0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر همافزایی بیفیدوباکتریوم و زایلواولیگوساکارید بر کاهش عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و آبزیان در در جیره قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
نویسندگان :
علیرضا سالارزاده
1
جمشید اسلامی
2
1- گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس
2- گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس
کلمات کلیدی :
قزلآلای رنگینکمان،بیفیدوباکتریوم،زایلواولیگوساکارید،سینبیوتیک،Aeromonas hydrophila
چکیده :
استفاده از ترکیبات زیستفعال مانند پروبیوتیکها و پریبیوتیکها در صنعت آبزیپروری، رویکردی رو به رشد به منظور افزایش سلامت و بهبود کیفیت محصولات شیلاتی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر همافزایی پروبیوتیک (بیفیدوباکتریوم sp.) و پریبیوتیک زایلواولیگوساکارید (XOS) در جیره غذایی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بر کاهش تراکم باکتری آئروموناس هیدروفیلا ( Aeromonas hydrophila) و بهبود شاخصهای ایمنی طراحی و اجرا شد. به این منظور، آزمایشی هشت هفتهای در استخرهای بتنی با چهار تیمار شامل: شاهد (فاقد پروبیوتیک و پریبیوتیک)، پروبیوتیک (حاوی پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم sp.)، پریبیوتیک (حاوی پریبیوتیک XOS) و سینبیوتیک (حاوی ترکیب پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم sp. و پریبیوتیک XOS) با سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در پایان دوره، ماهیان هر تیمار در معرض تلقیح باکتری A. hydrophila قرار گرفتند و تراکم باکتری در بافت کبد ماهی و شاخصهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، ایمونوگلوبولین سرمی ( IgM)، شمارش گلبولهای سفید و قرمز ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تیمار سینبیوتیک به طور معنیداری (p<0.05) بیشترین بهبود را در شاخصهای ایمنی و کمترین تراکم A. hydrophila را نشان داد. همچنین، تیمارهای مستقل پروبیوتیک و پریبیوتیک نیز اثرات مثبتی بر شاخصهای ایمنی و کاهش تراکم باکتری نشان دادند، اما این اثرات کمتر از تیمار سینبیوتیک بود. بر اساس یافتههای این پژوهش، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از ترکیب پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم sp. و پریبیوتیک زایلواولیگوساکارید، رویکردی کارآمد برای کاهش عوامل بیماریزای مشترک بین آبزیان و انسان و بهبود سلامت ماهیان پرورشی است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
محدثه امیری - سیف اله فیضی خانقاه
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
فاطمه ارتیاعی - مجید جعفری
بررسی میزان آلودگی به بروسلوز گاوی به روش تست حلقه شیر در استان مازندران طی سالهای اخیر
محمودرضا اثناعشری
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
ثمین دهقانی - نگین کریمی - حسین آهنگری
ارزیابی کاربرد برگی ملاتونین بر خصوصیات موفولوژیک نعناع فلفلی(Mentha piperita L.) تحت تنش شوری
سحر خمسه زاده قزوینی - موسی رسولی - فاطمه برنا
نانوتکنولوژی برای بهبود کیفیت، خواص و ایمنی مواد غذایی و کشاورزی: روندهای اخیر و آینده
نادیا ترقی خواه - شهرک واتگر - پریا حسین زاده
بررسی اثر ترکیب کائولین و روغن معدنی بر مهار پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus (Lep., Papilionidae)
عاطفه اسدنیا چوب بستی - محمدرضا دماوندیان - بهنام امیری بشلی
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
Growth and Antioxidant Mechanisms of Seven Pistachio Interspecific Hybrid Rootstocks in Response to Water Stress
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Ali Najafdoulabi - Kourosh Vahdati
بررسی و مقایسه میزان انرژی مصرفی مدلهای مختلف دستگاههای وکیوم سیب در استان خوزستان
محمد مهران زاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4