0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی خصوصیات زایشی توت فرنگی رقم سابرینا تحت تیمارهای نانو ذرات زینک اکساید و باکتری Bacillus velezensis در شرایط تنش قلیایی)
نویسندگان :
عباس دانایی فر
1
اسمعیل خالقی
2
1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
کلمات کلیدی :
تعداد گل،سابرینا،زینک اکساید،عملکرد
چکیده :
توت فرنگی (Fragaria x ananassa Duch.) گیاهی علفی، چند ساله و عمدتاً روز کوتاه ترکیبی از دو گونه اکتاپلوئید است. نانوکودها، یک فناوری نسبتاً جدید در کشاورزی است که به دلیل مزایای بالقوه خود در افزایش جذب مواد مغذی، بهبود بهرهوری محصولات میوه و مقاومت به تنش ها مورد توجه قرار گرفته است. یکی دیگر از روشهای امیدوارکننده، جهت بهبود شرایط گیاه در برابر تنشها استفاده از ریزوباکتریهای محرک رشد گیاهی (PGPR) است. لذا جهت بررسی مقاومت گیاه توت فرنگی نسبت به شرایط تنش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفت. در این آزمایش اثر سه سطح نانو ذرات زینک اکساید (0 و 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و دو سطح باکتری Bacillus velezensis (تلقیح و بدون تلقیح باکتری) در دوسطح pH (5/6 و 8) بر روی خصوصیات زایشی توت فرنگی بررسی گردید نتایج نشان داد کاربرد نانوذرات زینک اکساید در هر دو سطح pH موجب افزایش معنی داری در تعداد گل، تعداد میوه و عملکرد گردید. به طوری که غلظت 200 میلی گرم بر لیتر در 5/6pH دارای بیشترین تعداد گل (66/9) و تعداد میوه (16/7) بود که افزایش 91/34 و 20/43 درصدی به ترتیب در تعداد گل و میوه نسبت به شاهد داشت. کاربرد نانوذرات زینک اکساید در غلظت 100 میلی گرم بر لیتر بدون تلقیح باکتری موجب افزایش معنی دار درصد میوه بندی نسبت به اغلب تیمارها گردید. بیشترین میزان عملکرد (77 گرم) در 5/6pH، غلظت 100 میلی گرم بر لیتر زینک اکساید همراه با تلقیح باکتری به دست آمد که نسبت به اغلب تیمارها معنی دار بود و افزایش 95/20 درصدی نسبت به شاهد داشت. به طور کلی اعمال تیمارها به خصوص غلظت 200 میلی گرم بر لیتر نانو ذرات زینک اکساید موجب افزایش خصوصیات زایشی در توت فرنگی سابرینا گردید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحلیل شدت و مدت خشکسالی هواشناسی در دشت مغان، استان اردبیل
پویا اللهویردی پور
تعیین نیروی گسیختگی پسته
سید رسول راضی هشجین - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر تغییر شکل در نقطه گسیختگی پسته
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
مدیریت تنش آب با TDS بالا در جوجههای گوشتی: تعامل سلنیوم آلی و سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون (RAAS)
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
ارزیابی خشکسالی در حوضه آجیچای، استان آذربایجان شرقی
پویا اللهویردی پور - یعقوب دین پژوه
شناسایی مؤلفههای پذیرش فناوری انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق روستایی شهرستان سراوان: استراتژی نظریه داده بنیان
فاطمه ارتیاعی - سید ابوالقاسم برآبادی
بررسی حضور و اثرات منفی میکروپلاستیکها بر گیاهان تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
سارا امامی - محمدحسین صیادی
مطالعه اثر هضم مشترک بیهوازی فضولات مرغی با باگاس نیشکر پیشفرآوری شده با هیدروژن پراکسید بر نرخ تولید بیوگاز
میلاد احمدیان - اسماعیل مهریار - حمید زیلویی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2