0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی نقش محلول ارگانیک چای کمپوست بر بهبود و اصلاح تنش شوری با تاکید بر پاسخهای جوانه-زنی بذر ذرت (رقم بومی بهبهان) در راستای سیاستهای زیست فناوری کشاورزی
نویسندگان :
راهله احمدپور
1
حکیمه بخرد
2
سعیدرضا حسین زاده
3
فاطمه عابدیان
4
فاطمه شبان
5
زهرا مرامی
6
فاطمه بنایی
7
1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
2- آموزش و پرورش خوزستان
3- آموزش و پرورش خوزستان
4- آموزش و پرورش بهبهان
5- آموزش و پرورش بهبهان
6- آموزش و پرورش بهبهان
7- آموزش و پرورش بهبهان
کلمات کلیدی :
کود زیستی،ورمی کمپوست،شاخص بنیه بذر،درصد جوانه زنی
چکیده :
تنش شوری از مهمترین تنش های محیطی در کشورمان محسوب می شود و مطالعات نشان داده است که این تنش در استان خوزستان به دلیل همجواری با آبهای شور خلیج فارس و آبیاری نادرست و عدم زه کشی مناسب در حال گسترش است. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان انجام شد. کشت بذرها در پتري-ديش تحت دو فاكتور قرار گرفت که عبارت بودند از: 4 سطح مختلف از چای کمپوست شامل (0، 10، 20 و 30 درصد حجمي) و 4 غلظت شوري (0، 30، 60 و 90 ميلي گرم بر لیتر) که نمونه برداري از بذرهای جوانه زده پس از 15 روز انجام شد. تاثیر مثبت چای کمپوست در شرایط بدون تنش و تنش شوری 30 گرم بر لیتر بیشتر بود، به طوری که موجب افزایش معنی دار درصد، سرعت، قدرت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر شد. در شرایط تنش شوری 60 و 90 گرم بر لیتر، استفاده از چای کمپوست در برخی صفات نظیر قدرت جوانه زنی موجب افزایش معنی دار نسبت به سطح شاهد شد. سطح 20 درصد حجمی از چای کمپوست بهترین سطح مورد استفاده در این آزمایش بود که در بیشتر صفات مورد بررسی عملکرد بهتر و معنی داری داشت. نتایج این مطالعه نشان داد که کاربرد چای کمپوست موجب افزایش معنی دار در شاخص های جوانه زنی بذر ذرت (رقم بومی بهبهان) شد و در شرایط بدون تنش و تنش شوری ملایم توصیه می گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
پیامدهای خسارتبار کاهش آب ورودی به تالاب گاوخونی اصفهان
حسنا ابراهیمی حسین آبادی - مصطفی کرباسیون - مریم صدیقی هفشجانی
متاآنالیز در گیاهان روغنی کلزا و ذرت و برای شناسایی ژنهای فعال در بیوسنتز اسیدهای چرب و پاسخ به تنش خشکی
فاطمه محمودی خالدآبادی - علی مقدم - مرضیه مهری
آنالیز توالیهای پروموتری ژنهای کدکننده پروتئینهای دخیل در مقاومت به بیماری برق زدگی نخود
سارا نعیمی - فرهاد شکوهی فر - مجتبی ممرآبادی
کپسوله کردن پروبیوتیکها با نانومواد
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
مروری بر تاثیر فیلم و پوششهای خوراکی در افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
ارزیابی اثرات اجتماعی توسعه سامانههای نوین آبیاری در دشت جیرفت*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
نقش کشاورزی دقیق مبتنی بر هوش مصنوعی در پیادهسازی اصول قانون اساسی و سیاستهای کلان بخش کشاورزی
حسن بیارجمندی
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
محمد دیانی - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - سیدداود شریفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4