0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
نویسندگان :
رضا میرزائیان دهکردی
1
1- Islamic Azad University branch of Shahrekord
کلمات کلیدی :
خشکی،جوانهزنی بذر،شوری،دما
چکیده :
هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر دما، شوری و تنش خشکی بر جوانه زنی بذر و طول ریشه و ساقه Portulaca oleracea L., Borago officinalis L. Trigonella foenum-graecium L., and Hypericum perforatum L. است. مواد و روشها: در این اثر فاکتورهای شوری در چهار سطح 0، 25/0، 5/0، 75/0، مولار، استرس خشکی در چهار سطح 0، 6/0، 9/0-، 2/1- بار و استرس دمایی در چهار سطح 0، 15، 20، و 25 درجهی سانتیگراد بر جوانه زنی بذر و طول ریشه و ساقه Portulaca oleracea L., Borago officinalis L. Trigonella foenum-graecium L., and Hypericum perforatum L. انجام شده است. یافتههای پژوهش: یافتهها نشان داد که جوانهزنی بذر در گیاهان دارویی Hypericum perforatum L.، Trigonella foenum-graecum L و .Borago officinalis L با افزایش دما همبستگی مثبت داشت، در حالی که در پاسخ به افزایش شوری و شرایط خشکی جوانهزنی کاهش یافت. Portulaca oleracea L. انعطاف پذیری قابل توجهی را در برابر تنش خشکی و شوری نشان داد و سرعت جوانه زنی بذر آن تنها با افزایش دما بهبود یافت. قابل ذکر است که در شرایط تنش شوری، وزن خشک و تر ریشه و همچنین طول ریشه در چهار گونه مورد بررسی افزایش یافت. در مقابل، افزایش شوری منجر به کاهش وزن خشک و تازه ساقه، همراه با طول ساقه شد. بیشترین درصد جوانه زنی بذر مربوط به دمای 25 درجه سانتیگراد بود. بیشترین وزن تر و خشک ریشه مربوط به شوری 75 مولار بود. نتیجهگیری: با توجه به اهمیت گیاهان دارویی در بخشهای مختلف و در دسترس بودن منابع آبی در کنار خاک شور، یکی از جنبههای مهم تولید و پرورش این گونههای ارزشمند، افزایش عملکرد آنها از طریق شیوههای مدیریت مؤثر است. از آنجایی که مدت زمان جوانهزنی نقش حیاتی در شکل دادن به استراتژی های مدیریتی برای گیاهان دارویی دارد، درک عوامل موثر بر جوانه زنی و رشد آنها بسیار سودمند خواهد بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش پرندگان مهاجر در انتشار سویههای Salmonella زئونوز و تهدیدات آن برای سلامت عمومی
فاطمه متفکر - امیر حسین رضازاده شیرازی
تأثیر راهکارهای تغذیهای پایدار بر شاخصهای فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و عملکردی بالنگو تحت تنش خشکی
محمد حقانی نیا
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
بررسی نقش ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی بر تابآوری اقتصادی کشاورزان در برابر خشکسالی در روستاهای شهرستان بردسیر
ژاله کورکی نژاد
کاربرد گیاهان دارویی در تولید نوشیدنیهای فراسودمند، تاثیر بر ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانها
عهدیه بهزادی - محمد بلوردی - اعظم ایوبی - مهدی کرامت جهرمی
عوامل موثر بر مديريت اقتصاد آب با رويكرد تكنولوژيهاي نوين در بخش کشاورزي
احمد نادری
بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان شهرک شهید کریمی دزفول در ارتباط با شاخصهای توسعه پایدار کشاورزی
فاطمه صفائی راد - روشنا بهباش - سینا عطارروشن
مروری بر استفاده از عصاره پوست سبز پسته در صنعت مواد غذایی
سعیده امان الهی - سپیده خراسانی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
اثر محيط مادري بر بنيه بذرهاي حاصل و جوانهزني نخود
مریم میردورقی - سعیده ملکی فراهانی - علیرضا رضازاده
Modern Methods of Disinfection and Sterilization of Food
Muhammad Kurd
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4