0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
برآورد کیفیت آبخوانهای دشت البرز برای مصارف کشاورزی و آب شرب
نویسندگان :
مهدی هدایت پور
1
حمیدرضا ربیعی فر
2
حسین حسن پور درویشی
3
رضا شیرین آبادی
4
سعید فرخی زاده
5
1- گروه مهندسی عمران، دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، تهران، ایران
2- استادیار دانشگاه، گروه عمران، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- دانشیار گروه مدیریت منابع آب،واحد شهرقدس،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران
4- دانشیار گروه مهندسی عمران و مرکز تحقیقات مدل سازی و بهینه سازی در علوم و مهندسی واحد تهران جنوب ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
5- استادیار مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران
کلمات کلیدی :
آب زیر زمینی و آبخوان،پارامترهای کمی و کیفی،نمودار شولر،نمودار ویلکوکس
چکیده :
آبهای زیرزمینی بهعنوان یکی از منابع حیاتی تأمین آب در مناطق خشک و نیمهخشک جهان، نقش مهمی در تأمین نیازهای کشاورزی، شرب و صنعت ایفا میکنند. در دشت البرز، کیفیت آبهای زیرزمینی بهویژه برای مصارف کشاورزی و شرب از اهمیت بالایی برخوردار است. این تحقیق با استفاده از شاخصهای کیفی آب و نمودارهای ویلکوکس و شولر، کیفیت آبهای زیرزمینی دشت البرز را برای مصارف کشاورزی و شرب مورد بررسی قرار داده است. آمار و اطلاعات کمی و کیفی 7 آبخوان در بازه زمانی 10 ساله (1393-1402) در این مطالعه استفاده شد. نتایج نشان میدهد که کیفیت آب در آبخوانهای مختلف متفاوت است. در برخی آبخوانها مانند W1 و W3، آب برای شرب قابل قبول است، در حالی که در دیگر آبخوانها مانند W2، کیفیت آب برای شرب نامناسب است. در بخش کشاورزی، بیشتر آبها در کلاسهای C2-S1 و C3-S2 قرار دارند که نشاندهنده آب شور با قابلیت استفاده در کشاورزی با مدیریت مناسب و انتخاب گیاهان مقاوم به شوری میباشد. این تحقیق اطلاعات ارزشمندی را برای مدیریت منابع آبی و برنامهریزیهای پایدار ارائه میدهد و میتواند به بهبود بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی دشت البرز کمک کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکاوی شبکههای ژنی دفاعی پرتقال شیرین در پاسخ به باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus
فاطمه سهرابی - علی مقدم - مرضیه مهری
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
نقش استارتآپها در توسعه اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی استان سیستان و بلوچستان
علی سردار شهرکی - معصومه نجاری
پیشرفتهای اخیر در فناوری اکستروژن در صنعت غذا
حنان لشکری
بهبود اثرات تنشخشکی بر رشد، زنده¬مانی و برخی صفات فیزیولوژیک نهال¬¬های بلندمازو با استفاده از کود اوره
الهام اکاتی - علیرضا علی عرب
بررسی تأثیر روشهای مختلف خشککردن بر ترکیبات اسانسی گیاهان دارویی: مطالعه مروری
محدثه احمدی - اکبر عرب حسینی - هادی صمیمی اخیجهانی
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در تشخیص بیماریهای گیاهی
نسرین سیدی
بررسی چالشهای مرتبط با تنوع زیست محیطی در شهریاسوج
سیده فائزه لاهوتی نسب - سیامک دخانی
شناسایی عوامل مؤثر بر پایداری نهادهای مشارکتی مستقر در پروژه¬های منابع طبیعی (مطالعه موردی: پروژه ترسیب کربن شهرستان اسفراین)
مهسا امانی - ابوالفضل طهماسبی - امین محمدی استادکلایه - یاسر قاسمی آریان
تاثیر نوع تغذیه سیلیکونی بر محتوی عناصر غذائی در ریشهها و اندامهای هوائی گیاه گندم در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2