0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
نویسندگان :
ثمین دهقانی
1
نگین کریمی
2
حسین آهنگری
3
1- دانشکده علوم پزشکی مراغه
2- دانشکده علوم پزشکی مراغه
3- دانشکده علوم پزشکی مراغه
کلمات کلیدی :
مقاومت آنتی بیوتیکی،کشاورزی،صنایع غذایی،بهداشت عمومی
چکیده :
هدف: هدف از این مطالعه، مروری بر وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی، منابع ایجاد آن و خطرات محتمل تهدید کننده سلامت عمومی و چشم اندازهای آینده می باشد. مواد و روشها: برای یافتن مقالات مرتبط در پایگاه داده Pubmed و Scopus با کلمات کلیدی مدنظر مقالات مورد پایش قرار گرفته و مقالات به روز و کامل به عنوان مرجع انتخاب و استفاده شدند. یافتههای پژوهش: در دهه-های اخیر استفاده بی رویه از آنتیبیوتیکها و دریافت از منابع غذایی و انتشار آن ها در محیط، سبب افزایش مقاومت باکتریایی و پیدایش تهدید جدی برای بهداشت عمومی شده است. استفاده بیش از حد آنتیبیوتیکها در دامپروری و مقاصد افزایش تولیدات باعث ورود غیرقابل کنترل آنها به اکوسیستمها و افزایش مقاومت دارویی میشود که درمان عفونتها را دشوارتر و هزینهبرتر میکند. در این راستا، سه مسیر اصلی انتشار شامل خوراک دام، داروهای انسانی و دامپزشکی، و زبالههای تولیدی است که باعث آلودگی آب، خاک و زنجیره غذایی میشود. طبق آمارهای جهانی تولید آنتی بیوتیک ها به سطوح تخمینی 100 تا 200 هزار تن در سال می رسد که بخشی از این تولید در مسیر درمان عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد ولی با این حال، میزان بالای دریافت آنتیبیوتیک به افزایش مقاومت دارویی گونه های باکتریال کمک میکند. دریافت مزمن آنتیبیوتیکها حتی در غلظتهای پایین نیز میتواند ویژگی های ژنتیکی باکتریها را تغییر داده و مقاومت دارویی را سبب شود. نتیجهگیری: انتقال افقی ژن و ظهور مقاومت-های چند دارویی باعث افزایش سویههای مقاوم مانند استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به متیسیلین و انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین شده است و از سوی دیگر در کشاورزی و آبزیپروری، مصرف گسترده آنتیبیوتیکها انتقال ژنهای مقاوم را به انسان از طریق غذا تسهیل میکند. با توجه به روند گسترش مقاومت دارویی، باید سیاستهای مؤثر برای کنترل مصرف آنتیبیوتیک و نظارت بر انتشار آنها در محیط بهطور کامل مورد پایش و اجرا قرار بگیرند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تاثیر کاربرد خارجی تیامین بر فعالیت آنزیم¬های آنتی اکسیدانی گیاه کلزا تحت تنش سمیت مس
شقایق مرادی - طاهره السادات آقاجانزاده
شناسائی گیاه هندوانۀ ابوجهل بهعنوان میزبان نگاهدارندۀ دو بگوموویروس مهم در استان فارس
نسیم بشارتی - جهانگیر حیدرنژاد - مریم اسماعیلی - حسین معصومی
فراوردههای گوشتی تخمیری عملگرا
مهلا الهی نیا
تحلیل اثرات امنیت غذایی بر معیشت اقتصادی و اجتماعی روستایی نمونه موردی: روستای تپه سلام
ساره پاکاریان
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
مکانیابی بهینه مناطق مستعد برای جمعآوری آب باران با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روش (AHP)مطالعه موردی: استان سیستان و بلوچستان
سعید شجاعی
بررسی اثر ترکیب کائولین و روغن معدنی بر مهار پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus (Lep., Papilionidae)
عاطفه اسدنیا چوب بستی - محمدرضا دماوندیان - بهنام امیری بشلی
تاثیر فلزات سنگین بر رشد و سلامت گیاهان
اسما گرمی
بهبود ویژگیهای انگور رقم تامپسون با کاربرد تیمار هورمون براسینواسترویید (Vitis vinifera L.)
حمیده محمدی - زهرا پاک کیش
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4