0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کمپیلوباکتریوز مرتبط با مصرف گوشت طیور
نویسندگان :
امیرحسین عسکری بهرآسمان
1
رضا دژکام
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
کمپیلوباکتریوز،Campylobacter jejuni،کنترل،تشخیص،اپیدمیولوژی،ماکیان
چکیده :
Campylobacter بهطور رایج در ماکیان، از جمله مرغهای تخمگذار و گوشتی، و همچنین در غازها، اردکها و بوقلمونها یافت میشود. این مرور به شیوع کمپیلوباکتریوز، یافتههای اخیر در مورد عفونتهای ماکیان و اقدامات پیشگیرانه سختگیرانه مورد نیاز تمرکز دارد. گونههای Campylobacter معمولاً رودههای ماکیان و پرندگان آبزی را کلونیزه میکنند بدون اینکه به خود پرندگان آسیب بزنند. با این حال، آنها عامل اصلی عفونتهای رودهای باکتریایی پراکنده در سراسر جهان هستند که کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه را تحت تأثیر قرار میدهند. گونه اصلی مسئول کمپیلوباکتریوز، Campylobacter jejuni است که با Campylobacter coli دنبال میشود. سایر گونههای Campylobacter، مانند Campylobacter lari، fetus، upsaliensis و hyointestinalis، به ندرت با کمپیلوباکتریوز مرتبط هستند. علاوه بر این، Campylobacter hepaticus با بیماری کبدی نقطهدار در مرغهای تخمگذار و مرغهای پرورشی مرتبط است و ممکن است عاملی باشد که باعث آنچه قبلاً به عنوان هپاتیت ویبرونیک پرندگان شناخته میشد، میشود. منبع اصلی عفونت Campylobacter ، آلودگی محیطی ناشی از فضولات ماکیان است. برخی از گونههای Campylobacter میتوانند بهطور عمودی نیز منتقل شوند، چه بر روی سطح تخمها و چه از طریق انتقال بیماری از مادر به تخمها، علاوه بر آلودگی از طریق خوراک یا آب. تشخیص کمپیلوباکتریوز در ماکیان میتواند به دلیل علائم بالینی غیرخاص مانند اسهال و کاهش وزن چالشبرانگیز باشد، به همین دلیل نیاز به آزمایشهای کشت یا واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) برای شناسایی دقیق دارد. در حال حاضر، اطلاعات کمی در مورد واکسنهای مؤثر یا درمانهای آنتیبیوتیکی وجود دارد که به دلیل ظهور سریع مقاومت آنتیبیوتیکی است. بنابراین، اقدامات سختگیرانه بهداشتی برای جلوگیری از عفونتهای Campylobacter در ماکیان تجاری ضروری است. این اقدامات شامل ضدعفونی کردن محل پرورش بین گلهها، جلوگیری از ورود جوندگان، پرندگان وحشی و سایر حیوانات، و کنترل جمعیت حشرات است. برای مدیریت مؤثر Campylobacter و کاهش خطر عفونتها، بسیار مهم است که رویههای قوی بهداشتی در مزرعه را پیادهسازی کرده، بازرسیهای منظم از کارگران در تأسیسات فرآوری گوشت و مزارع ماکیان انجام شود و از آمادگی مناسب گوشت مرغ و تخممرغها قبل از مصرف اطمینان حاصل شود. این اقدامات در کاهش انتقال Campylobacter از مرغهای گوشتی و تخمگذار و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای غذایی ناشی از غذاهای آلوده بسیار حیاتی است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مزیتهای استفاده از لامپهای الایدی در گلخانهها و فضاهای سرپوشیده جهت تولید گیاهان
پریا دهخدایی - محمود اثنی عشری - مهدی رحیم ملک - داود عسگری
مقایسه روشهای مختلف پیشبینی روند مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر در ایران
فاطمه وزیری نسب
شناسایی و بررسی گیاهان مورد استفاده زنبور عسل در مراتع شرق بیرجند
وحیده عبداللهی - حسین ارزانی
تاثیر تغییرات دمایی بر خصوصیات جوانهزنی بذر گیاه نخود در شرایط تنش شوری
مرضیه جامعی - طاهره فسحت - فریده صادقی - امین الله مظفری - سعیدرضا حسین زاده
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
مریم احمدی پازوکی - هستی سیری - مبینا شکری - احد منافی
انقلاب هوش مصنوعی در کشاورزی: آیندهای روشن برای تولید غذا
محمد جواد ادیبیان
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
Amin Baghizadeh - Zohreh Iranmanesh parizi - Hassan Karimi maleh - Mohammadali Ebrahimi - Behsa Baghizadeh - Negar Sadeghi
رابطه مبانی فقهی و تمدن سازی نوین اسلامی
رشید رکابیان
درونپوشانی ترکیبات زیستفعال به روش الکتروریسی و کاربرد آن در صنعت
تکتم میری - هما ملائی - نفیسه مهدینژاد - حسین بارانی - محمود سلوکی
اجرای اقتصاد چرخهای در زنجیره تأمین کشاورزی
سمیه Naghavi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4