0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
احسان بیژن زاده
1
زهرا ارکیان
2
حمید رضا بوستانی
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
بقایای گندم،زغال زیستی کنجد،غلظت کلروفیل،محتوای نسبی آب برگ
چکیده :
به منظور بررسی تاثیر مصرف بقایای گیاهی و زغال زیستی (بیوچار) آن ها بر خصوصیات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله تحت تنش شوری، پژوهشی گلخانهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل تنش شوری در سه سطح (بدون کاربرد نمک بهعنوان شاهد و کاربرد نمک برای رسیدن به 8 دسی زیمنس بر متر شوری و کاربرد نمک برای رسیدن به 12 دسی زیمنس بر متر شوری) و تیمار کودی شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، زغال زیستی گندم، زغال زیستی کنجد، بقایای خردشده گیاهی گندم و بقایای خرد شده گیاهی کنجد بود. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئید، محتوای نسبی آب برگ و عملکرد دانه تریتیکاله به طور معنیداری تحت تأثیر برهم کنش تنش شوری و تیمار کودی قرارگرفتند. کاربرد زغال زیستی به ویژه زغال زیستی کنجد در کلیه صفات مورد اندازه گیری نسبت به کاربرد بقایای گیاهی برتری داشت. کاربرد بیوچار کنجد در سطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر میزان کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئید را به ترتیب 32/34 و 76/50 و 13/32 درصد نسبت به تیمار شاهد (بدون کود) افزایش داد. در شرایط تنش شوری شدید، بیشترین مقدار محتوای نسبی آب برگ در تیمار بقایای کنجد (5/59درصد) بدست آمد. کاربرد زغال زیستی کنجد به دلیل افزایش رنگدانه های فتوسنتزی و محتوای نسبی آب برگ بیشتر نسبت به سایر تیمار های کودی، عملکرد دانه بیشتری (16 درصد افزایش نسبت به شاهد) در شرایط تنش شوری 8 دسی زیمنس بر متر بدست آورد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اولین گزارش بیماری لکهبرگی مرکبات ناشی از Stachybotrys chartarum
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - سونیا عقیقی - مهدی آزادوار - زهره لری
بررسی خصوصیات کیفی آب آبیاری تحت تاثیر دستگاه القاءکننده میدان مغناطیسی
عارف فاتحی - بابک پاساری - اسعد رخزادی
مطالعه و مروری بر تولید کیکهای رژیمی برای افراد دیابتی
سعیده امان الهی - سپیده خراسانی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
کشت و کار هوشمندانه: چگونه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به کشاورزان کمک میکنند؟
محمد جواد ادیبیان
تأثیر خشککردن نارنگی کفپوشیشده با CMC و MPC در آون بر رنگ و ویتامین ث پودر تولیدی
شیما امیدی - زهرا رنجبری نسب - سمیه سنجری
اثر تنش شوری بر ویژگیهای مورفولوژیک و بیوشیمایی ژنوتیپهای کاملینا (Camelina sativa)
زهرا دهقانی - علی دادخدائی
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
Amin Baghizadeh - Zohreh Iranmanesh parizi - Hassan Karimi maleh - Mohammadali Ebrahimi - Behsa Baghizadeh - Negar Sadeghi
مروری بر بسته بندی فعال در محصولات نانوایی: کاربردها و روندهای آینده
پریا حسین زاده قلعه جوقی - شهرک واتگر - نادیا ترقی خواه
بررسی بیان ژن پروتئین تنظیمکننده حاد استروئیدوژنیک تحت تاثیر اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه کاملینا
محمدتقی بیگی نصیری - محمود نظری - سپیده رستمی
مدلسازی و تهیه نقشه رقومی غلظت عناصر موجود در طوفان گردوغبار
الهه اکبری - مهرداد جیهونی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4