0% Complete
صفحه اصلی
/
همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت
رابطه مبانی فقهی و تمدن سازی نوین اسلامی
نویسندگان :
رشید رکابیان
1
1- عضوهیات علمی دانشگاه ایت الله بروجردی
کلمات کلیدی :
تمدن ، فقه، تمدن نوین اسلامی
چکیده :
تمدن اسلامی با بعثت رسول خدا (ص) و هجرت او به مدینه شکل گرفت. مسلمانان با اتکاء بر آموزههای قرآن و سفارشهای پیامبر (ص) و ائمه (ع) آن را تا قرن پنجم هجری به اوج رساندند. با حملات صلیبیان، مغولان و سقوط اندلس و مشکلات داخلی جهان اسلام، تمدن اسلامی دچار انحطاط شد؛ ولی در عهد صفویان، عثمانیها و گورکانیان هند، مجدداً رونق گرفت. در قرن نوزدهم، استعمارگران به مسلمانان حمله کردند و دوباره تمدن اسلامی دچار رکود گردید. متفکران اسلامی در ایران، مصر و سایر کشورها برای مقابله با تمدن غرب، بازگشت به اسلام راستین را مطرح کردند. بیداری اسلامی در ایران از عصر قاجاریه شروع و با پیروزی انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) در سال 1357 ه.ش به اوج رسید و باعث بیداری اسلامی در جهان عرب گردید. به دلیل اهمیت تاریخ تمدن اسلامی به ویژه بیداری اسلامی که در کشورهای مسلمان به وجود آمده است، امروزه این نوع پژوهشها از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این بین دیدگاه هایی در تاریخ معاصر بر نفی رابطه تمدن وفقه تاکید داشتند و دیدگاه دیگر برفقه را تمدن ساز میدانند بر این اساس سوال تحقیق به مبانی فقهی تمدن نوین می پردازد و فرضیه تحقیق با روش توصیفی تحلیلی پاسخ میدهدبا توجه به مؤلفه های تمدن در چهار حوزه سیاست، اقتصاد ،فرهنگ وحقوق، فقه برای هر چهار حوزه برنامه ارئه کرده است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مدیریت تنش آب با TDS بالا در جوجههای گوشتی: تعامل سلنیوم آلی و سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون (RAAS)
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
نقش هوش مصنوعی در مدیریت آفات: راهکارهای نوین و چالشهای اجرایی
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
Novel Approaches in Insect Usage in the Field of Plant Protection
Marzieh Kashkouli
تعامل بین اسید سالیسیلیک و دیگر هورمونها در پاسخ به تنش در گیاهان
محبوبه محمدی - سمیه رستگار - سکینه ملائی محمدآبادی
پیشرفتهای اخیر در فناوری اکستروژن در صنعت غذا
حنان لشکری
مروری بر کاربردهای ترکیبات پریبیوتیک در صنایع غذایی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
کاربرد گیاهان دارویی در تولید نوشیدنیهای فراسودمند، تاثیر بر ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانها
عهدیه بهزادی - محمد بلوردی - اعظم ایوبی - مهدی کرامت جهرمی
نقش بیوانفورماتیک در تجزیه و تحلیل دادههای ژنومی برای ارتقای مقاومت به بیماری در گیاهان به منظور بهبود ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
زینب میرزاپور
اولین گزارش از شناسایی ویروس موزائیک زرد لوبیا (Potyvirus phaseoluteum) از گیاه فریزیا از ایران
سید عبداله معراجی نیا - احمد حسینی - علی پور خالویی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2