0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی تهدید جدیدی برای مزارع گوجهفرنگی ارومیه
نویسندگان :
سیفالدین رحیم حسین مصلح
1
مینا راستگو
2
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
ارومیه،توباموویروس،گوجه فرنگی
چکیده :
هدف: ویروس چروکیدگی قهوه ای میوه گوجه فرنگی (روگوز) (Tomato brown rugose fruit virus, ToBRFV; Tobamovirus fructirugosum) به عنوان تهدید جدی برای محصول گوجهفرنگی شناخته شده است که باعث بروز علائم موزاییک در برگ، تغییر شکل و بدشکلی میوه و کاهش شدید عملکرد محصول می شود. مواد و روشها: پنجاه نمونه مشکوک به آلودگی ویروسی با علائم شدید ویروسی شامل تغییر شکل و لکه حلقه ای روی میوه از مزارع گوجه فرنگی اطراف ارومیه جمع آوری و پس از انتقال به آزمایشگاه، آر.ان.ای کل آنها با استفاده از کیت استخراج آر.ان.ای شرکت دنازیست استخراج و در آزمون RT-PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ویروس روگوز مورد بررسی قرار گرفتند. یافتههای پژوهش: ویروس روگوز در 15 نمونه از 50 نمونه ردیابی و یک قطعه 480 جفت بازی از ژن پروتئین پوششی ویروس تکثیر گردید. پنج نمونه آلوده توالی یابی شدند. بعد از انجام بلاست و مقایسه با توالی های موجود در بانک ژن، مشخص شد که جدایه های ارومیه ویروس روگوز شباهت 42/99 درصدی با جدایه هلندی (رس شمار OM515263.1) دارند. نتیجهگیری: این ویروس در صورت گسترش می تواند به تهدید جدیدی برای محصول گوجه-فرنگی منطقه تبدیل شود و بایستی روش های مدیریتی برای کاهش گسترش ویروس در منطقه اعمال گردد. این اولین گزارش از وقوع ویروس روگوز گوجه فرنگی به صورت گسترده در منطقه ارومیه می باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر پیش تیمارهای خراش دهی و هورمون پرایمینگ در جوانه زنی بذر و تولید گیاهچههای انزروت Astragalus fasciculifolius Bioss)) در شرایط کشت بافت
مجید جعفری - سید مسعود ضیائی
مقایسه اثر نانو کلات سیلیکون و سیلیکون بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
Mapping Dust Storm Hotspots in the South of Kerman Province Using Satellite Data
Reyhane Rafie Forushani - Reza Jafari - Hakimeh Sanati
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
A Review of Biologically Active Compounds and Therapeutic Properties Agaricus campestris L. (Button mushroom or Field mushroom)
Mohammad Reza Jalali - Mina Amani
کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی و پیشگیری از مقاومت آنتیبیوتیکی
مجتبی اسدی - زهرا خواجه زاده یاوری
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
کیمیا شفیعی زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4