0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد متیل جاسمونات بر برخی صفات فیزیولوژیکی گل همیشه بهار (Calendula officinalis) در شرایط خاک شور
نویسندگان :
آرین لشکری
1
وحیدرضا صفاری
2
صفورا سعادتی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
شاخص کلروفیل،طول عمر گل،متیل جاسمونات،نشت یونی،همیشه بهار
چکیده :
متیل جاسمونات بهعنوان یک تنظیمکننده رشد گیاهی، تأثیرات مثبتی بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان در شرایط تنش شوری دارد. این پژوهش به بررسی اثر غلظت های 0، 100 و 200 میلی گرم بر لیتر متیل جاسمونات بر نشت یونی، محتوای نسبی آب برگ، شاخص کلروفیل و طول عمر گل همیشه بهار تحت شرایط خاک شور پرداخت. محلولپاشی در دو مرحله 8-6 برگی و دو هفته پس از آن بر روی بوته ها انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجراشد. نتایج نشان داد کاربرد متیل جاسمونات با غلظت 100 میلی گرم بر لیتر باعث کاهش درصد نشت یونی شد که نشاندهنده کاهش آسیب غشای سلولی در شرایط خاک شور است. متیل جاسمونات با غلظت 200 میلی گرم بر لیتر توانست محتوای نسبی آب برگ را افزایش دهد و از کاهش آن در اثر شوری جلوگیری کند، که به حفظ وضعیت آبی گیاه کمک میکند. متیل جاسمونات با غلظت کم (100 میلی گرم بر لیتر) موجب بهبود شاخص کلروفیل و همچنین افزایش طول عمر گل در شرایط خاک شور شد. بهطور کلی، متیل جاسمونات با بهبود سازوکارهای فیزیولوژیکی تحمل گل همیشهبهار را در برابر تنش شوری افزایش میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و پایداری زیستمحیطی: نقش تولید پایدار در تأمین غذای سالم و حفظ منابع طبیعی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی - سیدرفیع عارف حسینی - حسام الدین حسینی - میدیا جرایی
نقش هوش مصنوعی در تحول و بهبود فرآیندهای کشاورزی
امید شریفی - سمیرا بهروزه
ارزیابی دقت محصولات تبخیر-تعرق مرجع مبتنی بر سنجش از دور در استان فارس
زهرا محمدی - شهره دیداری
ریز جلبک اسپرولینا (Spirulina)؛ طلای سبز
سید مبین قنبری - سجاد صفری
مطالعهی اثر محلولپاشی اسيد آمينه آرژینین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دانهالهای پسته رقم بادامی ریز زرند تحت تنش سرما
حسین سجادیان
کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصول
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
واکنش فتوسنتزی و تعداد میوه دو توده بادمجان بومی ایران به محلولپاشی مخمر
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
نقش فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی در تحول کشاورزی پایدار
ساجده سادات حسینی گوشکی - عنایت عباسی
تبیین سنایوهای فراروی تاثیر تغییر اقلیم بر امنیت غذایی در جنوب استان کرمان
زکیه آفتابی - مراد کاویانی راد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2