0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد ترکیبات آلی فرّار گیاهی در مدیریت بیماریهای گیاهی: مروری بر چالشها و پتانسیلها
نویسندگان :
زهرا امجدی
1
فریده فرحبخش
2
1- دانشگاه شیراز
2- بخش تحقيقات گياهپزشکي، مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبيعي فارس
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،پرایمینگ،کشاورزی پایدار،کنترل زیستی،متابولیتهای گیاهی
چکیده :
ترکیبات آلی فرّار گیاهی (plant Volatile Organic Compounds= pVOCs) مواد شیمیایی آلی منتشر شده از گیاهان هستند که نقش اساسی در تشخیص و مدیریت بیماری های گیاهی دارند. این ترکیبات در پاسخ به تنشهای غیرزیستی و زیستی مختلف آزاد میشوند و می توانند به عنوان نشانگرهای زیستی سلامت گیاه و تشخیص به موقع بیماری عمل کنند. همچنین به دلیل خواص ضد میکروبی خود در برابر عوامل بیماری زا به عنوان عوامل کنترل زیستی موثر و نیز با قابلیت افزایش مقاومت گیاه از طریق القا مقاومت سیستمیک، در مدیریت بیماری های گیاهی به عنوان ابزاری کارآمد شناخته شده اند. روشهای تشخیصی متنوعی، از کروماتوگرافی گازی-طیفسنجی جرمی تا فناوریهای پیشرفتهای مانند بینیهای الکترونیکی، برای شناسایی دقیق این ترکیبات توسعه یافتهاند. این روشها امکان پایش و تحلیل کارآمد واکنشهای گیاه به عوامل تنشزا را فراهم میکنند. با این حال، عواملی وجود دارد که می توانند موفقیت کاربرد و استفاده از pVOCs در کشاورزی را با محدودیت هایی مواجه سازند. در این مقاله به کاربردها و چالش های pVOCs در مدیریت بیماریهای گیاهی پرداخته می شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی روشهای حذف و تثبیت آلودگی آرسنیک در محیط
امیر قربانی - هاله قربانی - هادی قربانی
سازگاری سریع حشرات در جهان در حال تغییر
اعظم امیری
بررسی تاثیر پلاسمای سرد به همراه اسانس میخک هندی بر افزایش مدت ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
مکانیسم کنترل آفات مبتنی بر اشعه ماوراء بنفش، راهبرد نوین کشاورزی ارگانیک در دستیابی به امنیت غذایی
سمانه نیک اختر - شهرام آرمیده - عباس حسین زاده
اقتصاد چرخشی در بخش کشاورزی ایران:فرصتها، چالشها و راهکارها
معصومه والی
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی - محدثه سادات موسوی خلیجی
مطالعه کالبدشناختی و رادیوگرافیکی حفره دهانی در ماهی کوتر مواج (Sphyraena putnamae)
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - مبینا کرمی
کودهای زیستی: مروری بر نقش آنها در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک
معصومه مصطفائی - زهره الویار
ارزیابی ضایعات میوه و سبزی در انواع بستهبندی
سپیده محمدی
مدیریت پایدار منابع در مناطق خشک: راهکارهای همبست آب، انرژی و غذا برای تأمین امنیت غذایی
ایمان حاجی راد - پریا پورمحمد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4