0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
نویسندگان :
ثمین دهقانی
1
نگین کریمی
2
حسین آهنگری
3
1- دانشکده علوم پزشکی مراغه
2- دانشکده علوم پزشکی مراغه
3- دانشکده علوم پزشکی مراغه
کلمات کلیدی :
مقاومت آنتی بیوتیکی،کشاورزی،صنایع غذایی،بهداشت عمومی
چکیده :
هدف: هدف از این مطالعه، مروری بر وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی، منابع ایجاد آن و خطرات محتمل تهدید کننده سلامت عمومی و چشم اندازهای آینده می باشد. مواد و روشها: برای یافتن مقالات مرتبط در پایگاه داده Pubmed و Scopus با کلمات کلیدی مدنظر مقالات مورد پایش قرار گرفته و مقالات به روز و کامل به عنوان مرجع انتخاب و استفاده شدند. یافتههای پژوهش: در دهه-های اخیر استفاده بی رویه از آنتیبیوتیکها و دریافت از منابع غذایی و انتشار آن ها در محیط، سبب افزایش مقاومت باکتریایی و پیدایش تهدید جدی برای بهداشت عمومی شده است. استفاده بیش از حد آنتیبیوتیکها در دامپروری و مقاصد افزایش تولیدات باعث ورود غیرقابل کنترل آنها به اکوسیستمها و افزایش مقاومت دارویی میشود که درمان عفونتها را دشوارتر و هزینهبرتر میکند. در این راستا، سه مسیر اصلی انتشار شامل خوراک دام، داروهای انسانی و دامپزشکی، و زبالههای تولیدی است که باعث آلودگی آب، خاک و زنجیره غذایی میشود. طبق آمارهای جهانی تولید آنتی بیوتیک ها به سطوح تخمینی 100 تا 200 هزار تن در سال می رسد که بخشی از این تولید در مسیر درمان عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد ولی با این حال، میزان بالای دریافت آنتیبیوتیک به افزایش مقاومت دارویی گونه های باکتریال کمک میکند. دریافت مزمن آنتیبیوتیکها حتی در غلظتهای پایین نیز میتواند ویژگی های ژنتیکی باکتریها را تغییر داده و مقاومت دارویی را سبب شود. نتیجهگیری: انتقال افقی ژن و ظهور مقاومت-های چند دارویی باعث افزایش سویههای مقاوم مانند استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به متیسیلین و انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین شده است و از سوی دیگر در کشاورزی و آبزیپروری، مصرف گسترده آنتیبیوتیکها انتقال ژنهای مقاوم را به انسان از طریق غذا تسهیل میکند. با توجه به روند گسترش مقاومت دارویی، باید سیاستهای مؤثر برای کنترل مصرف آنتیبیوتیک و نظارت بر انتشار آنها در محیط بهطور کامل مورد پایش و اجرا قرار بگیرند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی دقت محصولات تبخیر-تعرق مرجع مبتنی بر سنجش از دور در استان فارس
زهرا محمدی - شهره دیداری
تأثیر کاربرد عصاره جلبکی در افزایش رشد و عملکرد گیاهان گلخانهای
محمدرضا علیزاده جلگه پور - ساناز طراح یزدی - سمیه قاسمی سعادت آبادی
تحولات پنج نسل کشاورزی؛ از کار دستی تا هوش مصنوعی و اتوماسیون
آرزو حسنوند
بررسی حذف فسفر از محلول آبی توسط بیوچارحاصل از پوستموز اصلاحشده با کلسیمکلرید
آرزو عطایی - رضا خوشبوی - فاطمه میانجیان
Review of Biological Fertilizers and Biotechnological Approaches for Sustainable Agriculture: Reducing Chemical Pesticide Dependency
Hosein Yousefi
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
تعامل بین اسید سالیسیلیک و دیگر هورمونها در پاسخ به تنش در گیاهان
محبوبه محمدی - سمیه رستگار - سکینه ملائی محمدآبادی
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
بهینه سازی و استخراج ترکیبات فراسودمند از گیاه چوچاق جهت تولید مکمل غذایی
فاطمه هاشمی - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
بررسي کارایی هیستامین در ارزیابی کیفیت ماهي یلی خط کمانی در طي نگهداري در يخ
سراج بیتا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2