0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی چرخه عمر (LCA) و نقش آن در بهبود پایداری محیط زیست
نویسندگان :
اعظم تبیانیان
1
محمد طلائیان عراقی
2
مریم شاه بابای آشتیانی
3
حسین طوری
4
1- دانشگاه تهران
2- پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار
3- دانشگاه تهران
4- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
ارزیابی چرخه عمر،آلودگی،اثرات محیط زیستی،فناوری نوین
چکیده :
ارزیابی چرخه عمر (LCA) بهعنوان یک ابزار کلیدی برای تحلیل تأثیرات زیستمحیطی محصولات و فرآیندها از مرحله استخراج مواد اولیه تا پایان عمر آنها شناخته میشود. این ابزار بهویژه در دهههای اخیر در راستای بهبود محیط زیست پایدار و کاهش اثرات منفی آلودگی بر محیط زیست توجه بسیاری از صنایع و محققان را به خود جلب کرده است. هدف اصلی LCA ارزیابی تأثیرات زیستمحیطی شامل مصرف انرژی، انتشار آلایندهها، تغییرات اقلیمی، و استفاده از منابع طبیعی در طول چرخه عمر یک محصول و استفاده از منابع طبیعی می باشد. این مقاله به تحلیل فرآیندها و مراحل مختلف LCA، استانداردهای بینالمللی مربوطه و کاربردهای آن در صنایع مختلف پرداخته است. علاوه بر این، مزایا و چالشهای استفاده از این ابزار در کاهش اثرات زیستمحیطی و ارتقاء پایداری محیط مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند که با وجود چالشهای هزینهبر و پیچیدگی در تحلیل، LCA میتواند ابزاری مؤثر برای کاهش آلودگیها، بهینهسازی مصرف منابع و انتخاب مواد و فناوریهای پاک تر باشد و گسترش استفاده از LCA در صنایع و همکاری ها در سطح بین المللی می تواند به عنوان یک استراتژی مهم برای دستیابی به توسعه پایدار و کاهش اثرات منفی آنها خصوصاً آلودگی های حصال از صنایع و پسماند بر محیط زیست باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
روشهای تولید و کاربرد نانوذرات مس در بستهبندی مواد غذایی
صابر حیدرنژاد ماکویی - فرید عمیدی فضلی - ندا عمیدی فضلی
بررسی اثر حس تعلق مکانی بر تمایل به پرداخت جهت احیا تالاب جازموریان: مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه جیرفت
محسن عادلی ساردوئی
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
مروری بر بیماریزایی بیمارگرهای گیاهی در انسان
مینا راستگو - محمدرضا اتابکی
مروری جامع بر فلزات سنگین: منابع، اثرات زیستمحیطی و انسانی، و روشهای نوین اصلاح با نگاهی به وضعیت ایران
فهیمه سبزواری - ندا کبیری
درونپوشانی، فنآوری نوین در فرآوری مواد غذایی
حنان لشکری
توسعه پایدار توسعه روستایی بر تاکید در دانش بومی
بهمن خسرویپور
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
الهام ارجمند - علی مقدم - علیرضا افشاریفر
اولین گزارش از همراهی باکتری Klebsiella pneumoniae با بیماری لکه برگی پسته
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - مهدی آزادوار - اکبر حسینی پور - زهره لری
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2