0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نویسندگان :
نگین جلیلیان
1
منا صراحی نوبر
2
خدیجه کیارستمی
3
1- دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشگاه الزهرا(س)
3- دانشگاه الزهرا(س)
کلمات کلیدی :
آنزیم های پاداکساینده،باسیلوس،تنش خشکی،گونه های فعال اکسیژنRos،فیتوهورمون ها
چکیده :
با افزایش سریع جمعیت جهانی و در پی آن افزایش تقاضای مواد غذایی، تولید محصولات کشاورزی با چالشهای جدیدی مواجه شده است. یکی از مهمترین تهدیدات برای بهرهوری محصولات کشاورزی، تنش خشکی است که میتواند به طور چشمگیری عملکرد گیاهان را کاهش دهد. گیاهان در برابر این تنشها، پاسخهای فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی مختلفی از خود نشان میدهند، از جمله کاهش سرعت فتوسنتز، کاهش میزان تعرق، توقف رشد ساقه و ریشه، و تولید بیش از حد گونههای فعال اکسیژن (ROS) که آسیبهای جدی به بافتهای گیاهی وارد میآورد. این تغییرات میتوانند منجر به آسیبهای موقتی یا دائمی در گیاهان شوند و ضرورت توسعه استراتژیهایی برای کاهش این آسیبها را بیشتر میکنند. یکی از روشهای نوین و مؤثر برای مقابله با تنش خشکی، استفاده از باکتریهای محرک رشد گیاهی مانند گونههای باسیلوس است که قادرند تحمل گیاهان به این تنش را تقویت کنند. این باکتریها از طریق مکانیسمهای مختلفی مانند افزایش بیان آنزیمهای پاداکساینده (که از آسیبهای ناشی از تجمع ROS جلوگیری میکنند)، بهبود جذب آب و افزایش راندمان مصرف آن، و سنتز فیتوهورمونها برای تقویت رشد و عملکرد گیاه، تأثیرات مثبتی بر گیاهان تحت تنش خشکی دارند. بهطور کلی، استفاده از گونههای باسیلوس به عنوان یک راهکار پایدار و کارآمد برای تقویت مقاومت گیاهان در برابر تنشهای محیطی، به ویژه خشکی، چشمانداز مثبتی برای کشاورزی در شرایط اقلیمی متغیر و آیندهنگر به همراه دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکنش صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام کینوا (Chenopodium quinoa Willd) به سطوح افزایش یافته تراکم بوته و برگزدایی در شرایط اقلیمی اهواز (ملاثانی)
حسن شریفات - محمدرضا مرادی تلاوت - احمد کوچک زاده - علی مشتطی - هنا عبوده
Modern Methods of Disinfection and Sterilization of Food
Muhammad Kurd
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
مروری بر کاربرد الگوریتمهای یادگیری ماشین در ایمنی مواد غذایی
فاطمه زریسفی کرمانی
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی تهدید جدیدی برای مزارع گوجهفرنگی ارومیه
سیفالدین رحیم حسین مصلح - مینا راستگو
طبقهبندی تنش گیاهی با استفاده از ویژگیهای برگ و یادگیری ماشین
محمدرضا بحرینی بهزادی
Analyzing Drought Resistance of two Contrasting Pistachio Hybrid Rootstocks using Key Stress Tolerance Indices
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Isabella Mascio - Kourosh Vahdati
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
حذف علفکش گلایفوزیت توسط نانوذرات آهن از محیط آبی
اعظم نیک بخت - فاطمه غلامحسینی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4