0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تنوع مورفولوژیکی درختچه هوهوبا در شرایط گلخانه ای با استفاده از روشهای آماری چند
نویسندگان :
امین باقی زاده
1
زهرا نبی قهفرخی
2
حسین شاهسوند حسنی
3
سارا خسروی
4
1- دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته
2- دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته
3- دانشگاه شیراز
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
کلمات کلیدی :
تجزیه خوشه ای،تنوع مورفولوژیک،همبستگی صفات،هوهوبا
چکیده :
هوهوبا درختچه چوبی با برگهای همیشه سبز است که بذوری حاوی 50% روغن مایع بینظیر تولید میکند. این گیاه مناسب مناطق گرم و خشک بوده و دارای جایگاه ویژه اقتصادی و زیستمحیطی است. کاشت این گیاه در حفاظت خاک و احیای مناطق بیابانی بسیار مؤثر است. با توجه به اینکه درختچه های هوهوبا منشأ بذری متفاوتی دارند، بررسی تنوع در ژنوتیپ های موجود ضروری به نظر میرسد. لذا در این تحقیق 22 ژنوتیپ مختلف هوهوبا در شرایط گلخانهای در شهر کرمان مورد ارزیابی قرار گرفتند. به این منظور صفات ارتفاع بوته، تعداد شاخه اصلی، طول ساقه، تعداد برگ در شاخه، سطح برگ، طول و عرض برگ و شاخص شکل آن بررسی گردید. تجزیه واریانس ژنوتیپ ها و مقایسه میانگین آنها برای صفات مورد بررسی توسط نرمافزار SAS انجام گردید. محاسبه همبستگی دادهها و تجزیه خوشهای توسط نرمافزار SPSS.16 صورت گرفت. تجریه واریانس دادهها وجود اختلاف معنیدار بین ژنوتیپها را در مورد برخی از صفات مورد بررسی نشان داد. نتایج نشان داد طول ساقه با تعداد برگ، عرض برگ و سطح برگ، طول برگ با عرض و سطح برگ، و سطح برگ نیز با عرض برگ و شاخص شکل برگ همبستگی مثبت دارد. همچنین بین صفات ارتفاع بوته با طول ساقه، عرض برگ و سطح برگ و هم چنین بین صفات عرض برگ و شاخص شکل برگ همبستگی منفی برقرار است. براساس تجزیه خوشه ای ژنوتیپ های مورد بررسی در هفت گروه جایابی شدند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
روشهای تولید و کاربرد نانوذرات مس در بستهبندی مواد غذایی
صابر حیدرنژاد ماکویی - فرید عمیدی فضلی - ندا عمیدی فضلی
شبیهسازی نیاز خالص آبیاری گیاه سیب زمینی در شرایط تغییر اقلیم با مدل کراپ وات
فاطمه بیاتانی - غلامعباس فلاح قالهری
نانوپروبیوتیکها: کاربردهای نوین نانوذرات در بهبود عملکرد و اثربخشی پروبیوتیکها
رضا کاظمی درسنکی
پیشرفتهای اخیر در فناوری اکستروژن در صنعت غذا
حنان لشکری
بررسی اپیدمیولوژیک و راهکارهای کنترلی تب مالت به عنوان یک بیماری زئونوز در انسان و دام
مارال نیستانی - احسان صادقی - محیا سلطانی
اثرات منابع سلنیوم غیرآلی بر میزان بروز آسیت القا شده در جوجههای گوشتی آرین
محمدرضا شیرکوند - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - شکوفه غضنفری - محمد دیانی
بستهبندی هوشمند: محافظت از غذا و تضمین سلامت
مهناز خسروی
بررسی تنوع مورفولوژیکی درختچه هوهوبا در شرایط گلخانه ای با استفاده از روشهای آماری چند
امین باقی زاده - زهرا نبی قهفرخی - حسین شاهسوند حسنی - سارا خسروی
مروری بر استفاده از عصاره پوست سبز پسته در صنعت مواد غذایی
سعیده امان الهی - سپیده خراسانی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
تاثیرات آبیاری فاضلاب بر خاکهای کشاورزی
محمدرضا فدایی تهرانی - زهرا خارزنی - سهیلا غلامی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2