0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی غلظت آفلاتوکسین در نمونههاي شیرینی سنتی (باقلوا) شهر ایرانشهر
نویسندگان :
ساناز کامرانی
1
معصومه مرحمتی
2
امیر ساسان مظفری نژاد
3
مهدیه رفیعی جم
4
حسین فرجی
5
1- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
2- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
3- دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
4- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
5- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
کلمات کلیدی :
آفلاتوکسین،شیرینی سنتی،باقلوا،ایرانشهر
چکیده :
هدف: آفلاتوکسـین ها از متابولیت هـای ثانویـه قارچ ها هسـتند کـه می توانند پیامدهای بسـیار خطرناکی را برای سـلامت انسـان داشـته باشـند. ورود آفلاتوکسـین بـه بـدن می تواند سـبب ایجاد سـرطان کبد شـود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی غلظت آفلاتوکسین هاي G1،G2 ،B1 و B2 در نمونه هاي باقلواهای شهر ایرانشهر انجام پذیرفت. مواد و روشها: در این مطالعـه حاضـر توصیفی از نـوع مقطعـی ، تعداد 25 نمونه شیرینی باقلوا از مراکز فروش شهر ایرانشهر جمع آوری و به آزمایشگاه غذا داروی علوم پزشکی زاهدان انتقال داده شد. غلظت آفلاتوکسین هاي کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بررسی شد. با استفااده از نرم افزار SPSS نسخه 25، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: نتایـج نشـان داد که تمامی نمونه های باقلوا دارای سـم آفلاتوکسـین B1 بودند. میانگین غلظت آفلاتوکسین هاي B1 وG1 به ترتیب در نمونه هاي باقلوا به ترتیب µg/kg 2 /88±0/0 و µg/kg3 /78±0/0 و میانگین غلظت B2 و G2 به ترتیب µg/kg 12/48±0/0 و µg/kg15 /35±0/0 بود. نتیجهگیری: غلظت آفلاتوکسین ها در نمونه های باقلوا کمتر از میزان اعلام شده از سوي موسسه استاندارد ایران (10 قسمت در بیلیون) دید شد. با توجه به کیفیت تغذیه اي پایین، مصرف این دسته از شیرینی جات بایستی با احتیاط بیشتري انجام پذیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مدیریت پایدار منابع در مناطق خشک: راهکارهای همبست آب، انرژی و غذا برای تأمین امنیت غذایی
ایمان حاجی راد - پریا پورمحمد
واکاوی شاخصههای تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهیدان مقاومت
رشید رکابیان
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
اثر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی و ریززیواگان گیاهی
آریادخت رضایی - مریم میرطالبی
اثر رعایت حق حیات موجودات زنده در محیط زیست بر تنوع زیستی در زیست بوم¬های کشاورزی: مطالعه موردی اثر حشرهکش دلتامترین بر جمعیت کفشدوزک هفت نقطهای در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
تشخیص باکتریهای جنس ریکتزیا در کنههای جمعآوری شده از گاوهای شهرستان عنبرآباد در سال 1398 با روش Real time PCR
محمد خلیلی - علی اصغر مظفری - حسین سلاجقه - فاطمه ناظری
تمدن نوین اسلامی و امپریالیسم
مینا نکوئیان
روش¬های مختلف آبزی پروری در مناطق خشک جهت تولید پایدار
هاشم خندان بارانی - محدثه میری
بررسی لاکتاز مهندسی شده در صنایع غذایی
محمد کرد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2