0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد ترکیبات آلی فرّار گیاهی در مدیریت بیماریهای گیاهی: مروری بر چالشها و پتانسیلها
نویسندگان :
زهرا امجدی
1
فریده فرحبخش
2
1- دانشگاه شیراز
2- بخش تحقيقات گياهپزشکي، مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبيعي فارس
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،پرایمینگ،کشاورزی پایدار،کنترل زیستی،متابولیتهای گیاهی
چکیده :
ترکیبات آلی فرّار گیاهی (plant Volatile Organic Compounds= pVOCs) مواد شیمیایی آلی منتشر شده از گیاهان هستند که نقش اساسی در تشخیص و مدیریت بیماری های گیاهی دارند. این ترکیبات در پاسخ به تنشهای غیرزیستی و زیستی مختلف آزاد میشوند و می توانند به عنوان نشانگرهای زیستی سلامت گیاه و تشخیص به موقع بیماری عمل کنند. همچنین به دلیل خواص ضد میکروبی خود در برابر عوامل بیماری زا به عنوان عوامل کنترل زیستی موثر و نیز با قابلیت افزایش مقاومت گیاه از طریق القا مقاومت سیستمیک، در مدیریت بیماری های گیاهی به عنوان ابزاری کارآمد شناخته شده اند. روشهای تشخیصی متنوعی، از کروماتوگرافی گازی-طیفسنجی جرمی تا فناوریهای پیشرفتهای مانند بینیهای الکترونیکی، برای شناسایی دقیق این ترکیبات توسعه یافتهاند. این روشها امکان پایش و تحلیل کارآمد واکنشهای گیاه به عوامل تنشزا را فراهم میکنند. با این حال، عواملی وجود دارد که می توانند موفقیت کاربرد و استفاده از pVOCs در کشاورزی را با محدودیت هایی مواجه سازند. در این مقاله به کاربردها و چالش های pVOCs در مدیریت بیماریهای گیاهی پرداخته می شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در تشخیص بیماریهای گیاهی
نسرین سیدی
بررسی جامع آرد کامل گندم: ویژگیهای تغذیهای، روشهای تولید و چالشهای فناوری در صنعت آرد
محمد جواد هنرور میراب - مائده خجسته باغدار - سعید مطابق
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
فناوری تکنیکهای هستهای در کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
کاربرد CRISPR-Cas در کشاورزی
صدیقه سادات سیددعائیان - ابراهیم دورانی علیایی
اثر تنوع زیستی در حفاظت از امنیت غذایی
محمد سعید وقار
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2