0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
میزان زیرالنون در روغن، برنج و نان و روشهای کاهش آن: یک مطالعهی مروری
نویسندگان :
محیا سلطانی
1
احسان صادقی
2
مارال نیستانی
3
1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
دانه های روغنی،غلات،فوزاریوم،مایکوتوکسین
چکیده :
امروزه یکی از بزرگترین مشکلات ایمنی موادغذایی رشد انواعی از قارچ ها و تولید مایکوتوکسین های حاصل از آن ها در موادغذایی به ویژه غلات، فراورده های حاصل از غلات و دانه های روغنی می باشد. آب و هوای معتدل و مرطوب شرایط مناسبی را جهت رشد این میکروارگانیسم ها فراهم میکند. انواع مختلفی از مایکوتوکسین ها توسط گونه های خاصی از قارچ ها به ویژه کپک ها در این شرایط تولید می شوند که در این خصوص می توان به تولید مایکوتوکسین توسط چند گونه از کپک فوزاریوم اشاره کرد. تولید این سم در مواد غذایی باعث ضرر اقتصادی، اثرات نامطلوب سلامتی و مشکل کشاورزی فراوان و جبران ناپذیر می شود. از این رو یکی از چالش های پیش روی متخصصان صنعت غذا کاهش و حذف آن ها از موادغذایی به ویژه فراورده های وابسته به غلات می باشد. از جمله روش های مورد استفاده در کاهش این آلاینده میتوان به روش های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی اشاره کرد. روش های شیمیایی به دلیل تغییر طعم و بافت ماده ی غذایی همچنین به جا گذاشتن باقی مانده ی شیمیایی دارای اثرات نامطلوب از نظر سلامت برای مصرف کننده و همچنین محیط زیست می باشد بنابراین امروزه این روش به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد درحالی که روش های فیزیکی و بیولوژیکی همچون استفاده از حرارت های بالا، پرتودهی، تخمیر توسط میکروارگانیسم ها و غیره امروزه مورد توجه بوده و می توانند روش های مناسب تری برای کاهش زیرالنون در موادغذایی باشند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر همافزایی بیفیدوباکتریوم و زایلواولیگوساکارید بر کاهش عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و آبزیان در در جیره قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
علیرضا سالارزاده - جمشید اسلامی
تأثیر روشهای نوین کشاورزی بر کاهش ردپای آب و بهینهسازی مصرف منابع آب در راستای مدیریت پایدار
امید بهمنی - مانا فروتن
شیوع سرمی تب کیو در زنان باردار روستایی خرم آباد با استفاده از روش IFA
امین جایدری - ایمان عزیزیار قبادی - شیوا آزادی چگنی
تحلیل اقتصادی تولید تخم مرغ بلدرچین: تاثیر یارانهها بر هزینهها و سودآوری در شهرستان سراوان
راضیه گلدرزهی - منوچهر یوسفی
فراواکاوی دادههای ترانسکریپتوم به منظور شناسایی ژنهای درگیر در پاسخ به تنش خشکی در کلزا (Brassica napus)
شهلا اتابکی - علی مقدم - هومن راضی - مرضیه مُهری
تأثیر تنوع زیستی قارچهای خاکزی بر عملکرد اکوسیستمهای خاکی و سلامت آنها
یاسمن مظفری گودرزی - زهرا میرسلیمانی - زینب بهمنی
بررسی غلظت آفلاتوکسین در نمونههاي شیرینی سنتی (باقلوا) شهر ایرانشهر
ساناز کامرانی - معصومه مرحمتی - امیر ساسان مظفری نژاد - مهدیه رفیعی جم - حسین فرجی
کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی هوشمند برای کاهش نیتراتها در محصولات کشاورزی
زهرا سیمایی - محمدحسین صیادی - سارا امامی
Lethal Effects of CO2 on the Greenhouse Whitefly
Arsalan Jamshidnia
مبانی قرانی حضور تمدنی نماز جمعه نصر
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2