0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
فراتحلیل عوامل مؤثر بر کارآفرینی کشاورزی در ایران
نویسندگان :
فاطمه نقی بیرانوند
1
جعفر یعقوبی
2
غلامرضا مجردی
3
1- زنجان
2- زنجان
3- زنجان
کلمات کلیدی :
کارآفرینی،کشاورزی،ایران
چکیده :
کارآفرینی در بخش کشاورزی، با توجه به نرخ رشد جمعیت جهانی، افزایش تقاضا برای محصولات غذایی و پویایی بازارهای رقابتی، امری ضروری و اجتنابناپذیر است؛ این فعالیت نه تنها امنیت غذایی جوامع را تقویت میکند، بلکه در کاهش فقر و ارتقای توسعه پایدار اقتصادی نقش حیاتی ایفا میکند. کارآفرینان با شناسایی فرصتهای نوآورانه، استفاده از دانش و فناوریهای نوین و مدیریت بهینه منابع، به پیشبرد این اهداف کمک شایانی مینمایند. کارآفرینی در بخش کشاورزی بهعنوان موتور توسعه اقتصادی، میتواند در رشد اقتصادی، افزایش بهرهوری، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی نقش مهمی ایفا کند. پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در ایران انجام شده است. جامعه آماری شامل مقالات علمی-پژوهشی معتبر و مقالات کنفرانسها و همایشهای مورد تأیید وزارت علوم است. دادهها از مطالعات مرتبط استخراج و تحلیل شدهاند. نتایج نشان داد که عوامل متعددی در موفقیت کارآفرینی کشاورزی مؤثر هستند. آموزش بهعنوان مهمترین عامل (فراوانی ۱۶) شناسایی شد که نشاندهنده اهمیت دانش و مهارتهای تخصصی است. تقویت سرمایه اجتماعی (فراوانی ۱۰)، زیرساختهای مناسب (آب، برق و گاز) و ویژگیهای فردی مانند اعتماد به نفس (فراوانی ۸) نیز اهمیت دارند؛ این عوامل با افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و ایجاد ارزشافزوده، به توسعه کارآفرینی کشاورزی کمک میکنند و نقش کلیدی در رشد اقتصادی ایفا میکنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
Evaluating the Safety Profiles of Probiotic Bacteria in Aquaculture: A Comprehensive Review
Mohamad Fakhrian - Golbahar Zeitounli - Ali Ghanadi - Tahmineh Soltani
بررسی چالشهای مرتبط با تنوع زیست محیطی در شهریاسوج
سیده فائزه لاهوتی نسب - سیامک دخانی
کنترل کیفیت میوهها پس از برداشت با استفاده از فناوری طیف سنجی مادون قرمز
دنیا حسینی - حسن صباغی
بررسی اثر پیش تیمارهای خراش دهی و هورمون پرایمینگ در جوانه زنی بذر و تولید گیاهچههای انزروت Astragalus fasciculifolius Bioss)) در شرایط کشت بافت
مجید جعفری - سید مسعود ضیائی
ریز جلبک اسپرولینا (Spirulina)؛ طلای سبز
سید مبین قنبری - سجاد صفری
کنترل واکنشهای قهوهای شدن آنزیمی در محصولات کشاورزی با استفاده از روش فراصوت
محمدرضا بذرافشان - ابوالفضل فدوی
امنیت غذایی، امنیت بذر و سیستمهای تامین بذر
فاطمه شریعتینیا - هرمزد نقوی - جلال قنبری - مهدی غضنفری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4