0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر بازیابی پایدار فسفر از پساب صنایع لبنی با استفاده از تبلور استروویت: رویکردی نوین در تولید کود زیستی
نویسندگان :
حسین کیانی
1
بهاره ابراهیمی تمندگانی
2
ملیکا امینی زاده
3
1- دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
2- دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
3- دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
استروویت،پساب لبنیات،تبلور،فسفات،کود
چکیده :
فسفر یک عنصر محدود و غیر قابل تجدید است. با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای مواد غذایی، حفظ و بازیابی این عنصر از اهمیت ویژهای برخوردار است. مطالعات انجام شده بیشتر در زمینهی بازیابی فسفر توسط رسوب استروویت از پسماندهای مختلف نظیر پساب شهری، ادرار انسانی و پساب خوکی است، در حالی که مطالعات محدودی به بازیابی مواد مغذی از طریق رسوبدهی استروویت از پساب لبنی پرداختهاند. غلظت فسفر در پساب خام فرآوری لبنیات بالا است که تخلیه آن در طبیعت اکوسیستمهای آبی را دچار مشکل میکند و منجر به پدیده اوتروفیکاسیون میشود. لذا بازیابی فسفر از پساب لبنیات از طریق رسوب دهی استروویت میتواند به عنوان یک منبع درآمد جدید برای صنایع لبنی به صورت تولید کودهای شیمیایی باشد. این مقاله با مروری بر مبانی ساختار شیمیایی استروویت آغاز میشود و سپس به بررسی فناوریهای توسعهیافته تاکنون برای بازیابی این ترکیب میپردازد. همچنین، تأثیر پارامترهای مختلف فرآیند بر بازده و کیفیت محصول مورد ارزیابی قرار میگیرد. در پایان، خلاصهای از کاربردهای کود استروویت و تاثیر آن در اقتصاد کشاورزی ارائه خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
امکان سنجی تولید شیر خشک جایگزین گوساله (شیر خشک دامی) غنی شده و پروبیوتیک
سید حسام حمیدی - مهدی قدرت - علی قاجار
تاثیر مقادیر مختلف فسفر بر میزان جذب فسفر در کینوا تحت تاثیر تنش شوری
منیره ابویی - ناصر برومند - معصومه صالحی
بررسی اثر پرتودهی بر سوخ و پیاز گیاهان نرگس و گلایول به منظور کاهش ارتفاع و امکان کاشت گلدانی تجاری
محبوبه محمدی - مهرداد باباربیع - پروین ذوالفقاری
سیستم آگروفارستری رهیافتی مؤثر در توسعه کشاورزی پایدار
محمد سعید وقار
نقش واکنشهای بیوشیمیایی در تولید ترکیبات معطر پنیر
محمدرضا صادقی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی - محبوبه باقری
مروری بر مکانیزم و تاثیر آلودگی ترکیبات شبه استروئیدی بر تغییرات متابولوم ماهی
سعید حاجی رضائی
عوامل بحران محیطزیست در جهان امروز و راهحلهای معنوی آن
علی احمدپور
کشاورزی پیشرفته با هوش مصنوعی: طرحی برای امنیت غذایی و آینده پایدار
خدیجه سلیمانی - بهمن خسروی پور
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصول
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2