0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر سن درخت و عمق خاک بر برخی ویژگیهای شیمیایی خاک در باغهای کیوی
نویسندگان :
ذکریا معنوی
1
نفیسه یغمائیان
2
سپیده ابریشمکش
3
1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان
3- دانشگاه گیلان
کلمات کلیدی :
پتاسیم قابل استفاده،فسفر قابل استفاده،نیتروژن کل
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر سن درخت و عمق خاک بر برخی ویژگی های شیمیایی خاک شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم قابل استفاده در باغهای کیوی دانشگاه گیلان انجام شد. به این منظور از باغهای کیوی ۷ و ۱۴ساله و از دو عمق صفر تا ۲۰ و ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر، نمونه برداری خاک در ۴ تکرار به صورت تصادفی انجام شد. نتایج نشان دادکه اثر سن باغ کیوی بر درصد نیتروژن کل خاک و میانگین فسفر قابل استفاده معنی دار شد. بهطوریکه میانگین درصد نیتروژن کل در باغ کیوی ۱۴ ساله (۱۹۶/۰ درصد) بهطور معناداری بیش تر از باغ ۷ ساله (۱۶۸/۰ درصد) بوده است. همچنین بیشترین میانگین فسفر قابل استفاده با مقدار ۰۶/۱۹ میلیگرم در کیلوگرم مربوط به باغ کیوی ۱۴ ساله و کمترین میانگین فسفر قابل استفاده با مقدار ۷۸/۱۲ میلیگرم بر کیلوگرم مربوط به باغ کیوی ۷ ساله شد. اثر سن باغ کیوی بر میزان پتاسیم قابل استفاده معنیدار نشد. اثر عمق خاک بر هر سه ویژگی نیتروژن کل، پتاسیم و فسفر قابل استفاده قابل استفاده در سطح یک درصد معنی دار شد. اثر متقابل سن و عمق بر میزان فسفر قابل استفاده، نیتروژن کل و پتاسیم قابل استفاده، معنیدار نشد. به طور کلی سن درخت کیوی و عمق خاک تأثیر معناداری بر ویژگیهای شیمیایی خاک نظیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم قابل استفاده داشته است. بنابراین سن درخت و عمق خاک نقش مهمی در کیفیت شیمیایی خاک ایفا نموده است. این یافتهها میتواند به بهبود مدیریت باغهای کیوی و افزایش کیفیت تولید در این بخش کمک کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
روش های نوین بهداشت، کنترل کیفیت و بسته بندی مواد غذایی
ثمین آدینه
اثر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی و ریززیواگان گیاهی
آریادخت رضایی - مریم میرطالبی
اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
سعید زاهدی - نیکتا میرحسینی
نقش هوش مصنوعی در امنیت و کنترل کیفیت صنایع غذایی
مریم بهدانی
بررسی و تعیین سهم عناصر ماکرو خاک بر خلأ عملکرد سویا (Glycin Max L.)
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کایزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
نقش گیاه دارویی (آویشن) بر افزایش ایمنی و رشد در پرورش ماهی
زینب کاظمی - رضا رضانژاد
استفاده از کودهای زیستی و کاهش سموم شیمیایی در کشاورزی
زینب فیروزبخت - قباد جلالی - حمیدرضا علیزاده
Therapeutic Potential of Royal Jelly in Hepatitis B and Related Inflammatory Pathways
Ashraf Kariminik - Amin Reza Jamshidi
Lippia citriodora (lemon verbena): A Comprehensive Review of its Medicinal and Culinary Applications Accounting Phytochemistry
Mohammad-Reza Jalali - Mina Amani
امکان سنجی تولید شیر خشک جایگزین گوساله (شیر خشک دامی) غنی شده و پروبیوتیک
سید حسام حمیدی - مهدی قدرت - علی قاجار
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4