0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی حضور و اثرات منفی میکروپلاستیکها بر گیاهان تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
نویسندگان :
سارا امامی
1
محمدحسین صیادی
2
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
ارتفاع گیاه،آلودگی محیط زیست،پسماندهای پلاستیکی،گیاه نی،میزان کلروفیل
چکیده :
هدف: پلاستیکها بهدلیل تجزیهناپذیری و ماندگاری بالا، به یکی از آلایندههای اصلی محیط زیست تبدیل شدهاند که با گذشت زمان به میکروپلاستیک تبدیل میشوند. این ذرات ریز بهطور گسترده وارد محیطهای طبیعی شده و اثرات منفی زیادی بر گیاهان و اکوسیستمهای مختلف دارند. هدف این پژوهش حضور و اثرات منفی میکروپلاستیک ها بر گیاهان تالاب فرهنگ آباد است. مواد و روشها: برای ارزیابی اثرات میکروپلاستیکها، پس از انتخاب 6 ایستگاه نمونه برداری بر اساس منبع آلودگی به میکروپلاستیکها، ارتفاع و میزان کلروفیل گیاه نی (Phragmites australis) از تالاب مذکور نی جمعآوری شد. ابتدا حضور میکروپلاستیکها در نمونههای آب با استفاده از میکروسکوپ و روش طیفسنجی FTIR بررسی شد. همبستگی بین تغییرات ارتفاع و میزان کلروفیل و حضور میکروپلاستیکها از آزمون آماری آنوا یک طرفه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 بررسی گردید. یافتهها: نتایج نشان داد که 6۵ درصد از گیاهان مورد مطالعه میکروپلاستیکها را در بافتهای خود جذب کردهاند. فراوانی حضور میکروپلاستیک که با میکروسکوپ مورد مطالعه قرار گرفت و متوسط برای هر شاخه گیاه نی 5/5±3/8 قطعه شناسایی شد. نتایج آزمون آماری نشان داد که ارتباط معنی داری در سطح یک درصد بین میزان کلروفیل و حضور میکروپلاستیکها وجود دارد. همچنین ارتباط معنی داری در سطح 5 درصد بین ارتفاع گیاهان و حضور میکروپلاستیکها شناسایی شد. نتیجهگیری: بطور کلی می توان گفت که آلودگی میکروپلاستیکی در تالاب فرهنگآباد بهطور گستردهای وجود دارد و این ذرات میتوانند به زنجیره غذایی منتقل شوند و تاثیرات منفی بر سلامت گیاهان و سایر موجودات زنده داشته باشند. بنابراین، مدیریت پسماندهای پلاستیکی، کاهش مصرف پلاستیک و توسعه فناوریهای بازیافت ضروری است تا این تهدید محیط زیستی کنترل شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر کاربرد اسانسهای گیاهی در افزایش ماندگاری میوه خرما
یاسمن رنجبر - حمیدرضا اخوان - رضا حاجی محمدی فریمانی - سپیده خراسانی
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
کاربرد هوش مصنوعی در بستهبندیهای نوین صنعت غذا
امیرحسین ابراهیمی - علیرضا بیعوض
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
Effectiveness of Sodium Alginate Edible Coating in Preserving the Quality of Citrus Fruit (Citrus clementina) during Storage
Golrokh Heidari krush - Somayeh Rastegar - Asghar Ramezanian - Hadi Hashemi gahruie
تحلیل وضعیت شاخص ردپای آب در تولید محصول گندم (مطالعه موردی: یزد، بوشهر، مازندران)
سمیه نقوی
عوامل مؤثر بر پذیرش کشاورزی هوشمند در بین کشاورزان مطالعه موردی:کشاورزان تولیدکننده پسته
ژاله کورکی نژاد
جداسازی اندوفیتهای متعلق به Alternaria و Penicillium از درختان ارس منطقه هزار مسجد خراسان
طیبه چاره ساز - مجتبی ممرآبادی - فرهاد شکوهی فر - بیتا زعفرانلو
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2