0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
واکاوی شبکههای ژنی دفاعی پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus
نویسندگان :
فاطمه سهرابی
1
علی مقدم
2
مرضیه مهری
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- اکادمی علوم چک
کلمات کلیدی :
بیماری میوه سبز مرکبات،پرتقال شیرین،فراواکاوی،هم بیانی
چکیده :
هدف: در این مطالعه، شبکه های ژنی دفاعی مهم در پرتقال شیرین (Citrus sinensis) در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus (CLas) (عامل بیماری میوه سبز مرکبات) بررسی شدند. این باکتری توسط پسیل (Diaphorina citri) انتقال می یابد. شناسایی ژن های کلیدی در پاسخ به بیمارگرها یکی از مراحل مهم در کنترل بیماری ها است که جهت بررسی های بیشتر در پژوهش های آینده معرفی می شوند. مواد و روشها: در ابتدا ژن های افتراق بیان یافته در پرتقال شیرین آلوده به باکتری CLas که توسط پسیل انتقال یافته اند در دو مطالعه حاصل از RNA-seq، شناسایی شدند. سپس ژن های افتراق بیان یافته شناسایی شده در ماژول ها گروه بندی شدند. فراواکاوی با بسته رنک پراد (RankProd) و هم بیانی با استفاده از بسته WGCNA مبتنی بر R انجام گرفت. سپس ژن های کلیدی فعال در مکانیسم های دفاعی گیاه در هر یک از ماژول ها شناسایی و نقش آن ها بررسی شد. یافتههای پژوهش: بررسی هستی شناسی، نقش ژن های کلیدی شناخته شده و دومین پروتئین های نامشخص، مسیر های مهم زیستی را در این درخت مشخص کرد از جمله مسیر هورمونی سالیسیلیک اسید که به طور فعال در فرایند مقاومت اکتسابی عمومی (SAR) نقش دارد. همچنین بسیاری از ژن های شناخته شده به صورت قابل توجهی در مسیر تعامل هورمونی جاسمونیک اسید، اتیلن و اکسین فعالیت می کنند. علاوه بر این ژن هایی با فعالیت فاکتور رونویسی مشخص شدند (NAC، MYB و ZIM). سنتز متابولیت های ثانویه مانند لیگنین و ترکیبات پلی فنل نیز از فعالیت های دیگر ژن های شناخته شده می باشد. نتیجهگیری: ژن های شناسایی شده درخت پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری CLas در مسیر های مهم زیستی مانند هورمونی، فاکتور های رونویسی و متابولیت های ثانویه فعالیت می کنند. نتایج می توان در پژوهش های آینده برای تولید ژنوتیپ های مقاوم پرتقال شیرین به CLas استفاده شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی عوامل مؤثر بر تابآوری کشاورزی شهری
علیرضا کرباسی - سید علی اصغر قرشی
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
احسان بیژن زاده - زهرا ارکیان - حمید رضا بوستانی
مروری بر گیاهپالایی در پالایش فلزات سنگین با تاکید بر گونههای بومی ایران
شیدا جباری - سیدوحید سیدنا
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
Alireza Rabiepour - Fatemeh Zahmatkesh - Aria Babakhani
ارزیابی خاصیت آنتیاکسیدانتی میوه گیاه پسته کوهی (بنه)
شکوفه حاجی هاشمی - ام البنین جهانتیغ - نسترن ایمانی فر - شیوا گرشاسبی - زهرا مهاجر
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه بادام زمینی
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
بررسی اثر پیش تیمار بذر با قارچ میکوریز بر شاخصهای جوانهزنی در گیاه کینوا تحت تنش شوری
زهرا مسعود - فرزانه نجفی - کبری توفیقی - زهره شیرخانی
اثر عصارۀ فلاونوئیدی کرفس در برابر سفیدک پودری خیار و ارزیابی سازوکارهای دفاعی القا شده با آن
هاجر سلیمانی - رضا مستوفیزاده قلمفرسا
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2