0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
نویسندگان :
فاطمه نسب پور
1
روح الله میرمحمودی
2
ارسلان برازنده
3
یدالله بدخشان
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
4- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
آبستنی،تغییرات پوشش،فولیکول الیاف،کیفیت پشم،مورفولوژی الیاف
چکیده :
هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر محل بدن، سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف در گوسفند کرمانی انجام شد. مواد و روشها: نمونههای الیاف از شش ناحیه ی بدن (گردن، شکم، پهلو، کپل، شانه و پشت) گوسفندان کرمانی در چهار گروه سنی، جنسی (نر و ماده) و فیزیولوژیکی (آبستن و غیرآبستن) متفاوت جمعآوری شدند. در مجموع 186 نمونه الیاف با استفاده از میکروسکوپ مجهز به گراتیکول چشمی برای تعیین میانگین قطر الیاف مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند. برای این منظور، از هر نمونه 100 تار الیاف تمیز بهصورت تصادفی انتخاب شد. تجزیهوتحلیل آماری با استفاده از آزمونANOVA یکطرفه و آزمون توکی جهت تعیین تفاوتهای معنیدار بین گروههای تیماری انجام شد. یافتههای پژوهش: نتایج نشان داد که تفاوتهای معنیداری (p<0.05) در قطر الیاف بین نواحی مختلف بدن وجود دارد، بهطوریکه بیشترین مقدار در ناحیه گردن (04/0±14/31 میکرومتر) و کمترین مقدار در ناحیه شکم (03/0±86/29 میکرومتر) ثبت شد. همچنین سن تأثیر معنیداری (p<0.05) بر قطر الیاف داشت، بهطوریکه گوسفندان مسنتر الیاف ضخیمتری داشتند، درحالیکه گوسفندان جوانتر دارای پشم نازکتری بودند (گوسفندان 36 ماهه: 02/0±89/31 میکرومتر در مقابل گوسفندان 10 ماهه: 05/0± 75/29 میکرومتر). علاوه بر این، قطر الیاف در نرها (04/0±71/32 میکرومتر) بهطور معنیداری (p<0.05) بیشتر از مادهها (01/0±86/29 میکرومتر) بود و میشهای آبستن (06/0± 74/28 میکرومتر) کاهش معنیداری در قطر الیاف نسبت به میشهای غیرآبستن (02/0±98/30 میکرومتر) نشان دادند (p<0.05). نتیجهگیری: این یافتهها بر تعامل پیچیده بین محل بدن، سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی در تعیین ویژگیهای الیاف در گوسفند کرمانی تأکید دارند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مطالعه برهمکنش برخی تیمارهای شیمیایی و سالیسیک اسید بر برخی پارامترهای رشدی در توده بادمجان قمی در مزرعه
صالح محمدی بیدشکی - سیدمحمدجواد آروین
بررسی تأثیرات زیست محیطی تولید گندم در نظامهای کشاورزی متنوع: چالشها و راهکارها
احسان باقری - هیمن خودکام
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
بررسی لاکتاز مهندسی شده در صنایع غذایی
محمد کرد
امنیت غذایی، امنیت بذر و سیستمهای تامین بذر
فاطمه شریعتینیا - هرمزد نقوی - جلال قنبری - مهدی غضنفری
Comparative Study on Potassium-based-engineered Biochars from Orange Waste as High-Performance Electrode Materials for Water Desalination by Capacitive Deionization
Fatemeh Mianjian - Reza Khoshbouy
مقایسه میزان گرده جمعآوری شده در چهار نژاد مختلف زنبورعسل
پیمان محبی نژاد - علی اسمعیلی زاده - مسعود اسدی فوزی - محمد بهجتیان اصفهانی
تحلیل سرنوشت و پراکنش آفتکشها در مه: چالشها، تهدیدات و پیامدهای زیستمحیطی
کیمیا کوهستانی
واکاوی آثار تغییر اقلیم بر دمای بیشینه¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی و امنیت غذایی (مطالعه¬ی موردی: شهر سمنان)
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
طبقهبندی تنش گیاهی با استفاده از ویژگیهای برگ و یادگیری ماشین
محمدرضا بحرینی بهزادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2