0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
نویسندگان :
احسان بیژن زاده
1
زهرا ارکیان
2
حمید رضا بوستانی
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
بقایای گندم،زغال زیستی کنجد،غلظت کلروفیل،محتوای نسبی آب برگ
چکیده :
به منظور بررسی تاثیر مصرف بقایای گیاهی و زغال زیستی (بیوچار) آن ها بر خصوصیات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله تحت تنش شوری، پژوهشی گلخانهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل تنش شوری در سه سطح (بدون کاربرد نمک بهعنوان شاهد و کاربرد نمک برای رسیدن به 8 دسی زیمنس بر متر شوری و کاربرد نمک برای رسیدن به 12 دسی زیمنس بر متر شوری) و تیمار کودی شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، زغال زیستی گندم، زغال زیستی کنجد، بقایای خردشده گیاهی گندم و بقایای خرد شده گیاهی کنجد بود. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئید، محتوای نسبی آب برگ و عملکرد دانه تریتیکاله به طور معنیداری تحت تأثیر برهم کنش تنش شوری و تیمار کودی قرارگرفتند. کاربرد زغال زیستی به ویژه زغال زیستی کنجد در کلیه صفات مورد اندازه گیری نسبت به کاربرد بقایای گیاهی برتری داشت. کاربرد بیوچار کنجد در سطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر میزان کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئید را به ترتیب 32/34 و 76/50 و 13/32 درصد نسبت به تیمار شاهد (بدون کود) افزایش داد. در شرایط تنش شوری شدید، بیشترین مقدار محتوای نسبی آب برگ در تیمار بقایای کنجد (5/59درصد) بدست آمد. کاربرد زغال زیستی کنجد به دلیل افزایش رنگدانه های فتوسنتزی و محتوای نسبی آب برگ بیشتر نسبت به سایر تیمار های کودی، عملکرد دانه بیشتری (16 درصد افزایش نسبت به شاهد) در شرایط تنش شوری 8 دسی زیمنس بر متر بدست آورد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پیشرفتهای اخیر در کاربرد فرآیند خشککردن پاششی در صنایع غذایی
فخرالدین صالحی
نقش اقتصاد چرخهای در انتشار دی اکسید کربن
هاجر اثنی عشری
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
همبستگی انرژی و کشاورزی: کاوش در آیندهی کاربردهای هوش مصنوعی
مرتضی ادیبیان - محمد جواد ادیبیان - محمد حسین تنورساز
Towards Eco-friendly Farming: Biofertilizers as an Alternative to Chemical Pesticides
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
استفاده از پودر حشرات در خوراک آبزیان
محمدحسین خانجانی - مصطفی خنامانی
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
اثر سن و حذف برگ نشاء بر زنده¬مانی چغندر علوفهای
پروانه فتحی - حسن حیدری - محمود خرمی وفا
برآورد احتیاجات پروتئینی جوجههای شترمرغ ۱۰ تا ۴۰ روزه با استفاده از مدلسازی خط شکسته
غلامرضا زابلی
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره برعملکردهای پرواری در بره های پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - سارا رجب زاده - محسن شیرمحمدی - فریبا فریور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2