0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
نویسندگان :
ثمین دهقانی
1
نگین کریمی
2
حسین آهنگری
3
1- دانشکده علوم پزشکی مراغه
2- دانشکده علوم پزشکی مراغه
3- دانشکده علوم پزشکی مراغه
کلمات کلیدی :
مقاومت آنتی بیوتیکی،کشاورزی،صنایع غذایی،بهداشت عمومی
چکیده :
هدف: هدف از این مطالعه، مروری بر وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی، منابع ایجاد آن و خطرات محتمل تهدید کننده سلامت عمومی و چشم اندازهای آینده می باشد. مواد و روشها: برای یافتن مقالات مرتبط در پایگاه داده Pubmed و Scopus با کلمات کلیدی مدنظر مقالات مورد پایش قرار گرفته و مقالات به روز و کامل به عنوان مرجع انتخاب و استفاده شدند. یافتههای پژوهش: در دهه-های اخیر استفاده بی رویه از آنتیبیوتیکها و دریافت از منابع غذایی و انتشار آن ها در محیط، سبب افزایش مقاومت باکتریایی و پیدایش تهدید جدی برای بهداشت عمومی شده است. استفاده بیش از حد آنتیبیوتیکها در دامپروری و مقاصد افزایش تولیدات باعث ورود غیرقابل کنترل آنها به اکوسیستمها و افزایش مقاومت دارویی میشود که درمان عفونتها را دشوارتر و هزینهبرتر میکند. در این راستا، سه مسیر اصلی انتشار شامل خوراک دام، داروهای انسانی و دامپزشکی، و زبالههای تولیدی است که باعث آلودگی آب، خاک و زنجیره غذایی میشود. طبق آمارهای جهانی تولید آنتی بیوتیک ها به سطوح تخمینی 100 تا 200 هزار تن در سال می رسد که بخشی از این تولید در مسیر درمان عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد ولی با این حال، میزان بالای دریافت آنتیبیوتیک به افزایش مقاومت دارویی گونه های باکتریال کمک میکند. دریافت مزمن آنتیبیوتیکها حتی در غلظتهای پایین نیز میتواند ویژگی های ژنتیکی باکتریها را تغییر داده و مقاومت دارویی را سبب شود. نتیجهگیری: انتقال افقی ژن و ظهور مقاومت-های چند دارویی باعث افزایش سویههای مقاوم مانند استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به متیسیلین و انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین شده است و از سوی دیگر در کشاورزی و آبزیپروری، مصرف گسترده آنتیبیوتیکها انتقال ژنهای مقاوم را به انسان از طریق غذا تسهیل میکند. با توجه به روند گسترش مقاومت دارویی، باید سیاستهای مؤثر برای کنترل مصرف آنتیبیوتیک و نظارت بر انتشار آنها در محیط بهطور کامل مورد پایش و اجرا قرار بگیرند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
اسرا سالاری - جهاد باقری
نقش بخش کشاورزی در گرمایش جهانی از طریق انتشار گاز گلخانه ای co2
میلاد کریم اللهی - راضیه پوردربانی - سجاد سبزی
ارزیابی تنوع ژنتیکی صفات فنولوژیکی اکوتیپهای گندم دیپلوئید (Aegilops tauschii) تحت تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی - محمد رضا عبداللهی
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
اثر سن درخت و عمق خاک بر برخی ویژگیهای شیمیایی خاک در باغهای کیوی
ذکریا معنوی - نفیسه یغمائیان - سپیده ابریشمکش
اثر کاربرد بیوچار و تلقیح با میکوریزا بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک و کارایی مصرف آب زرینگیاه در شرایط کمآبیاری
مرضیه بشارتی فر - غلامرضا خواجویی نژاد - عنایت الله توحیدی نژاد - جلال قنبری
واکاوی آثار تغییر اقلیم بر دمای بیشینه¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی و امنیت غذایی (مطالعه¬ی موردی: شهر سمنان)
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
تاثیر کاربرد لجن لاگونی تصفیهخانههای فاضلاب بر رشد و عملکرد نعناع فلفلی
رضا تیموری الشتر - حسن مومیوند - رضا ابوالقاسمی - حسین میرزایی نجفقلی
فراتحلیل چالشها و موانع کارآفرینی کشاورزی در ایران
فاطمه نقی بیرانوند - جعفر یعقوبی - غلامرضا مجردی
تاثیر محلولپاشی فنیلآلانین بر شاخصهای رشد فیزیولوژیک دانه برنج
پرستو دریادل - محمدرضا قلمبران - سیده بتول حسنی - مرتضی نصیری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2