0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر اسید هیومیک بر کارایی فسفر بیولوژیکی و جایگزینی کود شیمیایی در کم آبیاری گیاه لوبیا چیتی
نویسندگان :
ندا حسین زاده
1
علیرضا پیرزاد
2
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
کود بیولوژیک،عملکرد دانه،لگوم،کود آلی
چکیده :
هدف: استفاده ترکیبی از کودهای آلی و شیمیایی برای رشد مناسب گیاه فراهم می شود. بر این اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر اسید هیومیک و در دسترس بودن فسفر و کودهای شیمیایی جایگزین در لوبیا چیتی انجام شد. مواد و روشها: بهمنظور بررسی اثر کم آبیاری و برخی منابع کودی از جمله کود زیستی و هیومیک اسید بر برخی ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه لوبیا چیتی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار در دانشگاه ارومیه اجرا شد. فاکتور اول شامل کم آبیاری در دو سطح آبیاری کامل (100درصد ظرفیت زراعی) و کمآبیاری (70درصد ظرفیت زراعی)، و فاکتور دوم شامل منابع مختلف کودی در 6 سطح (کود شیمیایی فسفاته (150 کیلوگرم در هکتار)، کود زیستی (100 گرم در هکتار فسفات بارور2)، نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2، کود شیمیایی فسفاته+هیومیک اسید، کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید (10 لیتر در هکتار) و نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید) بود. نتایج: با توجه به نتایج، اعمال کم آبیاری منجر به کاهش ارتفاع گیاه، قطر ساقه، تعداد برگ و وزن برگ شد، در حالی که تیمار کودی به ویژه نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید منجر به افزایش ارتفاع گیاه، تعداد برگ، تعداد دانه و وزن صد دانه شد. پروتئین دانه در تیمارهای واجد کود شیمیایی و بیولوژیک همزمان نسبت به شاهد افزایش داشت. به طور کلی میتوان گفت که تاثیر کم آبیاری بر گیاه لوبیا چیتی منجر به کاهش عملکرد و اجزای عملکرد میشود که میتوان با ترکیب کود زیستی و هیومیک اسید اثر تنش را کاهش داد و به حفظ عملکرد گیاه در شرایط تنش کمک کرد. نتیجهگیری: می توان نتیجه گرفت که منابع کود باعث تغییرات مورفولوژیکی و اجزای عملکرد در گیاه لوبیا چیتی می شود و این تغییرات در شرایط آبیاری کامل و کم آبیاری متفاوت بوده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
مروری بر تاثیر آنزیم آلفا آمیلاز بر افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
بررسی تأثیر بستهبندی هوشمند مجهز به نشانگر pH بر عمر مفید گوشت
کیمیا حسینی - محمد محسن زاده
نقش صنعت بذر نوآور در افزایش بهرهوری کشاورزی و امنیت غذایی
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
تولید ارگانیک بادام زمینی در مناطق بیابانی خشک و نیمه خشک: روشها، چالشها و چشم اندازهای آینده
امان الله سلیمانی - زهرا امیری قنات سامان
مروری بر گیاهپالایی در پالایش فلزات سنگین با تاکید بر گونههای بومی ایران
شیدا جباری - سیدوحید سیدنا
تنوع زیستی نماتدهاي انگل گياهي درختان سیب باغهاي شهرستان دماوند
فرناز فکرت - رضا قادری - ابراهیم پورجم - اکبر کارگربیده - مجید پدرام - ذبیح الله اعظمی ساردویی
اثر افزودن شان و ورق موم آجدار بر میزان تخمگذاری ملکه زنبور عسل (Apis mellifera)
محمدرضا بحرینی بهزادی - اسماعیل کشاورزنیا
بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهای کارایی انرژی در تولید نیشکر طی سالهای 1390-1400 در استان خوزستان
محمد مهران زاده
تحلیل اقتصادی تولید تخم مرغ بلدرچین: تاثیر یارانهها بر هزینهها و سودآوری در شهرستان سراوان
راضیه گلدرزهی - منوچهر یوسفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2