0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تجزیه خوشهای برخی از ژنوتیپهای پسته باغستان سنتی قزوین براساس صفات کیفی
نویسندگان :
پوریا کاکوند
1
علی سلیمانی
2
فرهنگ رضوی
3
1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
3- دانشگاه زنجان
کلمات کلیدی :
باغستان سنتی،پسته،پایه مادری،صفات کیفی،تجزیه خوشه ای
چکیده :
ایران به عنوان یکی از خاستگاه های اصلی گیاه پسته، دارای تنوع ژنتیکی و مورفولوژیکی بسیار زیادی از این محصول است. پژوهش اخیر با هدف شناسایی و ارزیابی 24 ژنوتیپ پسته مادری در محدوده 20 هکتاری باغستان سنتی قزوین اجرا شده است. در این پژوهش، 10 ویژگی کیفی در ژنوتیپ های مدنظر براساس توصیف نامه ببین المللی پسته (IPGRI) مورد بررسی قرار گرفت. آنالیزهای چندمتغیره همبستگی، تجزیه خوشهای و تجزیه به مؤلفههای اصلی با استفاده از نرمافزار Statistica 18.8 صورت گرفت. نتایج تجزیه خوشهای بر اساس ویژگیهای کیفی، ژنوتیپها را در چهار گروه مجزا دستهبندی کرد. همچنین، نتایج تجزیه به مؤلفههای اصلی نشان داد که دو مؤلفه اول و دوم به ترتیب 64/24 و 85/15 درصد از واریانس کل مشاهده شده در جمعیت پسته را توجیه می کند. علاوه بر این، مشخص شد 7/41 درصد از ژنوتیپهای بررسی شده زود گل، 3/33 درصد متوسط گل و 25 درصد دیر گل میباشند. از نظر شکل قاعده برگچه ها، 7/41 درصد برگچه انتهایی آنها باریک شونده، 3/33 درصد مورب، 5/12 درصد پخدار و 5/12 درصد دمدار میباشند. با توجه به نتایج به دست آمده، می توان گفت ژنوتیپ SiC تنها ژنوتیپی است که تقریبا تمامی برگهای آن سه برگچهای خیلی بزرگ بوده و دارای بزرگترین سطح برگ میباشد، از این رو می توان به عنوان ژنوتیپ متفاوت جهت بررسی های بیشتر و دقیق تر در کنار ژنوتیپ یا رقم شاهد محلی در نظر گرفت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش واکنشهای بیوشیمیایی در تولید ترکیبات معطر پنیر
محمدرضا صادقی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی - محبوبه باقری
بهینه سازی و استخراج ترکیبات فراسودمند از گیاه چوچاق جهت تولید مکمل غذایی
فاطمه هاشمی - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
سیستم آگروفارستری رهیافتی مؤثر در توسعه کشاورزی پایدار
محمد سعید وقار
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
ارزیابی راندمان انتقال و توزیع آب در شبکه آبیاری سبیلی دز
سعید طاهری قناد
استقرار صنایع تبدیلی مواد غذایی، راهکاری کارآمد در توسعه روستایی
بهمن خسرویپور - زینب نعامی
بررسی نقش ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی بر تابآوری اقتصادی کشاورزان در برابر خشکسالی در روستاهای شهرستان بردسیر
ژاله کورکی نژاد
تحلیل عوامل موثر بر مشارکت جوامع محلی در مناطق حفاظت شده: مرور سیستماتیک
الهام احمدی فرد - اسماعیل کرمی دهکردی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4