0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر پلاسمای رادیو فرکانسی بر روی قارچ فوزاریوم بذرگندم
نویسندگان :
امیراحسان وثوقی
1
فاطمه بهارلونژاد
2
محمدعلی محمدی
3
1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
3- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
پلاسما،فوزاریوم گرامیناروم،گندم
چکیده :
محصول گندم به عنوان غذای اصلی و استراتژیک جمعیت جهان، امکان آلودگی توسط قارچها و سایر عوامل بیمارگر و آفات را دارد که منجر به کاهش عملکرد آن میشود. روشهای سنتی از بین بردن این بیماریها همواره هزینههای زیادی را برای کشاورزان به دنبال دارد. مصرف بیش ازحد سموم شیمیایی میتواند اکوسیستم را تحت تاثیر قرار دهد و میکروارگانیسمهای مفید موجود در خاک را نیز از بین ببرد. قارچ فوزاریوم جزء سرسخت ترین بیمارگرهای گیاهی است که هرساله باعث ایجاد خسارت در محصولات کشاورزی میگردد. روش پلاسمای سرد غیرتعادلی از جمله فرآیندهایی است که به دلیل ایمن و کم هزینه بودن روش به طورگسترده مورد توجه فعالان حوزه کشاورزی در زمینه استریل سازی و جوانه زنی بذر و رشد گیاهان قرار گرفته است. در این پژوهش تاثیر پلاسمای سرد رادیو فرکانسی القائی بر روی قارچ فوزاریوم گرامیناروم بذر گندم مورد مطالعه قرار گرفت. سطوح بذور گندم حاوی قارچ فوزاریوم به مدت 30 دقیقه تحت اعمال پلاسمای رادیو فرکانسی القائی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که تعداد کلونیهای قارچی محیط کشت حاصل از تیمار پلاسمائی نسبت به نمونه های شاهد به صفر رسید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فراواکاوی دادههای ترانسکریپتوم به منظور شناسایی ژنهای درگیر در پاسخ به تنش خشکی در کلزا (Brassica napus)
شهلا اتابکی - علی مقدم - هومن راضی - مرضیه مُهری
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
اسرا سالاری - جهاد باقری
کاربردهای فناوری فراصوت هوابرد در صنایع غذایی
خطر مانکوزب بر سلامت سیستم تولید مثل و باروری در جنس نر
محدثه محمدی ساردو - روح الله میرمحمودی
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
اولین گزارش از همراهی باکتری Klebsiella pneumoniae با بیماری لکه برگی پسته
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - مهدی آزادوار - اکبر حسینی پور - زهره لری
اثر تنش شوری بر ویژگیهای مورفولوژیک و بیوشیمایی ژنوتیپهای کاملینا (Camelina sativa)
زهرا دهقانی - علی دادخدائی
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
همبستگی انرژی و کشاورزی: کاوش در آیندهی کاربردهای هوش مصنوعی
مرتضی ادیبیان - محمد جواد ادیبیان - محمد حسین تنورساز
برآورد عملکرد یونجه بر اساس نهادههای انرژی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس و الگوریتم کرم شبتاب
علیرضا خوشرو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2