0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش هوش مصنوعی در تأمین امنیت غذایی با تکیه بر شناسایی و تشخیص آفات، بیماریهای گیاهی و باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی
نویسندگان :
سلمان امیری
1
1- دانشگاه باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
آفات و بیماری گیاهی،امنیت غذایی،باقی مانده سموم،حسگر،سنسور،هوش مصنوعی
چکیده :
امنیت غذایی بهعنوان یکی از اولویتهای جهانی، به دلیل چالشهایی نظیر آفات، بیماریهای گیاهی و آلودگی محصولات با سموم کشاورزی با تهدیدات جدی مواجه است. این عوامل تولید محصولات کشاورزی را کاهش داده و سلامت انسان و محیطزیست را به خطر میاندازند. روشهای سنتی شناسایی این مشکلات، به دلیل زمانبر بودن و خطای انسانی، محدودیتهای فراوانی دارند. هوش مصنوعی (AI) با ارائه فناوریهای نوین مانند بینایی کامپیوتری، یادگیری عمیق و طیفسنجی، راهحلی مؤثر برای این چالشها ارائه میدهد. استفاده از الگوریتمهای مبتنی بر شبکههای کانولوشنی (CNN) و پهپادها، شناسایی دقیق آفات را ممکن ساخته، در حالی که تحلیل تصاویر گیاهان و دادههای آبوهوایی، تشخیص زودهنگام بیماریها را تسهیل کرده است. همچنین، حسگرهای هوشمند مجهز به AI، باقیمانده سموم در محصولات را بهصورت غیرمخرب شناسایی میکنند. پروژههایی مانند See & Spray شرکت John Deere مصرف سموم را تا 80-90 درصد کاهش داده و بهرهوری را تا 20 درصد افزایش داده است. این فناوریها با افزایش دقت و سرعت تشخیص، کاهش اثرات زیستمحیطی و بهبود بهرهوری، به تأمین امنیت غذایی کمک میکنند. بااینحال، چالشهایی مانند هزینههای اولیه بالا، نیاز به آموزش کشاورزان و محدودیت دسترسی به دادههای باکیفیت، پذیرش گسترده AI را محدود میسازد. این مقاله با مروری بر تأثیر آفات، بیماریها و سموم بر تولید کشاورزی، نقش هوش مصنوعی را در ارتقای امنیت غذایی بررسی میکند و نمونههای موفق جهانی و محلی را تحلیل مینماید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر بازیابی پایدار فسفر از پساب صنایع لبنی با استفاده از تبلور استروویت: رویکردی نوین در تولید کود زیستی
حسین کیانی - بهاره ابراهیمی تمندگانی - ملیکا امینی زاده
تاثیر پلاسمای رادیو فرکانسی بر روی قارچ فوزاریوم بذرگندم
امیراحسان وثوقی - فاطمه بهارلونژاد - محمدعلی محمدی
بررسی کارایی بیوکاتالیزورها در طراحی و سنتز نانوکودها
حمیرا مسعودی پور
استفاده از توابع پایه شعاعی در ترسیم توزیع مکانی شوری خاک
حسین رضائی - سیدامیر سیدحسینی اصل - فرزین شهبازی - شاهین اوستان
تنش فلزات سنگین در گیاهان دارویی
زهرا سوری
ارزیابی تنوع ژنتیکی لاینهای اوتایپ چغندرقند از نظر مقاومت به بیماری رایزوکتونیای ریشه و طوقه
حمزه حمزه - حامد منصوری - مهدی حسنی - سعید صادق زاده حمایتی - نسرین قادری
فناوری تکنیکهای هستهای در کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
اقتصاد چرخشی در بخش کشاورزی ایران:فرصتها، چالشها و راهکارها
معصومه والی
بررسی تأثیر سن 4، 6 و 8 سالگی مولدین بر نرخ تخمگذاری، جوجهدرآوری و سایر صفات تولیدمثلی شترمرغ
غلامرضا زابلی
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2