0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مقایسه مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانه¬ای در تولید برنج نشایی و خشکهکاری در شهرستان گرگان
نویسندگان :
علی راحمی کاریزکی
1
سید قاسم حسینی حیدرآبادی
2
مسعود تاجی
3
1- دانشیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران
2- کارشناس ارشد موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
3- کارشناس ارشد موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گرگان، ایران
کلمات کلیدی :
الکتریسیته،بهرهوری انرژی،سوخت فسیلی،کارایی مصرف انرژی
چکیده :
در استان گلستان به دلیل کاهش بارندگی و به دنبال آن کاهش سطح آبهای زیرزمینی، کشت محصولاتی مانند برنج با مشکلاتی مواجه شده است. استفاده از تکنیکهای کشت با مصرف کمتر آب و نهادههای کشاورزی میتواند راهحل مناسبی برای این مشکل باشد. به همین منظور، مقایسهای بین سیستمهای سنتی با سیستمهای خشکهکاری صورت گرفت. نتایج نشان داد مجموع انرژی مصرفی در مزارع سنتی با چاههای برقی نسبت به مزارع سنتی با چاههای گازوییلی، 15 درصد کمتر است. از طرفی در مزارع خشکهکاری، استفاده از سیستم آبیاری بارانی یا تیپ اختلاف چندانی را نشان نداد. مصرف انرژی مستقیم در مزارع سنتی گازوییلی بیشترین میزان را داشت که نسبت به مزارع سنتی برقی، مزارع خشکهکاری با سیستم بارانی و مزارع خشکهکاری با سیستم تیپ به ترتیب، 34، 71 و 74 درصد بیشتر بود. کارایی مصرف انرژی در مزارع سنتی گازوییلی، برقی، خشکهکاری با سیستم بارانی و سیستم تیپ، به ترتیب 10/5، 35/6، 15/13 و 22/13 بود. بهرهوری انرژی در سیستم سنتی گازوییلی کمترین و در هر دو سیستم خشکهکاری بیشترین بود، به طوری که به ازای هر مگاژول انرژی مصرف شده در سیستم سنتی گازوییلی، برقی و خشکه کاری به ترتیب 160، 200 و 390 گرم محصول تولید شد که در واقع بیانگر بهرهوری انرژی بالاتر در مزارع خشکه کاری بود. همچنین به ازای هر کیلوگرم محصول تولیدی در سیستم سنتی گازوییلی، برقی، خشکهکاری با سیستم بارانی و تیپ به ترتیب 950، 800، 430 و 430 گرم معادل دی اکسیدکربن منتشر شد که در واقع سیستمهای سنتی نسبت به سیستمهای خشکهکاری تقریباً 2 برابر انتشار دی اکسیدکربن بیشتری داشتند. همچنین با بررسی انتشار گازهای گلخانهای ناشی از مصرف نهادهها چنین نتیجه شد که در سیستم سنتی گازوییلی، مصرف سوخت فسیلی، در سیستم سنتی برقی، خشکهکاری با آبیاری بارانی و خشکهکاری با تیپ، مصرف الکتریسیته بیشترین انتشار گازهای گلخانهای را در پی داشته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد پرتودهی گاما در صنایع غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
ارزیابی چرخه عمر (LCA) و نقش آن در بهبود پایداری محیط زیست
اعظم تبیانیان - محمد طلائیان عراقی - مریم شاه بابای آشتیانی - حسین طوری
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
محسن عادلی ساردوئی - سمیه نقوی
امنیت غذایی در توسعه کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
واکاوی مفهوم معادله مدل بلک- شولز در فرایند قیمت گذاری اختیار معامله محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
ارزیابی فنوتیپی و ملکولی مقاومت به زنگ زرد در مجموعه متنوعی از ژنوتیپ¬های ایرانی Aegilops tauschii
حمیدرضا غلامی - علی دادخدایی
مدیریت کنترل سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae L.
آزاده خرم دل - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
اصول اساسی و دامنه کاربرد استاندارد 90-1995 کدکس پیرامون ماهی گیزشده
رضا رضانژاد
تعیین مناسبترین شرایط خشککردن بذرکنجد مقاوم به ریزش با یادگیری ماشین
پویا بهلول - جلال محمدزاده - مسعود هاشمی شهرکی
بهبود اثرات تنشخشکی بر رشد، زنده¬مانی و برخی صفات فیزیولوژیک نهال¬¬های بلندمازو با استفاده از کود اوره
الهام اکاتی - علیرضا علی عرب
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2