0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی خصوصیات زایشی توت فرنگی رقم سابرینا تحت تیمارهای نانو ذرات زینک اکساید و باکتری Bacillus velezensis در شرایط تنش قلیایی)
نویسندگان :
عباس دانایی فر
1
اسمعیل خالقی
2
1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
کلمات کلیدی :
تعداد گل،سابرینا،زینک اکساید،عملکرد
چکیده :
توت فرنگی (Fragaria x ananassa Duch.) گیاهی علفی، چند ساله و عمدتاً روز کوتاه ترکیبی از دو گونه اکتاپلوئید است. نانوکودها، یک فناوری نسبتاً جدید در کشاورزی است که به دلیل مزایای بالقوه خود در افزایش جذب مواد مغذی، بهبود بهرهوری محصولات میوه و مقاومت به تنش ها مورد توجه قرار گرفته است. یکی دیگر از روشهای امیدوارکننده، جهت بهبود شرایط گیاه در برابر تنشها استفاده از ریزوباکتریهای محرک رشد گیاهی (PGPR) است. لذا جهت بررسی مقاومت گیاه توت فرنگی نسبت به شرایط تنش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفت. در این آزمایش اثر سه سطح نانو ذرات زینک اکساید (0 و 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و دو سطح باکتری Bacillus velezensis (تلقیح و بدون تلقیح باکتری) در دوسطح pH (5/6 و 8) بر روی خصوصیات زایشی توت فرنگی بررسی گردید نتایج نشان داد کاربرد نانوذرات زینک اکساید در هر دو سطح pH موجب افزایش معنی داری در تعداد گل، تعداد میوه و عملکرد گردید. به طوری که غلظت 200 میلی گرم بر لیتر در 5/6pH دارای بیشترین تعداد گل (66/9) و تعداد میوه (16/7) بود که افزایش 91/34 و 20/43 درصدی به ترتیب در تعداد گل و میوه نسبت به شاهد داشت. کاربرد نانوذرات زینک اکساید در غلظت 100 میلی گرم بر لیتر بدون تلقیح باکتری موجب افزایش معنی دار درصد میوه بندی نسبت به اغلب تیمارها گردید. بیشترین میزان عملکرد (77 گرم) در 5/6pH، غلظت 100 میلی گرم بر لیتر زینک اکساید همراه با تلقیح باکتری به دست آمد که نسبت به اغلب تیمارها معنی دار بود و افزایش 95/20 درصدی نسبت به شاهد داشت. به طور کلی اعمال تیمارها به خصوص غلظت 200 میلی گرم بر لیتر نانو ذرات زینک اکساید موجب افزایش خصوصیات زایشی در توت فرنگی سابرینا گردید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر مکانیزم و تاثیر آلودگی ترکیبات شبه استروئیدی بر تغییرات متابولوم ماهی
سعید حاجی رضائی
بررسی خصوصیات کیفی آب آبیاری تحت تاثیر دستگاه القاءکننده میدان مغناطیسی
عارف فاتحی - بابک پاساری - اسعد رخزادی
روندهای فعلی تجزیه و تحلیل، ایمنی و بسته بندی مواد غذایی
نادیا ترقی خواه - شهرک واتگر - پریا حسین زاده
مروری جامع بر فلزات سنگین: منابع، اثرات زیستمحیطی و انسانی، و روشهای نوین اصلاح با نگاهی به وضعیت ایران
فهیمه سبزواری - ندا کبیری
بهبود طراحی بستهبندی انجیر خشک بر اساس الگوها و شیوههای مصرف: فرصتها و چالشها
محرم قهرمانی درویش - محمد حسین مقدسی
اجرای اقتصاد چرخهای در زنجیره تأمین کشاورزی
سمیه Naghavi
بررسی تأثیر باکتریهای شور و قلیاپسند بر رشد رویشی دانهالهای پسته
مهرنوش اسکندری تربقان - عبدالحمید شرافتی
بررسی تأثیر اقتصاد دیجیتال بر تابآوری بخش کشاورزی
علیرضا کرباسی - رسول بنسبردی
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
نقش کشاورزی دقیق مبتنی بر هوش مصنوعی در پیادهسازی اصول قانون اساسی و سیاستهای کلان بخش کشاورزی
حسن بیارجمندی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4