0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی خصوصیات زایشی توت فرنگی رقم سابرینا تحت تیمارهای نانو ذرات زینک اکساید و باکتری Bacillus velezensis در شرایط تنش قلیایی)
نویسندگان :
عباس دانایی فر
1
اسمعیل خالقی
2
1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
کلمات کلیدی :
تعداد گل،سابرینا،زینک اکساید،عملکرد
چکیده :
توت فرنگی (Fragaria x ananassa Duch.) گیاهی علفی، چند ساله و عمدتاً روز کوتاه ترکیبی از دو گونه اکتاپلوئید است. نانوکودها، یک فناوری نسبتاً جدید در کشاورزی است که به دلیل مزایای بالقوه خود در افزایش جذب مواد مغذی، بهبود بهرهوری محصولات میوه و مقاومت به تنش ها مورد توجه قرار گرفته است. یکی دیگر از روشهای امیدوارکننده، جهت بهبود شرایط گیاه در برابر تنشها استفاده از ریزوباکتریهای محرک رشد گیاهی (PGPR) است. لذا جهت بررسی مقاومت گیاه توت فرنگی نسبت به شرایط تنش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفت. در این آزمایش اثر سه سطح نانو ذرات زینک اکساید (0 و 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و دو سطح باکتری Bacillus velezensis (تلقیح و بدون تلقیح باکتری) در دوسطح pH (5/6 و 8) بر روی خصوصیات زایشی توت فرنگی بررسی گردید نتایج نشان داد کاربرد نانوذرات زینک اکساید در هر دو سطح pH موجب افزایش معنی داری در تعداد گل، تعداد میوه و عملکرد گردید. به طوری که غلظت 200 میلی گرم بر لیتر در 5/6pH دارای بیشترین تعداد گل (66/9) و تعداد میوه (16/7) بود که افزایش 91/34 و 20/43 درصدی به ترتیب در تعداد گل و میوه نسبت به شاهد داشت. کاربرد نانوذرات زینک اکساید در غلظت 100 میلی گرم بر لیتر بدون تلقیح باکتری موجب افزایش معنی دار درصد میوه بندی نسبت به اغلب تیمارها گردید. بیشترین میزان عملکرد (77 گرم) در 5/6pH، غلظت 100 میلی گرم بر لیتر زینک اکساید همراه با تلقیح باکتری به دست آمد که نسبت به اغلب تیمارها معنی دار بود و افزایش 95/20 درصدی نسبت به شاهد داشت. به طور کلی اعمال تیمارها به خصوص غلظت 200 میلی گرم بر لیتر نانو ذرات زینک اکساید موجب افزایش خصوصیات زایشی در توت فرنگی سابرینا گردید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان شهرک شهید کریمی دزفول در ارتباط با شاخصهای توسعه پایدار کشاورزی
فاطمه صفائی راد - روشنا بهباش - سینا عطارروشن
Impact of Pediococcus acidilactici Supplementation in Plant Oil-Based Diets on Broiler Performance, Serum Lipids constituents, and Meat Oxidative Stability
Dariush Khademi Shurmasti - Farid Shariatmadari
تحلیل اقتصادی تولید تخم مرغ بلدرچین: تاثیر یارانهها بر هزینهها و سودآوری در شهرستان سراوان
راضیه گلدرزهی - منوچهر یوسفی
نقش بیداری اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران
سید سعید حاجی زاده - زهره نامداری منفرد
Two New Records of Plant Parasitic Nematodes Helicotylenchus aerolatus Van den Berg and Heyns, 1975 and H. cornurus Anderson, 1974 from Berberis vulgaris
Somaye Alvani
تاثیر حسابداری در کشاورزی با تاکید بر تغییرات اقلیمی
حسین محمدی
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
تغییر برخی پارامترهای رشد گیاه بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) در شرایط درون شیشه تحت کاهش فشار اتمسفری
مهسا سرداری - حلیمه حسن پور
اثرات منابع سلنیوم غیرآلی بر میزان بروز آسیت القا شده در جوجههای گوشتی آرین
محمدرضا شیرکوند - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - شکوفه غضنفری - محمد دیانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2