0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کمپیلوباکتریوز مرتبط با مصرف گوشت طیور
نویسندگان :
امیرحسین عسکری بهرآسمان
1
رضا دژکام
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
کمپیلوباکتریوز،Campylobacter jejuni،کنترل،تشخیص،اپیدمیولوژی،ماکیان
چکیده :
Campylobacter بهطور رایج در ماکیان، از جمله مرغهای تخمگذار و گوشتی، و همچنین در غازها، اردکها و بوقلمونها یافت میشود. این مرور به شیوع کمپیلوباکتریوز، یافتههای اخیر در مورد عفونتهای ماکیان و اقدامات پیشگیرانه سختگیرانه مورد نیاز تمرکز دارد. گونههای Campylobacter معمولاً رودههای ماکیان و پرندگان آبزی را کلونیزه میکنند بدون اینکه به خود پرندگان آسیب بزنند. با این حال، آنها عامل اصلی عفونتهای رودهای باکتریایی پراکنده در سراسر جهان هستند که کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه را تحت تأثیر قرار میدهند. گونه اصلی مسئول کمپیلوباکتریوز، Campylobacter jejuni است که با Campylobacter coli دنبال میشود. سایر گونههای Campylobacter، مانند Campylobacter lari، fetus، upsaliensis و hyointestinalis، به ندرت با کمپیلوباکتریوز مرتبط هستند. علاوه بر این، Campylobacter hepaticus با بیماری کبدی نقطهدار در مرغهای تخمگذار و مرغهای پرورشی مرتبط است و ممکن است عاملی باشد که باعث آنچه قبلاً به عنوان هپاتیت ویبرونیک پرندگان شناخته میشد، میشود. منبع اصلی عفونت Campylobacter ، آلودگی محیطی ناشی از فضولات ماکیان است. برخی از گونههای Campylobacter میتوانند بهطور عمودی نیز منتقل شوند، چه بر روی سطح تخمها و چه از طریق انتقال بیماری از مادر به تخمها، علاوه بر آلودگی از طریق خوراک یا آب. تشخیص کمپیلوباکتریوز در ماکیان میتواند به دلیل علائم بالینی غیرخاص مانند اسهال و کاهش وزن چالشبرانگیز باشد، به همین دلیل نیاز به آزمایشهای کشت یا واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) برای شناسایی دقیق دارد. در حال حاضر، اطلاعات کمی در مورد واکسنهای مؤثر یا درمانهای آنتیبیوتیکی وجود دارد که به دلیل ظهور سریع مقاومت آنتیبیوتیکی است. بنابراین، اقدامات سختگیرانه بهداشتی برای جلوگیری از عفونتهای Campylobacter در ماکیان تجاری ضروری است. این اقدامات شامل ضدعفونی کردن محل پرورش بین گلهها، جلوگیری از ورود جوندگان، پرندگان وحشی و سایر حیوانات، و کنترل جمعیت حشرات است. برای مدیریت مؤثر Campylobacter و کاهش خطر عفونتها، بسیار مهم است که رویههای قوی بهداشتی در مزرعه را پیادهسازی کرده، بازرسیهای منظم از کارگران در تأسیسات فرآوری گوشت و مزارع ماکیان انجام شود و از آمادگی مناسب گوشت مرغ و تخممرغها قبل از مصرف اطمینان حاصل شود. این اقدامات در کاهش انتقال Campylobacter از مرغهای گوشتی و تخمگذار و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای غذایی ناشی از غذاهای آلوده بسیار حیاتی است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر عوامل اقلیمی بر پوشش گیاهی و علوفه تولیدی مراتع
محدثه امیری - سیفاله فیضی خانقاه
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
افزایش انعطافپذیری گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری و قلیاییت با استفاده از طیفهای نوری تکمیلی: ارزیابی دستگاه فتوسنتزی
محمدرضا ملک زاده - حمیدرضا روستا
تاثیر ماکروجلبکها بر عملکرد جوجههای گوشتی
علی حسین پیرای - رضا مهدوی - حسنا حاجاتی - جمیل بهرام پور
اثربخشی ریزپوشانی ترکیبات زیستی تریکودرما در مهار زیستی نماتد مرکبات (Tylenchulus semipenetrans)
نیلوفر عرب سربیژن - حسین علایی شاه ولی انار - لاله ایلخان - علی اکبر محمدی میریک
بررسی میزان آلودگی به بروسلوز گاوی به روش تست حلقه شیر در استان مازندران طی سالهای اخیر
محمودرضا اثناعشری
Mapping Dust Storm Hotspots in the South of Kerman Province Using Satellite Data
Reyhane Rafie Forushani - Reza Jafari - Hakimeh Sanati
اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
سعید زاهدی - نیکتا میرحسینی
مطالعهی اثر محلولپاشی اسيد آمينه آرژینین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دانهالهای پسته رقم بادامی ریز زرند تحت تنش سرما
حسین سجادیان
استفاده از پسماندهای کشاورزی برای تولید انرژی
هیمن خودکام - احسان باقری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2