0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
نویسندگان :
فاطمه ارتیاعی
1
مجید جعفری
2
1- دانشگاه سراوان
2- دانشگاه سراوان
کلمات کلیدی :
خرما،توسعه،کشت و صنعت
چکیده :
خرما به عنوان یکی از محصولات مهم باغبانی کشور، نقش اقتصادی و اجتماعی ویژهای دارد. برای بهبود کیفیت و عملکرد خرما، اصلاح ساختار نخیلات و برنامههای بهنژادی و بهزراعی ضروری است. مهمترین برنامههای بهنژادی شامل تولید لاینهای جدید از واریتههای بومی برای افزایش مقاومت به تنشها و آفات، تولید نهالهای سالم با روش کشت بافت، شناسایی ارقام تجاری و پرمحصول و حفاظت از ژرمپلاسمها، معرفی ارقام برتر از طریق ارزیابی خواص کمی و کیفی میباشد. مهمترین برنامههای بهزراعی شامل مدیریت گردهافشانی و کیفیت میوه، استقرار گیاهچه و نهال با بررسی وزن پاجوش و نوع پوشش، مبارزه با آفات و بیماریها و توسعه روشهای اکولوژیکی، کشت اکولوژیک و بررسی الگوی کشت مناسب، مدیریت عناصر غذایی و بررسی اثرات کودهای مختلف، مدیریت آبیاری و استفاده از منابع آب زیرزمینی، مدیریت خاک و استفاده از کودهای بیولوژیک، مکانیزاسیون برای بهینهسازی فرآیندها. توسعه صنایع مرتبط با خرما نیز میتواند به ایجاد ارزش افزوده و بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان کمک کند. مشکلات بازار و صادرات خرما، نیاز به تقویت بازار خارجی و گسترش سهم ایران در بازار بینالمللی دارد. این امر مستلزم نگرش سیستمی به تولید، فرآوری و توزیع است. همچنین، حمایت از بخش خصوصی و تشکیل تعاونیهای تولیدی برای جذب سرمایه و ایجاد اشتغال ضروری است. در نهایت، توسعه و ترویج صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما نیز میتواند به ایجاد ارزش افزوده و بهبود صادرات این محصول کمک کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
پیامدهای تغییر اقلیم در کاهش تنوع زیستی در خاک و پوشش جنگل
فاطمه امیری - زهرا امیری
Efficacy of Microencapsulated Trichoderma Biocompounds on Biocontrol of Citrus Nematode (Tylenchulus semipenetrans)
Nilofar Arab Sarbizhan - Hossein Alaei Shah Vali Anar - Laleh Ilkhan - Ali Akbar Mohammadi-Meyrik
Perspective of Nanosensors in Food Quality Evaluation
Zahra Izadi
افزایش انعطافپذیری گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری و قلیاییت با استفاده از طیفهای نوری تکمیلی: ارزیابی دستگاه فتوسنتزی
محمدرضا ملک زاده - حمیدرضا روستا
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
A Review on Dermatophytosis, a Zoonotic Diseases
Narges Bastami
بررسی ریشهزایی قلمه گونههای گلابی شمالغرب کشور
مشهید هناره
تحلیل سرنوشت و پراکنش آفتکشها در مه: چالشها، تهدیدات و پیامدهای زیستمحیطی
کیمیا کوهستانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2