0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کمپیلوباکتریوز مرتبط با مصرف گوشت طیور
نویسندگان :
امیرحسین عسکری بهرآسمان
1
رضا دژکام
2
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
کمپیلوباکتریوز،Campylobacter jejuni،کنترل،تشخیص،اپیدمیولوژی،ماکیان
چکیده :
Campylobacter بهطور رایج در ماکیان، از جمله مرغهای تخمگذار و گوشتی، و همچنین در غازها، اردکها و بوقلمونها یافت میشود. این مرور به شیوع کمپیلوباکتریوز، یافتههای اخیر در مورد عفونتهای ماکیان و اقدامات پیشگیرانه سختگیرانه مورد نیاز تمرکز دارد. گونههای Campylobacter معمولاً رودههای ماکیان و پرندگان آبزی را کلونیزه میکنند بدون اینکه به خود پرندگان آسیب بزنند. با این حال، آنها عامل اصلی عفونتهای رودهای باکتریایی پراکنده در سراسر جهان هستند که کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه را تحت تأثیر قرار میدهند. گونه اصلی مسئول کمپیلوباکتریوز، Campylobacter jejuni است که با Campylobacter coli دنبال میشود. سایر گونههای Campylobacter، مانند Campylobacter lari، fetus، upsaliensis و hyointestinalis، به ندرت با کمپیلوباکتریوز مرتبط هستند. علاوه بر این، Campylobacter hepaticus با بیماری کبدی نقطهدار در مرغهای تخمگذار و مرغهای پرورشی مرتبط است و ممکن است عاملی باشد که باعث آنچه قبلاً به عنوان هپاتیت ویبرونیک پرندگان شناخته میشد، میشود. منبع اصلی عفونت Campylobacter ، آلودگی محیطی ناشی از فضولات ماکیان است. برخی از گونههای Campylobacter میتوانند بهطور عمودی نیز منتقل شوند، چه بر روی سطح تخمها و چه از طریق انتقال بیماری از مادر به تخمها، علاوه بر آلودگی از طریق خوراک یا آب. تشخیص کمپیلوباکتریوز در ماکیان میتواند به دلیل علائم بالینی غیرخاص مانند اسهال و کاهش وزن چالشبرانگیز باشد، به همین دلیل نیاز به آزمایشهای کشت یا واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) برای شناسایی دقیق دارد. در حال حاضر، اطلاعات کمی در مورد واکسنهای مؤثر یا درمانهای آنتیبیوتیکی وجود دارد که به دلیل ظهور سریع مقاومت آنتیبیوتیکی است. بنابراین، اقدامات سختگیرانه بهداشتی برای جلوگیری از عفونتهای Campylobacter در ماکیان تجاری ضروری است. این اقدامات شامل ضدعفونی کردن محل پرورش بین گلهها، جلوگیری از ورود جوندگان، پرندگان وحشی و سایر حیوانات، و کنترل جمعیت حشرات است. برای مدیریت مؤثر Campylobacter و کاهش خطر عفونتها، بسیار مهم است که رویههای قوی بهداشتی در مزرعه را پیادهسازی کرده، بازرسیهای منظم از کارگران در تأسیسات فرآوری گوشت و مزارع ماکیان انجام شود و از آمادگی مناسب گوشت مرغ و تخممرغها قبل از مصرف اطمینان حاصل شود. این اقدامات در کاهش انتقال Campylobacter از مرغهای گوشتی و تخمگذار و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای غذایی ناشی از غذاهای آلوده بسیار حیاتی است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
سازگاری حشرات تحت استرس گرمایی
اعظم امیری
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بررسی تمایل کشاورزان حوزه غرب جازموریان نسبت به بذرهای اصلاحشده با مقاومت به تنشهای محیطی
محسن عادلی ساردوئی - محمد خداوردیزاده
کاربردهای اینترنت اشیاء در کنترل هوشمند آبزیپروری
زینب کاظمی - مریم عبدالرحمانی
انواع سامانههای آبیاری با انرژی خورشیدی: مروری بر ادبیات موجود
داوود بهرامی کهیش نژاد - شعبان قوامی جولندان - مصطفی کیانی ده کیانی
ارزیابی تناسب بخشی از اراضی شهرستان هوراند برای گندم با رویکرد فازی-نقطهایدهآل
حسین رضائی - سمیرا رسولی - مسلم ثروتی - علی اصغر جعفرزاده
Lasiodiplodia theobromaea (Botryosphaeriaceae, Ascomycota) همراه با بافت مردگی جوانه درختان انبه (Mangifera indica L.) در ایران
آتیه رئیسی - حمید محمدی
ارزیابی اثرات زیست محیطی توسعه سامانههای نوین آبیاری از دیدگاه بهرهبرداران(نمونه موردی: دشت جیرفت)*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوکودها
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2