0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
میزان زیرالنون در روغن، برنج و نان و روشهای کاهش آن: یک مطالعهی مروری
نویسندگان :
محیا سلطانی
1
احسان صادقی
2
مارال نیستانی
3
1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
دانه های روغنی،غلات،فوزاریوم،مایکوتوکسین
چکیده :
امروزه یکی از بزرگترین مشکلات ایمنی موادغذایی رشد انواعی از قارچ ها و تولید مایکوتوکسین های حاصل از آن ها در موادغذایی به ویژه غلات، فراورده های حاصل از غلات و دانه های روغنی می باشد. آب و هوای معتدل و مرطوب شرایط مناسبی را جهت رشد این میکروارگانیسم ها فراهم میکند. انواع مختلفی از مایکوتوکسین ها توسط گونه های خاصی از قارچ ها به ویژه کپک ها در این شرایط تولید می شوند که در این خصوص می توان به تولید مایکوتوکسین توسط چند گونه از کپک فوزاریوم اشاره کرد. تولید این سم در مواد غذایی باعث ضرر اقتصادی، اثرات نامطلوب سلامتی و مشکل کشاورزی فراوان و جبران ناپذیر می شود. از این رو یکی از چالش های پیش روی متخصصان صنعت غذا کاهش و حذف آن ها از موادغذایی به ویژه فراورده های وابسته به غلات می باشد. از جمله روش های مورد استفاده در کاهش این آلاینده میتوان به روش های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی اشاره کرد. روش های شیمیایی به دلیل تغییر طعم و بافت ماده ی غذایی همچنین به جا گذاشتن باقی مانده ی شیمیایی دارای اثرات نامطلوب از نظر سلامت برای مصرف کننده و همچنین محیط زیست می باشد بنابراین امروزه این روش به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد درحالی که روش های فیزیکی و بیولوژیکی همچون استفاده از حرارت های بالا، پرتودهی، تخمیر توسط میکروارگانیسم ها و غیره امروزه مورد توجه بوده و می توانند روش های مناسب تری برای کاهش زیرالنون در موادغذایی باشند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر افزودن شان و ورق موم آجدار بر میزان تخمگذاری ملکه زنبور عسل (Apis mellifera)
محمدرضا بحرینی بهزادی - اسماعیل کشاورزنیا
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
تاثیر بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکرو پلاستیک PVC در گیاه گاوزبان
اسما نجارزاده - محمدحسین صیادی - سارا امامی - فاطمه نبوی - ریحانه ابراهیمی
وضعیت تاکسونومیکی جنس Fusarium در ایران
کژال زائری - آسیه بهاری میمندی - امیررضا امیرمیجانی
نقش متابارکدینگ در شناسایی آلودگیهای زیستی و تأثیر آن بر امنیت غذایی جهانی
یاسمن مظفری گودرزی - مهسا ساکی - زهرا میرسلیمانی - زینب بهمنی
مروری بر روشهای ارزیابی کیفیت ماهی: تکنیکها، چالشها و نوآوریها
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
بررسی کاربردهای اخیر فناوری مایکروویو به عنوان روش جدید خشک کردن مواد غذایی
محمدرضا بذرافشان - سید حسین حسینی قابوس
ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا: دگرگونی نظارت و مدیریت محصولات در کشاورزی دقیق
محمد جواد ادیبیان
اثر کودهاي زیستی بر قطر ساقه ریحان بنفش
شاهین مکری - حسن حیدری - فاطمه شیرزادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4