها: نمونههای ریزوسفر از درختان پرتقال سالم و آلوده جمعآوری، استریل و DNA آنها با کیت مخصوص استخراج شد. جهت سنتز کتابخانه متاژنومی، ژن 16S rRNA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی طی دو مرحلهPCR تکثیر و محصولات تخلیص شدند. نمونههای بارکدگذاریشده توالییابی Illumina Novaseq شدند. قرائت های بدست آمده با نرم افزار CLC Genomics پردازش، توالیهای نامناسب حذف و OTUs با پایگاه داده Greengenes همتراز شدند. در نهایت جدول OTU فیلتر و تحلیل آماری برای بررسی اختلاف فراوانی تاکسون ها انجام شد. نتایج: طبقهبندی باکتریهای مرتبط با ریزوسفر با استفاده از توالییابی نسل بعدی (NGS) نشان داد که شاخههای غالب باکتریایی شامل Proteobacteria، Firmicutes و Bacteroidetes هستند. نتایج حاکی از کاهش معنیدار جمعیت باکتریایی در میکروبیوتای ریزوسفر درختان آلوده نسبت به درختان سالم بود. در ریزوسفر درختان پرتقال سالم، باکتریهای محرک رشد گیاه مانندSphingomonas وBacillus مشاهده شدند که به عنوان شاخص سلامت درخت شناخته میشوند. در مجموع، 20 جنس باکتریایی تحت تأثیر عامل بیماری Ca. Liberibacter شناسایی شد. در درختان آلوده، فراوانی Planococcus و Planomicrobium افزایش یافت، در حالی که فراوانی جنسهای Bacillus، Sphingomonas، Ensifer، وRhodobacteria در درختان سالم بیشتر بود. نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که درختان پرتقال آلوده فراوانی کمتری از باکتریهای مفید مانندBacillus دارند که نقش مهمی در کنترل بیولوژیکی دارند. استفاده از این جوامع میکروبی میتواند راهکاری مؤثر برای مهندسی میکروبیوم ریزوسفر و کنترل بیماری میوه سبز باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی میزان آلودگی به کیست هیداتید در دامهای شمال ایران
محمودرضا اثناعشری
کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و پایداری زیستمحیطی: نقش تولید پایدار در تأمین غذای سالم و حفظ منابع طبیعی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی - سیدرفیع عارف حسینی - حسام الدین حسینی - میدیا جرایی
واکاوی شاخصههای تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهیدان مقاومت
رشید رکابیان
مدیریت تلفیقی آفات با استفاده از دشمنان طبیعی و اشعه ماوراء بنفش با رویکرد کاهش استفاده از سموم شیمیایی
سمانه نیک اختر - شهرام آرمیده - عباس حسین زاده
مطالعهی باکتریهای مفید در سیستم بیوفلاک پرورش آبزیان
نرجس سنچولی - هاشم خندان بارانی
بررسی تنوع ژنتیکی عملکرد و خصوصیات کیفی تعدادی از ژنوتیپهای برنج
نادعلی باقری
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
تاثیر تغییرات دمایی بر خصوصیات جوانهزنی بذر گیاه نخود در شرایط تنش شوری
مرضیه جامعی - طاهره فسحت - فریده صادقی - امین الله مظفری - سعیدرضا حسین زاده
کاربرد تخمین پارامترهای ارنشتاین اولنبک در فرایند بازاریابی محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4