0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
احسان بیژن زاده
1
زهرا ارکیان
2
حمید رضا بوستانی
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
بقایای گندم،زغال زیستی کنجد،غلظت کلروفیل،محتوای نسبی آب برگ
چکیده :
به منظور بررسی تاثیر مصرف بقایای گیاهی و زغال زیستی (بیوچار) آن ها بر خصوصیات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله تحت تنش شوری، پژوهشی گلخانهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل تنش شوری در سه سطح (بدون کاربرد نمک بهعنوان شاهد و کاربرد نمک برای رسیدن به 8 دسی زیمنس بر متر شوری و کاربرد نمک برای رسیدن به 12 دسی زیمنس بر متر شوری) و تیمار کودی شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، زغال زیستی گندم، زغال زیستی کنجد، بقایای خردشده گیاهی گندم و بقایای خرد شده گیاهی کنجد بود. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئید، محتوای نسبی آب برگ و عملکرد دانه تریتیکاله به طور معنیداری تحت تأثیر برهم کنش تنش شوری و تیمار کودی قرارگرفتند. کاربرد زغال زیستی به ویژه زغال زیستی کنجد در کلیه صفات مورد اندازه گیری نسبت به کاربرد بقایای گیاهی برتری داشت. کاربرد بیوچار کنجد در سطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر میزان کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئید را به ترتیب 32/34 و 76/50 و 13/32 درصد نسبت به تیمار شاهد (بدون کود) افزایش داد. در شرایط تنش شوری شدید، بیشترین مقدار محتوای نسبی آب برگ در تیمار بقایای کنجد (5/59درصد) بدست آمد. کاربرد زغال زیستی کنجد به دلیل افزایش رنگدانه های فتوسنتزی و محتوای نسبی آب برگ بیشتر نسبت به سایر تیمار های کودی، عملکرد دانه بیشتری (16 درصد افزایش نسبت به شاهد) در شرایط تنش شوری 8 دسی زیمنس بر متر بدست آورد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکاوی شاخصههای تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهیدان مقاومت
رشید رکابیان
بررسی اثر پرتودهی بر سوخ و پیاز گیاهان نرگس و گلایول به منظور کاهش ارتفاع و امکان کاشت گلدانی تجاری
محبوبه محمدی - مهرداد باباربیع - پروین ذوالفقاری
بررسی تمایل کشاورزان حوزه غرب جازموریان نسبت به بذرهای اصلاحشده با مقاومت به تنشهای محیطی
محسن عادلی ساردوئی - محمد خداوردیزاده
مصرف دانه کتان مورفولوژی بیضه در فرزندان نسل اول موش سوری نر را بهبود بخشید
فهیمه پورجعفری
نقش استارتاپهای کشاورزی دقیق و هوشمند در توسعه اقتصادی
شراره قاسمی - امین محمودی نیا - محمد شجاع الدینی
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و پایداری زیستمحیطی: نقش تولید پایدار در تأمین غذای سالم و حفظ منابع طبیعی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی - سیدرفیع عارف حسینی - حسام الدین حسینی - میدیا جرایی
پیامدهای تنش شوری بر جوانهزنی و استقرار گیاهچه ارقام تجاری گندم
میترا جباری - نفیسه مهدی نژاد - خالد سلیمی
تاثیر کاربرد لجن لاگونی تصفیهخانههای فاضلاب بر رشد و عملکرد نعناع فلفلی
رضا تیموری الشتر - حسن مومیوند - رضا ابوالقاسمی - حسین میرزایی نجفقلی
تکنیکهای بعد از فراوری مواد غذایی با پرینترهای سهبعدی (3DP)
مینا سالاری شهری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2