0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
جستجوی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر گوسفندان و بزان در شهرستان الشتر با استفاده از روش Nested-PCR
نویسندگان :
امین جایدری
1
مهدی حسنوند
2
شیوا آزادی چگنی
3
1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان
2- شرکت ویرا واکسن
3- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان
کلمات کلیدی :
تب کیو،کوکسیلا بورنتی،واکنش زنجیرهای پلیمراز،گوسفند،بز،الشتر
چکیده :
تب کیو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که توسط باکتری گرم منفی میلهای داخل سلولی اجباری، به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد میشود. گلههای گاو، گوسفندان و بزها، مخازن اصلی این بیماری هستند، مصرف شیر و محصولات لبنی غیرپاستوریزه به عنوان یک روش رایج برای انتقال این عفونت از دامها به انسانها در نظر گرفته میشود. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر خام گوسفند و بز در شهرستان الشتر انجام شد. این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی از اسفند 1393 تا اردیبهشت ماه 1394 انجام شد. در مجموع 202 نمونه شیر گوسفند و بز به صورت تصادفی از روستاهای اطراف شهرستان الشتر جمعآوری شد و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیرهای پلیمراز آشیانهای(Nested-PCR) مورد آزمایش قرار گرفتند. در این مطالعه 202 نمونه مورد آزمایش قرار گرفت که از مجموع 60 نمونه شیر بز، 1 نمونه (2 درصد) و از مجموع 142 نمونه شیر گوسفند6 نمونه (4 درصد) از نظر وجود ژنوم خاص کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. با توجه به جدول آمار توصيفي در مورد كل دادههاي گردآوري شده در فصول و مناطق مختلف مشاهده شد كه حدود 97 درصد نمونهها منفی و حدود 3 درصد آنها مثبت بود. در کل نتایج این پژوهش نشان داد که شیر گوسفند و بز میتواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در ایران باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی جایگاه پدافند غیر عامل درکشاورزی
میثم یعقوبی دشتاب ئی - مجید گل شیخی
تحلیل سرنوشت و پراکنش آفتکشها در مه: چالشها، تهدیدات و پیامدهای زیستمحیطی
کیمیا کوهستانی
Potential Application of Gas Sensors to Evaluate the Quality and Classification of Spices and Medicinal Plants
Mhadi Ghasemi-Varnamkhasti
بررسی تغییرات جمعیت آفت جوانه خوار بلوط با استفاده از تصاویر ماهوارهای سنتینل - 2 در جنگلهای بلوط شهرستان پیرانشهر
بهزاد غزنوی - محمدرضا زرگران - سیدرستم موسوی میرکلا - هادی بیگی حیدرلو
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی - محدثه سادات موسوی خلیجی
تأثیر تیمار پس از برداشت ملاتونین بر کیفیت و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه توتفرنگی رقم سابرینا
محمد صالحی سربیژن - حسین میغانی - محمد سادات حسینی - صدیقه افشاری پور
بررسی اثر ترکیب کائولین و روغن معدنی بر مهار پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus (Lep., Papilionidae)
عاطفه اسدنیا چوب بستی - محمدرضا دماوندیان - بهنام امیری بشلی
شناسایی 20 جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع یونجه شهرستان سلسله استان لرستان
کورش عزیزی - سجاد کریمی نسب - عاطفه دریکوند
تاثیر نوع تغذیه سیلیکونی بر محتوی عناصر غذائی در ریشهها و اندامهای هوائی گیاه گندم در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4