0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر اسید هیومیک بر کارایی فسفر بیولوژیکی و جایگزینی کود شیمیایی در کم آبیاری گیاه لوبیا چیتی
نویسندگان :
ندا حسین زاده
1
علیرضا پیرزاد
2
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
کود بیولوژیک،عملکرد دانه،لگوم،کود آلی
چکیده :
هدف: استفاده ترکیبی از کودهای آلی و شیمیایی برای رشد مناسب گیاه فراهم می شود. بر این اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر اسید هیومیک و در دسترس بودن فسفر و کودهای شیمیایی جایگزین در لوبیا چیتی انجام شد. مواد و روشها: بهمنظور بررسی اثر کم آبیاری و برخی منابع کودی از جمله کود زیستی و هیومیک اسید بر برخی ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه لوبیا چیتی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار در دانشگاه ارومیه اجرا شد. فاکتور اول شامل کم آبیاری در دو سطح آبیاری کامل (100درصد ظرفیت زراعی) و کمآبیاری (70درصد ظرفیت زراعی)، و فاکتور دوم شامل منابع مختلف کودی در 6 سطح (کود شیمیایی فسفاته (150 کیلوگرم در هکتار)، کود زیستی (100 گرم در هکتار فسفات بارور2)، نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2، کود شیمیایی فسفاته+هیومیک اسید، کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید (10 لیتر در هکتار) و نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید) بود. نتایج: با توجه به نتایج، اعمال کم آبیاری منجر به کاهش ارتفاع گیاه، قطر ساقه، تعداد برگ و وزن برگ شد، در حالی که تیمار کودی به ویژه نصف کود شیمیایی فسفاته+کود زیستی فسفات بارور2+هیومیک اسید منجر به افزایش ارتفاع گیاه، تعداد برگ، تعداد دانه و وزن صد دانه شد. پروتئین دانه در تیمارهای واجد کود شیمیایی و بیولوژیک همزمان نسبت به شاهد افزایش داشت. به طور کلی میتوان گفت که تاثیر کم آبیاری بر گیاه لوبیا چیتی منجر به کاهش عملکرد و اجزای عملکرد میشود که میتوان با ترکیب کود زیستی و هیومیک اسید اثر تنش را کاهش داد و به حفظ عملکرد گیاه در شرایط تنش کمک کرد. نتیجهگیری: می توان نتیجه گرفت که منابع کود باعث تغییرات مورفولوژیکی و اجزای عملکرد در گیاه لوبیا چیتی می شود و این تغییرات در شرایط آبیاری کامل و کم آبیاری متفاوت بوده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد ضایعات هندوانه در صنایع غذایی
صدیقه یزدان پناه - زهرا فهیم - ملیکا اکبری
مروری بر بسته بندی فعال در محصولات نانوایی: کاربردها و روندهای آینده
پریا حسین زاده قلعه جوقی - شهرک واتگر - نادیا ترقی خواه
بستهبندی هوشمند: محافظت از غذا و تضمین سلامت
مهناز خسروی
اینترنت اشیاء؛ رویکردی برای مدیریت کیفیت آب در مزرعه پرورش ماهی
زینب کاظمی - مریم عبدالرحمانی
تاثیر بیوچار کود دامی بر کاهش تنش میکرو پلاستیک PVC در گیاه گاوزبان
اسما نجارزاده - محمدحسین صیادی - سارا امامی - فاطمه نبوی - ریحانه ابراهیمی
نقش هوش مصنوعی در امنیت و کنترل کیفیت صنایع غذایی
مریم بهدانی
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
توسعه پایدار توسعه روستایی بر تاکید در دانش بومی
بهمن خسرویپور
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در تشخیص بیماریهای گیاهی
نسرین سیدی
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
فاطمه ارتیاعی - مجید جعفری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4