0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
نویسندگان :
Zahra Izadi
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Sodium benzoate،Electrochemical sensors،Food safety
چکیده :
Nowadays, the use of additives in the food industry has gained double importance, so that it is inevitable not to use additives. Sodium benzoate is one of these additives that plays a major role as a preservative in preventing microbial spoilage of many food products produced in the industry. It seems that due to the inevitable use of sodium benzoate to prevent the growth of microorganisms and considering all the benefits that sodium benzoate can have, the use of this substance must be controlled. The amount of sodium benzoate used and its purity are of great importance because if its purity is inappropriate, harmful substances enter the food. The more important point is that the indiscriminate use of this substance in order to hide non-standard production and lack of hygiene in the production of food products causes problems related to the health of consumers. Electrochemical sensors can play an important role as an effective method in identifying the amount of sodium benzoate. In this article, various aspects of the application of this technology are mentioned.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تمدن نوین اسلامی و غربزدایی
منیژه شهریاری کردی
اثر گلایفوسیت و محصولات تراریخته (GMO) بر باروری انسان: تحلیل انتقادی از اثرات منفی و بالقوه آنها
پونه نیکوئی - غلامرضا مطلب
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
Alireza Rabiepour - Fatemeh Zahmatkesh - Aria Babakhani
بررسی خصوصیات و موارد استفاده از نانوسلولز استخراج شده از جلبکها
نرجس سنچولی
تعیین حدود بهینه برخی عوامل مدیریتی در خلاء عملکرد سویا
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کاریزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
تحلیل چالشها و فرصتهای اقتصاد چرخهای در کشاورزی و تاثیر آن در توسعه پایدار روستایی
ساره پاکاریان - وحید ریاحی
سازگاری حشرات تحت استرس گرمایی
اعظم امیری
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
Perspective of Nanosensors in Food Quality Evaluation
Zahra Izadi
مروری بر مکانیزم و تاثیر آلودگی ترکیبات شبه استروئیدی بر تغییرات متابولوم ماهی
سعید حاجی رضائی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2