0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
واکاوی شبکههای ژنی دفاعی پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus
نویسندگان :
فاطمه سهرابی
1
علی مقدم
2
مرضیه مهری
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- اکادمی علوم چک
کلمات کلیدی :
بیماری میوه سبز مرکبات،پرتقال شیرین،فراواکاوی،هم بیانی
چکیده :
هدف: در این مطالعه، شبکه های ژنی دفاعی مهم در پرتقال شیرین (Citrus sinensis) در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus (CLas) (عامل بیماری میوه سبز مرکبات) بررسی شدند. این باکتری توسط پسیل (Diaphorina citri) انتقال می یابد. شناسایی ژن های کلیدی در پاسخ به بیمارگرها یکی از مراحل مهم در کنترل بیماری ها است که جهت بررسی های بیشتر در پژوهش های آینده معرفی می شوند. مواد و روشها: در ابتدا ژن های افتراق بیان یافته در پرتقال شیرین آلوده به باکتری CLas که توسط پسیل انتقال یافته اند در دو مطالعه حاصل از RNA-seq، شناسایی شدند. سپس ژن های افتراق بیان یافته شناسایی شده در ماژول ها گروه بندی شدند. فراواکاوی با بسته رنک پراد (RankProd) و هم بیانی با استفاده از بسته WGCNA مبتنی بر R انجام گرفت. سپس ژن های کلیدی فعال در مکانیسم های دفاعی گیاه در هر یک از ماژول ها شناسایی و نقش آن ها بررسی شد. یافتههای پژوهش: بررسی هستی شناسی، نقش ژن های کلیدی شناخته شده و دومین پروتئین های نامشخص، مسیر های مهم زیستی را در این درخت مشخص کرد از جمله مسیر هورمونی سالیسیلیک اسید که به طور فعال در فرایند مقاومت اکتسابی عمومی (SAR) نقش دارد. همچنین بسیاری از ژن های شناخته شده به صورت قابل توجهی در مسیر تعامل هورمونی جاسمونیک اسید، اتیلن و اکسین فعالیت می کنند. علاوه بر این ژن هایی با فعالیت فاکتور رونویسی مشخص شدند (NAC، MYB و ZIM). سنتز متابولیت های ثانویه مانند لیگنین و ترکیبات پلی فنل نیز از فعالیت های دیگر ژن های شناخته شده می باشد. نتیجهگیری: ژن های شناسایی شده درخت پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری CLas در مسیر های مهم زیستی مانند هورمونی، فاکتور های رونویسی و متابولیت های ثانویه فعالیت می کنند. نتایج می توان در پژوهش های آینده برای تولید ژنوتیپ های مقاوم پرتقال شیرین به CLas استفاده شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
فاطمه آباریان - مژگان مظهری - امیدعلی اسماعیلی پور - زهرا رنجبری نسب
ارزیابی شاخص خطر فلزات سنگین سرب و کادمیوم در برخی محصولات کشاورزی شهرستان¬های کرمان و جیرفت
مسلم بسیج - فریده گنجوی - ایمان شریفیان
An Overview on some Studies on Roasting Process in Food Industry
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
مطالعه مرجانهای سخت در آبهای اطراف جزیره قشم، استان هرمزگان، ایران
مجید عسکری حصنی - مهدی بلوکی کورنده - سمیه زنگی آبادی - محمد شریف رنجبر
مروری بر کاربردهای صنعتی پلیمر زیستی صمغ زانتان
مریم احمدی پازوکی - هستی سیری - مبینا شکری - احد منافی
اثر تنش شوری بر ویژگیهای مورفولوژیک و بیوشیمایی ژنوتیپهای کاملینا (Camelina sativa)
زهرا دهقانی - علی دادخدائی
Analyzing Drought Resistance of two Contrasting Pistachio Hybrid Rootstocks using Key Stress Tolerance Indices
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Isabella Mascio - Kourosh Vahdati
مروری بر پاسخ گیاهان به تنش آلودگي نفتي
محمد جعفر هدایتی - آمنه قاسمی مصرمی - عنایت الله نیای اسفیانی - سوسن قاسمی مصرمی - راضیه گزنی
بررسی اثرات ضدمیکروبی و ضد سرطانی نانوالیاف سنتز شده از عصاره گیاهی به روش الکتروریسی
طاهره حیدری - عباس رهدار
نقش بیوانفورماتیک در تجزیه و تحلیل دادههای ژنومی برای ارتقای مقاومت به بیماری در گیاهان به منظور بهبود ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2