0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
نویسندگان :
Zahra Izadi
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Sodium benzoate،Electrochemical sensors،Food safety
چکیده :
Nowadays, the use of additives in the food industry has gained double importance, so that it is inevitable not to use additives. Sodium benzoate is one of these additives that plays a major role as a preservative in preventing microbial spoilage of many food products produced in the industry. It seems that due to the inevitable use of sodium benzoate to prevent the growth of microorganisms and considering all the benefits that sodium benzoate can have, the use of this substance must be controlled. The amount of sodium benzoate used and its purity are of great importance because if its purity is inappropriate, harmful substances enter the food. The more important point is that the indiscriminate use of this substance in order to hide non-standard production and lack of hygiene in the production of food products causes problems related to the health of consumers. Electrochemical sensors can play an important role as an effective method in identifying the amount of sodium benzoate. In this article, various aspects of the application of this technology are mentioned.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مطالعه فرمول دندانی شتر یککوهانه (Camelus dromedrus) و مقایسه تطبیقی با سایر نشخوارکنندگان و تکسمیان
سید محسن سجادیان - سید علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
ارزیابی شاخص خطر فلزات سنگین سرب و کادمیوم در برخی محصولات کشاورزی شهرستان¬های کرمان و جیرفت
مسلم بسیج - فریده گنجوی - ایمان شریفیان
تاثیر مقادیر مختلف فسفر بر میزان جذب فسفر در کینوا تحت تاثیر تنش شوری
منیره ابویی - ناصر برومند - معصومه صالحی
اخلاق کشاورزی، راهی برای دستیابی به پایداری کشاورزی و امنیت غذایی
سکینه عبدی
کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی و پیشگیری از مقاومت آنتیبیوتیکی
مجتبی اسدی - زهرا خواجه زاده یاوری
Circular Economy in Agriculture: A Pathway to Sustainable Resource Management and Environmental Preservation
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
ارزیابی خشکسالی در حوضه آجیچای، استان آذربایجان شرقی
پویا اللهویردی پور - یعقوب دین پژوه
ارزیابی کود زیستی ریزوبیوم و قارچ میکوریزا بر صفات زراعی ارقام نخود در شرایط دیم
صلاح فرجی - بابک پاساری - اسعد رخزادی
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
مسعود احمدنژاد - مهرداد نمکچی
ویروس موزائیک رگه¬ای گندم: تاریخچه، خسارت و راهکارهای مقاومتی صورت گرفته در ایران
فریده فرح بخش - زهرا امجدی - محمود معصومی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4