0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر تیپ پوشش گیاهی بر محتوای کربن گیاهی مراتع
نویسندگان :
مجید آقامحسنی فشمی
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا
کلمات کلیدی :
تیپ های مراتع،محتوای کربن،البرز مرکزی،مدیریت مراتع
چکیده :
کربن گیاهی به عنوان اولین مرحله ورود کربن به اکوسیستم از طریق فوتوسنتز می باشد. محتوای کربن گیاهی که شامل کربن سطح و زیر سطح زمین می شود یک فاکتور مهم بر ترسیب کربن توسط مراتع و گراس لند ها می باشد. در سالهای اخیر تخریب مراتع که باعث تغییر در درصد و نوع پوشش گیاهی و به تبع آن تغییر در میزان لاشبرگ و زیست توده گیاهی شده، میزان محتوای کربن مراتع را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. کربن موجود در خاک تقریبا دو برابر کربن موجود در گیاهان و اتمسفر می باشد. تیپ گیاهی نسبت به سایر خصوصیات زمین شناسی بر بودجه کربن تاثیرگذار می باشد. همان طور که مشخص می باشد چرای بیرویه دام باعث کاهش در صد پوشش گیاهی می گردد، واکنش بعدی مرتع تغییر درصد گیاهان مختلف می باشد( گاهش گیاهان خوشخوراک و افزایش گیاهان با خوشخوراکی پایین). این تغییر ترکیب گیاهان مرتع می تواند بر محتوای کربن آن اثر زیادی بگذارد. جهت بررسی تاثیر نوع تیپ گیاهی بر میزان محتوای کربن دوتیپ گیاهی در دامنه البرز مرکزی و منطقه شمیرانات شناسایی و انتخاب شد. بخش اعظمی ازدرصد پوشش تیپ یک(Astragalus submit و Bromus tomentellus)را گیاهان بوته ای تشکیل می دهند که از خوشخوراکی کمی برخوردارند و در نتیجه کیفیت مرتع نیز از نظر خوشخوراکی پایین تشخیص داده شد. در تیپ گیاهی شماره دو (Geum kokanicum, Dactylis glomerata )که سایت مطالعاتی شماره 2 ما را نیز به خود اختصاص می داد، اکثریت درصد پوشش را گیاهان فورب یا پهن برگان علفی تشکیل می دادند که با توجه به خوشخوراکی اغلب آنها مرتع از نظر چرای دام مناسب می باشد. پس از جمع آوری نمونه های لازم و انجام آنالیز و مشخص کردن محتوای کربن درنمونه ها و انجام تحلیل آماری Independent sample t- test نتایج حاصل شد. محتوای کربن ریشه و رشد سال قبل در تیپ یک بیشتر و محتوای کربن موجود در لاشبرگ و رویش سال جاری در تیپ دو از مقدار بیشتری برخوردار بود. همچنین مجموع محتوای گیاهی در تیپ یک به دلیل بوته ای بودن مرتع نسبت به تیپ دو با فرم رویشی پهن برگ- گراس از مقدار بیشتری برخوردار بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
سرخکردن هوای داغ: راهکاری موثر برای حفظ ایمنی و کیفیت تغذیهای غذاهای دریایی
بهاره معروف پور - امان محمد ضیائی فر - حسن صباغی
سيستم تجزيه و تحليل خطر و نقاط کنترل بحراني در ایمنی فرآیند سرخکردن
حسن صباغی
بررسی خصوصیات چهار گونه جلبک قرمز با روش الکتروشیمیایی
اسماعیل تماری - هاجر صداقت
القای مکانیسمهای دفاعی در برابر سفیدک پودری خیار با عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج
هاجر سلیمانی - رضا مستوفیزاده قلمفرسا
پرینت سهبعدی غذا: چه غذاهایی قابل چاپ هستند؟
مینا سالاری شهری
تاثیرات آبیاری فاضلاب بر خاکهای کشاورزی
محمدرضا فدایی تهرانی - زهرا خارزنی - سهیلا غلامی
Neoscytalidium dimidiatum (Botryosphaeriaceae, Ascomycota) همراه با شاخه، جوانه، میوه و بذر درختان انبه (Mangifera indica L.) در ایران
آتیه رئیسی - حمید محمدی
مطالعه اثر هضم مشترک بیهوازی فضولات مرغی با باگاس نیشکر پیشفرآوری شده با هیدروژن پراکسید بر نرخ تولید بیوگاز
میلاد احمدیان - اسماعیل مهریار - حمید زیلویی
مقایسه روشهای مختلف پیشبینی روند مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر در ایران
فاطمه وزیری نسب
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2