0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نویسندگان :
نگین جلیلیان
1
منا صراحی نوبر
2
خدیجه کیارستمی
3
1- دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشگاه الزهرا(س)
3- دانشگاه الزهرا(س)
کلمات کلیدی :
آنزیم های پاداکساینده،باسیلوس،تنش خشکی،گونه های فعال اکسیژنRos،فیتوهورمون ها
چکیده :
با افزایش سریع جمعیت جهانی و در پی آن افزایش تقاضای مواد غذایی، تولید محصولات کشاورزی با چالشهای جدیدی مواجه شده است. یکی از مهمترین تهدیدات برای بهرهوری محصولات کشاورزی، تنش خشکی است که میتواند به طور چشمگیری عملکرد گیاهان را کاهش دهد. گیاهان در برابر این تنشها، پاسخهای فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی مختلفی از خود نشان میدهند، از جمله کاهش سرعت فتوسنتز، کاهش میزان تعرق، توقف رشد ساقه و ریشه، و تولید بیش از حد گونههای فعال اکسیژن (ROS) که آسیبهای جدی به بافتهای گیاهی وارد میآورد. این تغییرات میتوانند منجر به آسیبهای موقتی یا دائمی در گیاهان شوند و ضرورت توسعه استراتژیهایی برای کاهش این آسیبها را بیشتر میکنند. یکی از روشهای نوین و مؤثر برای مقابله با تنش خشکی، استفاده از باکتریهای محرک رشد گیاهی مانند گونههای باسیلوس است که قادرند تحمل گیاهان به این تنش را تقویت کنند. این باکتریها از طریق مکانیسمهای مختلفی مانند افزایش بیان آنزیمهای پاداکساینده (که از آسیبهای ناشی از تجمع ROS جلوگیری میکنند)، بهبود جذب آب و افزایش راندمان مصرف آن، و سنتز فیتوهورمونها برای تقویت رشد و عملکرد گیاه، تأثیرات مثبتی بر گیاهان تحت تنش خشکی دارند. بهطور کلی، استفاده از گونههای باسیلوس به عنوان یک راهکار پایدار و کارآمد برای تقویت مقاومت گیاهان در برابر تنشهای محیطی، به ویژه خشکی، چشمانداز مثبتی برای کشاورزی در شرایط اقلیمی متغیر و آیندهنگر به همراه دارد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
مبانی قرانی حضور تمدنی نماز جمعه نصر
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
تأثیر تنش شوری ناشی از تغییرات اقلیمی بر میزان کلروفیل برگ، هدایت روزنهای و کربوهیدراتهای محلول در ارقام مختلف گندم نان (Triticum aestivum L.)
میترا جباری - نفیسه مهدی نژاد - خالد سلیمی
مروری بر بیماری هاری (Rabies)
سجاد صفری - سید مبین قنبری
خطر مانکوزب بر سلامت سیستم تولید مثل و باروری در جنس نر
محدثه محمدی ساردو - روح الله میرمحمودی
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
بررسی خطرات بهداشتی و ایمنی در فرایند تولید و ذخیرهسازی زیستتوده جنگلی برای مقاصد انرژی
احسان باقری - هیمن خودکام
مروری بر پروبیوتیکها و پریبیوتیکهای رایج در صنعت طیور
نرگس نجفی - سید مصطفی پیغمبری
نقش صنعت بذر نوآور در افزایش بهرهوری کشاورزی و امنیت غذایی
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2