0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر اسید هیومیک بر کارایی فسفر بیولوژیکی و جایگزینی کود شیمیایی در کم آبیاری گیاه لوبیا چیتی
نویسندگان :
ندا حسین زاده
1
علیرضا پیرزاد
2
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
کود بیولوژیک،عملکرد دانه،لگوم،کود آلی
چکیده :
هدف: استفاده ترکیبی از کودهای آلی و شیمیایی برای رشد مناسب گیاه فراهم می شود. بر این اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر اسید هیومیک و در دسترس بودن فسفر و کودهای شیمیایی جایگزین در لوبیا چیتی انجام شد. مواد و روشها: بهمنظور بررسی اثر کم آبیاری و برخی منابع کودی از جمله کود زیستی و هیومیک اسید بر برخی ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه لوبیا چیتی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار در دانشگاه ارومیه اجرا شد. فاکتور اول شامل کم آبیاری در دو سطح آبیاری کامل (100درصد ظرفیت زراعی) و کمآبیاری (70درصد ظرفیت زراعی)، و فاکتور دوم شامل منابع مختلف کودی در 6 سطح (کود شیمیایی فسفاته (150 کیلوگرم در هکتار)، کود زیستی (100 گرم در هکتار فسفات بارور2)، نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2، کود شیمیایی فسفاته+هیومیک اسید، کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید (10 لیتر در هکتار) و نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید) بود. نتایج: با توجه به نتایج، اعمال کم آبیاری منجر به کاهش ارتفاع گیاه، قطر ساقه، تعداد برگ و وزن برگ شد، در حالی که تیمار کودی به ویژه نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید منجر به افزایش ارتفاع گیاه، تعداد برگ، تعداد دانه و وزن صد دانه شد. پروتئین دانه در تیمارهای واجد کود شیمیایی و بیولوژیک همزمان نسبت به شاهد افزایش داشت. به طور کلی میتوان گفت که تاثیر کم آبیاری بر گیاه لوبیا چیتی منجر به کاهش عملکرد و اجزای عملکرد میشود که میتوان با ترکیب کود زیستی و هیومیک اسید اثر تنش را کاهش داد و به حفظ عملکرد گیاه در شرایط تنش کمک کرد. نتیجهگیری: می توان نتیجه گرفت که منابع کود باعث تغییرات مورفولوژیکی و اجزای عملکرد در گیاه لوبیا چیتی می شود و این تغییرات در شرایط آبیاری کامل و کم آبیاری متفاوت بوده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره برعملکردهای پرواری در بره های پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - سارا رجب زاده - محسن شیرمحمدی - فریبا فریور
High-Performance Activated Biochars Tailored by Potassium Hydroxide for Capacitive Deionization
Fatemeh Mianjian - Reza Khoshbouy
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نجمه سلیمانی - بهمن پناهی - فاطمه دریجانی
Efficacy of Microencapsulated Trichoderma Biocompounds on Biocontrol of Citrus Nematode (Tylenchulus semipenetrans)
Nilofar Arab Sarbizhan - Hossein Alaei Shah Vali Anar - Laleh Ilkhan - Ali Akbar Mohammadi-Meyrik
Passive and Active Microwave Remote Sensing in Agricultural Forecasting
Amin Rostami
اثر رعایت حق حیات موجودات زنده در محیط زیست بر تنوع زیستی در زیست بوم¬های کشاورزی: مطالعه موردی اثر حشرهکش دلتامترین بر جمعیت کفشدوزک هفت نقطهای در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
هوش مصنوعی: راهکار نوین برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بهینهسازی منابع
اعظم نیک بخت - محمد حسین صیادی - عادله راه نشین - معصومه اسدی پور
تأثیر محلولپاشی اسیدهای آمينه بر شاخصهای رشد و فعالیت آنزيمي گياه گشنيز (sativum L. Coriandrum)
محمدعلی شریف زاده - الهام دانائی
اثر افزودن شان و ورق موم آجدار بر میزان تخمگذاری ملکه زنبور عسل (Apis mellifera)
محمدرضا بحرینی بهزادی - اسماعیل کشاورزنیا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2