0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
جستجوی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر گوسفندان و بزان در شهرستان الشتر با استفاده از روش Nested-PCR
نویسندگان :
امین جایدری
1
مهدی حسنوند
2
شیوا آزادی چگنی
3
1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان
2- شرکت ویرا واکسن
3- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان
کلمات کلیدی :
تب کیو،کوکسیلا بورنتی،واکنش زنجیرهای پلیمراز،گوسفند،بز،الشتر
چکیده :
تب کیو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که توسط باکتری گرم منفی میلهای داخل سلولی اجباری، به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد میشود. گلههای گاو، گوسفندان و بزها، مخازن اصلی این بیماری هستند، مصرف شیر و محصولات لبنی غیرپاستوریزه به عنوان یک روش رایج برای انتقال این عفونت از دامها به انسانها در نظر گرفته میشود. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر خام گوسفند و بز در شهرستان الشتر انجام شد. این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی از اسفند 1393 تا اردیبهشت ماه 1394 انجام شد. در مجموع 202 نمونه شیر گوسفند و بز به صورت تصادفی از روستاهای اطراف شهرستان الشتر جمعآوری شد و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیرهای پلیمراز آشیانهای(Nested-PCR) مورد آزمایش قرار گرفتند. در این مطالعه 202 نمونه مورد آزمایش قرار گرفت که از مجموع 60 نمونه شیر بز، 1 نمونه (2 درصد) و از مجموع 142 نمونه شیر گوسفند6 نمونه (4 درصد) از نظر وجود ژنوم خاص کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. با توجه به جدول آمار توصيفي در مورد كل دادههاي گردآوري شده در فصول و مناطق مختلف مشاهده شد كه حدود 97 درصد نمونهها منفی و حدود 3 درصد آنها مثبت بود. در کل نتایج این پژوهش نشان داد که شیر گوسفند و بز میتواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در ایران باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
شناسائی گیاه هندوانۀ ابوجهل بهعنوان میزبان نگاهدارندۀ دو بگوموویروس مهم در استان فارس
نسیم بشارتی - جهانگیر حیدرنژاد - مریم اسماعیلی - حسین معصومی
مقایسه عملکرد شاخص بارش موثر و تحلیل خوشهبندی در تعیین اقلیم مناطق مختلف
لاله پرویز - شهلا ارچینی - سحر محمدیان
مطالعه مرجانهای سخت در آبهای اطراف جزیره قشم، استان هرمزگان، ایران
مجید عسکری حصنی - مهدی بلوکی کورنده - سمیه زنگی آبادی - محمد شریف رنجبر
ارزیابی روشهای مختلف تهیه قلمه برگ برای بهینهسازی افزایش زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
Detection of the CryIA(c) Gene in 12 Rice Samples from Iranian Market
Hajar Soleimani - Samin Asadi - Mahdieh Hosseyni Moghaddam
تاثیر استفاده از ماکروجلبکها در جیره مرغهای تخمگذار
حسنا حاجاتی - علی حسین پیرای
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
مروری بر کاربرد الگوریتمهای یادگیری ماشین در ایمنی مواد غذایی
فاطمه زریسفی کرمانی
نقش بخش کشاورزی در گرمایش جهانی از طریق انتشار گاز گلخانه ای co2
میلاد کریم اللهی - راضیه پوردربانی - سجاد سبزی
عصارههای دارویی کلزا، فرصتها و چالشها
فرزانه بوشاسب - زینب عباسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2