0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر تیپ پوشش گیاهی بر محتوای کربن گیاهی مراتع
نویسندگان :
مجید آقامحسنی فشمی
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا
کلمات کلیدی :
تیپ های مراتع،محتوای کربن،البرز مرکزی،مدیریت مراتع
چکیده :
کربن گیاهی به عنوان اولین مرحله ورود کربن به اکوسیستم از طریق فوتوسنتز می باشد. محتوای کربن گیاهی که شامل کربن سطح و زیر سطح زمین می شود یک فاکتور مهم بر ترسیب کربن توسط مراتع و گراس لند ها می باشد. در سالهای اخیر تخریب مراتع که باعث تغییر در درصد و نوع پوشش گیاهی و به تبع آن تغییر در میزان لاشبرگ و زیست توده گیاهی شده، میزان محتوای کربن مراتع را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. کربن موجود در خاک تقریبا دو برابر کربن موجود در گیاهان و اتمسفر می باشد. تیپ گیاهی نسبت به سایر خصوصیات زمین شناسی بر بودجه کربن تاثیرگذار می باشد. همان طور که مشخص می باشد چرای بیرویه دام باعث کاهش در صد پوشش گیاهی می گردد، واکنش بعدی مرتع تغییر درصد گیاهان مختلف می باشد( گاهش گیاهان خوشخوراک و افزایش گیاهان با خوشخوراکی پایین). این تغییر ترکیب گیاهان مرتع می تواند بر محتوای کربن آن اثر زیادی بگذارد. جهت بررسی تاثیر نوع تیپ گیاهی بر میزان محتوای کربن دوتیپ گیاهی در دامنه البرز مرکزی و منطقه شمیرانات شناسایی و انتخاب شد. بخش اعظمی ازدرصد پوشش تیپ یک(Astragalus submit و Bromus tomentellus)را گیاهان بوته ای تشکیل می دهند که از خوشخوراکی کمی برخوردارند و در نتیجه کیفیت مرتع نیز از نظر خوشخوراکی پایین تشخیص داده شد. در تیپ گیاهی شماره دو (Geum kokanicum, Dactylis glomerata )که سایت مطالعاتی شماره 2 ما را نیز به خود اختصاص می داد، اکثریت درصد پوشش را گیاهان فورب یا پهن برگان علفی تشکیل می دادند که با توجه به خوشخوراکی اغلب آنها مرتع از نظر چرای دام مناسب می باشد. پس از جمع آوری نمونه های لازم و انجام آنالیز و مشخص کردن محتوای کربن درنمونه ها و انجام تحلیل آماری Independent sample t- test نتایج حاصل شد. محتوای کربن ریشه و رشد سال قبل در تیپ یک بیشتر و محتوای کربن موجود در لاشبرگ و رویش سال جاری در تیپ دو از مقدار بیشتری برخوردار بود. همچنین مجموع محتوای گیاهی در تیپ یک به دلیل بوته ای بودن مرتع نسبت به تیپ دو با فرم رویشی پهن برگ- گراس از مقدار بیشتری برخوردار بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) بر فراسنجه¬های جدول زندگی سوسک چهار نقطهای حبوبات، Callosobruchus maculatus (F.) (Coleoptera: Chrysomelidae)
حانیه سادات عزیزی کاشی - بهرام ناصری - هوشنگ رفیعی دستجردی - جبرائیل رزمجو - عسگر عباداللهی
ارزیابی کارایی تریاکونتانول در پاسخهای بادام درشرایط تنش خشکی و بازیابی
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
کاربرد هوش مصنوعی در شناسایی و پیشگیری از مقاومت آنتیبیوتیکی
مجتبی اسدی - زهرا خواجه زاده یاوری
پیشرفتهای اخیر در فناوری اکستروژن در صنعت غذا
حنان لشکری
Passive and Active Microwave Remote Sensing in Agricultural Forecasting
Amin Rostami
درونپوشانی، فنآوری نوین در فرآوری مواد غذایی
حنان لشکری
سازوکار هورمونِ گیاهیِ سیتوکینین در قارچها
مهسا ساکی - یاسمن مظفری گودرزی - زهرا میرسلیمانی
Moderate Osmotic Stress Ameliorates Root Formation and Acclimatization in Apple Rootstock
Masoud Azizi - Parvin Sayadi - Reza Ghahremani
کاربرد نانوکیتوزان و اسانسهای گیاهی در توسعه فیلمهای خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
بررسی خصوصیات کیفی آب آبیاری تحت تاثیر دستگاه القاءکننده میدان مغناطیسی
عارف فاتحی - بابک پاساری - اسعد رخزادی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2