0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی غلظت آفلاتوکسین در نمونههاي شیرینی سنتی (باقلوا) شهر ایرانشهر
نویسندگان :
ساناز کامرانی
1
معصومه مرحمتی
2
امیر ساسان مظفری نژاد
3
مهدیه رفیعی جم
4
حسین فرجی
5
1- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
2- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
3- دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
4- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
5- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
کلمات کلیدی :
آفلاتوکسین،شیرینی سنتی،باقلوا،ایرانشهر
چکیده :
هدف: آفلاتوکسـین ها از متابولیت هـای ثانویـه قارچ ها هسـتند کـه می توانند پیامدهای بسـیار خطرناکی را برای سـلامت انسـان داشـته باشـند. ورود آفلاتوکسـین بـه بـدن می تواند سـبب ایجاد سـرطان کبد شـود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی غلظت آفلاتوکسین هاي G1،G2 ،B1 و B2 در نمونه هاي باقلواهای شهر ایرانشهر انجام پذیرفت. مواد و روشها: در این مطالعـه حاضـر توصیفی از نـوع مقطعـی ، تعداد 25 نمونه شیرینی باقلوا از مراکز فروش شهر ایرانشهر جمع آوری و به آزمایشگاه غذا داروی علوم پزشکی زاهدان انتقال داده شد. غلظت آفلاتوکسین هاي کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بررسی شد. با استفااده از نرم افزار SPSS نسخه 25، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: نتایـج نشـان داد که تمامی نمونه های باقلوا دارای سـم آفلاتوکسـین B1 بودند. میانگین غلظت آفلاتوکسین هاي B1 وG1 به ترتیب در نمونه هاي باقلوا به ترتیب µg/kg 2 /88±0/0 و µg/kg3 /78±0/0 و میانگین غلظت B2 و G2 به ترتیب µg/kg 12/48±0/0 و µg/kg15 /35±0/0 بود. نتیجهگیری: غلظت آفلاتوکسین ها در نمونه های باقلوا کمتر از میزان اعلام شده از سوي موسسه استاندارد ایران (10 قسمت در بیلیون) دید شد. با توجه به کیفیت تغذیه اي پایین، مصرف این دسته از شیرینی جات بایستی با احتیاط بیشتري انجام پذیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
طبقهبندی تنش گیاهی با استفاده از ویژگیهای برگ و یادگیری ماشین
محمدرضا بحرینی بهزادی
مروری بر تاثیر آنزیم آلفا آمیلاز بر افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
The Effect of Nutrition on Breast Cancer Caused by Mutations in BRCA1 and BRCA2 Genes
Abazar Abouzarkhani Fard - Zohreh Zahraei
مروری بر روشهای ارزیابی کیفیت ماهی: تکنیکها، چالشها و نوآوریها
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
ارزیابی رهاسازی فسفر از کودهای حیوانی و لجن فاضلاب طی زمان¬های مختلف گرماگذاری در یک خاک آهکی
لیلا زارع - عبدالمجید رونقی
شیوع و شدت انگلهای خونی آپی کمپلکسایی در جمعیتی از گاوهای شمال ایران
زهرا دربندی املشی - حسین جوان بخت
بیوتروریسم کشاورزی
صدیقه سادات سیددعائیان - ابراهیم دورانی علیایی
Universal Cardinium Infection and Absence of Wolbachia in Iranian Rhizoglyphus robini: Evolutionary and Agricultural Implications
Marzieh Kashkouli - Jahangir Khajehali - Hosein Samadieh - Sanaz Rahnama
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2